Katalog
Ładowanie...
Wino o bladozłotym kolorze, otwiera się delikatnymi nutami mineralnymi, orzechowymi i subtelną odrobiną tytoniu, tworząc niepowtarzalne doświadczenie aromatyczne. W smaku przenosimy się w krainę świeżości, gdzie dominują owoce cytrusowe, z subtelnym finiszem maślanym, który rozkwita na podniebieniu.
AOC Mercurey, by Joseph Faiveley – France Wino Francuskie czerwone wytrawne.
AOC Clos De Vougeot, by Joseph Faiveley – France Wino Francuskie czerwone wytrawne.Ciemno rubinowo czerwony kolor. Aromaty dojrzałych owoców z nutami lukrecji. Pieszczotliwa paleta, delikatne. Czerwone mięsa.
Crozes Hermitage, by Michel Chapoutier – France Wino Francuskie, czerwone wytrawne.Głęboki granatowy kolor z purpurowymi refleksami. Aromaty czerwonych owoców z nutą lukrecji. Eleganckie, delikatne i skoncentrowane taniny. Przyjemny, długi malinowy posmak. Doskonałe do pieczonej wołowiny i dojrzałych serów.
Wino z USA, białe półsłodkie. Bradzo owocowe, lekkie i przyjemne dla podniebienia wino musujące. Zachwyca lekkością oraz zrównoważoną słodyczą. Mogen David Moscato jest winem idealnym na różnego rodzaju uroczystości, gdzie wznosi się uroczysty toast. Godne polecenia i spróbowania wino musujące z USA.
Wino Japońskie półsłodkie, białe.CHOYA to wino wytwarzane z owoców ume, czyli zielonych śliwek. Ma ładny, śliwkowy aromat i bursztynową barwę. W smaku jest słodkie i aksamitne. Wino Choya ma wiele właściwości zdrowotnych. Oczyszcza organizm z toksyn. Usuwa zmęczenie i zwalcza bezsenność. Jest uważane za skarb kraju Kwitnącej Wiśni.
DOCG Chianti, Marchesi de' Frescobaldi - Italy Wino Włoskie czerwone wytrawne. Piękny rubinowy kolor z fioletowymi akcentami. Aromaty granatu, czarnej porzeczki i wiśni. W smaku bogate taniny typowe dla szczepu Sangiovese. Fantastyczne w połączeniu z wędlinami, pieczywem czosnkowym z oliwą i grilowanym czerwonym mięsem.
IGT Toscana, Marchesi de' Frescobaldi - Italy Wino Włoskie białe wytrawne. Słomkowy żółty kolor ze złotymi refleksami. Intensywne owocowe aromat: gruszki i jabłka. Trwałe i urzekające na finiszu, pozostawia cudowny smak świeżości. Doskonałe jako aperitif oraz do sałatek, makaronów i ryb.
DO Cava – Metodo Tradicional, Masia Bach – Spain Wino Hiszpańskie białe wytrawne. Świetlisty, blado słomkowy kolor oraz trwałe bąbelki. Przyjemny aromat owocowy z nutami jabłek, gruszek, cytryn oraz ananasa. Przyjemne, świeże, dobrze zrównoważone o lekkiej kwasowości. Doskonałe jako aperitif oraz do przekąsek.
DO Catalunya, Masia Bach - Spain Wino Hiszpańskie białe wytrawne. Świeże i eleganckie, pełne w ustach. Imponująca równowaga pomiędzy świeżością i intensywnością, z przyjemnym maślanym posmakiem, długo utrzymującym się w ustach. Idealne jako aperitif do ryb i białych mięs.
DO Catalunya, Masia Bach - Spain Wino Hiszpańskie czerwone wytrawne. Głęboki, czerwony kolor z rubinowym odcieniem. Owocowe aromaty przypominające śliwkę i czerwone owoce z dębowymi nutami. Wino to bardzo dobrze komponuje się z wieloma daniami mięsnymi; doskonałe z przekąskami, gulaszami, grillowanymi mięsami, rybami w sosie i serami.
DO Catalunya, Masia Bach - Spain Wino Hiszpańskie półsłodkie białe. Kolor jasnożółty z zielonkawymi refleksami. Aromaty: brzoskwini, kwiatów i dojrzałego melona. Intensywnie owocowe, nuty owoców tropikalnych, brzoskwiń, nektaryn i cytryn. Długi i efektowny finisz z cytrusowym zakończeniem. Idealne do dań z kurczaka, świeżych sałatek, ryb, ryż i makaronów.
DO Costers del Segre, Raimat - Spain Wino Hiszpańskie białe wytrawne. Kolor jasnożółty z zielonkawymi refleksami. Aromaty: brzoskwini, kwiatów i dojrzałego melona. Intensywnie owocowe, nuty owoców tropikalnych, brzoskwiń, nektaryn i cytryn. Długi i efektowny finisz z cytrusowym zakończeniem. Idealne do dań z kurczaka, świeżych sałatek, ryb, ryż i makaronów.
