Katalog
Ładowanie...
Czerwono-wiśniowy kolor z granatowymi refleksami. Świeży aromat dojrzałych czerwonych jagód, głównie czarna borówka i czerwona porzeczka. Dobrze zbalansowane, świeże i treściwe.
Głęboki, intensywny rubinowy kolor. Mocne aromaty czerwonych i czarnych owoców, poziomek i jeżyn. Dobrze zbudowane, finezyjne i jedwabiste z eleganckimi, dojrzałymi taninami.
Elegancki i wyważony szampan, pełen delikatnie tętniących życiem bąbelków z długo utrzymującą się pianką. Jego bogaty owocowy smak przepełniają słoneczne nuty muskatowych winogron i marakui z lekkim, mineralnym wykończeniem.
Ręcznie zebrane owoce ulegają delikatnemu miażdżeniu i trafiają do stalowych, nierdzewnych kadzi, gdzie następuje fermentacja w kontrolowanej temperaturze.
Lśniący, żółty kolor z zielonymi refleksami. Drobne i trwałe bąbelki tworzą orzeźwiający charakter, który dopełniają aromaty cytrusów z nutami tropikalnych owoców. Na podniebieniu kremowe, pełne, kompletne.
Wino, które przenosi Cię w świat kwitnącej wiosny za sprawą swojego charakterystycznego bukietu. Jego aromat jest jak spacer po świeżo rozkwitłym ogrodzie, gdzie delikatne kwiaty wiodą główną nutę. Subtelne mineralne wykończenie dodaje mu elegancji i głębi. W ustach jest jedwabiste, zaskakująco gładkie, z delikatną nutą kwasowości, która nadaje mu...
Alìe to legendarna nimfa morska, będąca symbolem zmysłowości i piękna. Elegancka różowa barwa z jasnoróżowymi i subtelnie rubinowymi odcieniami. Doskonale zrównoważona mieszanka Syrah i Vermentino, odmian, które odzwierciedlają swoje najlepsze cechy, kiedy rosną w pobliżu morza.
Wino o pięknym, rubinowym kolorze z odcieniami granatu i intensywnym, owocowo-kwiatowym bukiecie. W ustach wyczuwalne taniny, przyjemne, z aksamitnym wykończeniem. Dojrzewa przez 6 miesięcy w beczkach, a następnie – kolejne 2 miesiące w butelkach.
Ma piękny granatowy kolor z pomarańczowymi odcieniami, pojawiającymi się z czasem oraz intensywny aromat wanilii, przypraw i róż.
Intensywny rubinowy kolor. Aromaty goździków, trufli, suszonych grzybów i skóry. W ustach potężne. Wykończenie nieco słodkawe z nutami karmelu, wanilii i suszonej śliwki w tle.
Fiano kwitnie na glebach wulkanicznych, winogrona wytwarzają bogato teksturowane wina o złotym odcieniu i eleganckim smaku orzechów laskowych i miodu, przypraw i owoców tropikalnych jak ananas.
Rubinowo-fioletowy z wyraźną grubością na szkle. Wyraziste aromaty jeżyny i dżem z borówki, skóry, a przede wszystkim dębu. Podniebienie napędza ciekawa mieszanka jeżyny i czerwonej porzeczki, z nutami róży, orzecha, sosny i dymu.
Valpolicella to obszar winiarski należący do włoskiej Werony, który posiada klasyfikację DOC – gwarancję najwyższej jakości. Ripasso natomiast to technika produkcji wina, która charakteryzuje się podwójną maceracją oraz leżakowaniem w dębowych beczkach.
Wytrawne wino z jednego z najbardziej cenionych włoskich szczepów winogron. Jasno czerwony kolor oraz fioletowe refleksy kryją w sobie pełny aromat i bogaty smak.
Intensywny rubinowy kolor. Bogate i złożone aromaty suszonych śliwek i konfitury wiśniowej z nutami tytoniu, lekko pikantne. Na podniebieniu pełne, miękkie i bogate w delikatne taniny z nutami kakao, kawy, wanilii na finiszu.
Głęboki rubinowy kolor. Aromaty czekolady, lukrecji i przypraw; w tle nuty jagód. Łagodne i aksamitne z długim zakończeniem.
Obecnie winnica Kressmann jest jednym z najbardziej szanowanych i uznanych producentów najwyższej klasy win Bordeaux. Wszystkie osiągnięte do tej pory sukcesy to wynik wykorzystywania tradycyjnych metod wytwarzania wina, a jednocześnie włączenia do procesu produkcyjnego innowacyjnych technologicznie rozwiązań.
Choya Dry jest wytrawna wersja japonskiego wina sliwkowegoumeshu. Wyprodukowane z japonskich sliwek ume, bezdodatku sztucznych barwników, aromatów i konserwantów.Doskonałe do sushi, ryb, owoców morza, deserów, koktajlioraz jako aperitif.Zawartosc alkoholu wynosi 10 %.Najlepiej smakuje schłodzone lub z kruszonym lodem.
Sake to pochodzacy z Japonii alkohol produkowany z ryzu,wytworzony poprzez fermentacje ryzu zaszczepionegowczesniej kultura plesni Aspergillus Oryzae.Jest to tradycyjne sake o lekko słodkawym smaku.Najlepiej smakuje podawane w temperaturze pokojowej lubpodgrzane do 38-40°C.
Japońskie białe, musujące wino, o przyjemnym brzoskwiniowym aromacie i jasnożółtej barwie. W smaku delikatnie słodkie i aksamitne ze świeżą cytrusową nutą. Perfekcyjny balans pomiędzy musującym winem a owocowością pochodzącą ze śliwek ume „Nanko”.
Półwytrawne, lecz stonowane prosecco o żywym, kwiatowo-cytrusowym aromacie z nutami jabłka, gruszki, akacji oraz niuansami mineralnymi i żywicznymi. Poleca się do dań i przystawek na bazie sałat, wędlin i niezbyt intensywnych serów oraz jako aperitif. Podawać w temperaturze 6-8ºC.
Umiarkowanie wytrawne prosecco o rześkim aromacie białych brzoskwiń, kwiatów gruszy i akacji oraz niuansami mineralnymi i żywicznymi. Polecane do dań i przystawek na bazie sałat, wędlin i niezbyt intensywnych serów oraz jako aperitif. Podawać w temperaturze 6-8ºC.
Kalifornijskie białe wino wspaniale łączy w sobie nuty soczystego jabłka, słodkich brzoskwiń i orzeźwiających owoców cytrusowych, tworząc prawdziwy szkielet aromatyczny. Jego zapach jest nie tylko atrakcyjny, ale wręcz kuszący, rozkwitając w otoczeniu świeżości i przyjemności.
Wino urzeka swoją soczystością, ukazując smaki ciemnych wiśni, owoców porzeczkowych, jeżyn, delikatnie wplecionych nut ciepłej przyprawy i subtelnej wanilii.