DO Costers del Segre, Raimat - Spain Wino Hiszpańskie wytrawne czerwone.Jasno-czerwony z fioletowymi refleksami. Aromaty czerwonych owoców, dojrzałych wiśni, czarnych oliwek i czekolady. Smaki dzikich jagód, czarnej porzeczki i jeżyny w tle delikatne nuty czekolady i tytoniu. Miękkie w ustach z długim finiszem i dojrzałymi taninami połączonymi z delikatną...
Amerykańskie wino gronowe różowe,półsłodkie, wyprodukowane z winogron Zinfandel z regionu California. Łagodne, przyjemne, świeże. W bukiecie dominują bogate aromaty bananów, truskawek i melonów. W smaku wyczuwalne maliny oraz czarna porzeczka z delikatną nutą przypraw. Dobrze komponuje się z ostrzejszymi, pikantnymi daniami, sałatkami, zimnymi...
Wino czerwone, wytawne z Nowej Zelandii. Do fermentacji trafiają wyłącznie wyselekcjonowane i ręcznie zebrane owoce. Fermentacja w stalowej kadzi pozwoliła na uwolnienie owocowych aromatów oraz przyjemnych tanin. Starzenie przez 8 miesięcy w małych dębowych beczkach, nadała odpowiedniego zrównoważenia oraz balansu
Wino wytrawne, białe z Nowej Zelandii. Do fermentacji tego wina trafiają wyłącznie ręcznie zebrane i wyselekcjonowane owoce. Matua chce jak najlepiej pokazać charakter Sauvingnon Blanc z regionu Marlborough dlatego też zbierane są winogrona z ponad 100 różnych winnic z tego regionu. Fermentacja zachodzi w stalowej kadzi, dzięki czemu wino jest aromatyczne...
Głęboko rubinowy kolor z brunatnymi refleksami. W palecie aromatów wyróżnić można nuty pieprzu, goździków, lukrecji i owoców leśnych. Wino pełne o solidnej strukturze i bogate w garbniki.
Wino o głębokim, wiśniowo-czerwonym kolorze, emanujące bogatym aromatem. Zmysły przenoszą się w krainę dżemu malinowego, zielonego pieprzu i delikatnych nut tostowego chleba. To niepowtarzalne doświadczenie jest efektem starannego procesu butelkowania, po którym wino odpoczywa w piwnicach winnicy przez co najmniej rok, dodając mu dodatkowej wyjątkowości.
Wino Kalifornijskie czerwone, wytrawne. Panamera Cuvee to mieszanka szczepów Bordeaux, dzięki dobremu nasłonecznieniu, dotyku francuskiego dębu wino stało się wspaniałym kompanem do posiłku i wzbogacenia życia towarzyskiego. Wspaniała ciemno wiśniowa barwa z refleksami granatu. Aromat świeży z nuta czarnej porzeczki, mięty oraz fiołków. Przyjemne na...
Wino Kalifornijskie białe, wytrawne. Panamera Chardonnay pochodzi z winnic położonych w Kaliforni.Posiada kolor jasnego złota, na nosie dobrze zbudowane z wyraźną nutą pigwt, śliwki oraz prażonych orzechów.Na podniebieniu wino zaskakuje nas delikatną nutą wanilii z akcentem przyjemnego dębu. Miękkie w ustach, wręcz kremowe i oleiste.
Wino Kalifornijskie czerwone,wytrawne.Ten Zinfandel o głęboko czerwonym kolorze ma bogaty, owocowy smak z nutami ciemnych owoców, mokki i czekolady. Wino jest starzone w amerykańskim dębie przez trzy miesiące, dzięki czemu zyskuje dodatkowy wymiar. Sugestie kulinarne: Wino wydobywa walory typowego amerykańskiego jedzenia jagnięciny, czerwonego mięsa czy...
Legendarne, kalifornijskie wino. Dzieło Roberta Mondaviego i Mounton Rotschild, pochodzące z Pauillac. Do produkcji wina używane są następujące szczepy: Cabernet Franc, Merlot i Cabernet Sauvignon. Okres leżakowania to 18 miesięcy. Używane są wyłącznie nowe beczki z dębu francuskiego. W smaku wyczuwalny aromat czarnej porzeczki, w tle delikatne minerały.
Czerwone wino z rubinowymi niuansami jest jak klejnot w kieliszku, emanujący intensywnym blaskiem. Jego bukiet okrągły, niczym harmonijna symfonia, ukazuje nutę fiołków, wprowadzając romantyczną atmosferę, jednocześnie podkreślając subtelną lukrecję, która nadaje mu głębię. W ustach to wino jest niczym jedwab, delikatne i aksamitne, co sprawia, że każdy...