Katalog
Ładowanie...
Zwycięzca 12. Konkursu włoskie Pinot Noir 2013. Piękny rubinowy kolor. Bukiet dojrzałych owoców takich jak czereśnie i śliwki z pikantnymi nutami cynamonu i goździków. Otwiera się elegancko i harmonijnie.
Ciemny czerwony kolor z fiołkowymi refleksami. Przyjemne w palecie o delikatnych taninach i nutach tostów, dębu i wanilii. Dobrze wyważone; aromaty świeżych jagód oraz nuty truskawek i dżemu wiśniowego.
Wino o intensywnym czerwonym kolorze z ceglanymi refleksami. Złożone i ekspresyjne z nutami tostów połączone z aromatem fiołków, toffi, ciemnej czekolady i marmolady z fig.
Aromaty tytoniu, ciemnych owoców, wanilii, dębu i przypraw. Owocowe, dobrze zrównoważone z delikatnymi taninami i przyjemnym zakończeniem.
Dominują aromaty: malin, fiołków, czarnej czekolada, mięty i fig; w tle przebijają się nuty dębu. W smaku bardzo eleganckie, delikatne, złożone, owocowe, o odpowiedniej kwasowości. Dobrze zrównoważone, o długim zakończeniu.
Wino powstałe z ręcznie zbieranych gron, starzone przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Głęboki wiśniowy kolor, wyjątkowy charakter, intensywne aromaty marmolady i moreli pięknie łączą się z nutami czekolady, kawy i cedru. Dobrze zbudowane o delikatnych taninach i długo utrzymującym się finiszu. Wino produkowane w limitowanych ilościach. Każda butelka...
Interesująca kombinacja szczepów: Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah, daje ekscytujące wino, niespotykane dotąd wśród win argentyńskich. Intensywne słodkie aromaty czarnych jagód, wiśni, lukrecji, dymu oraz nowego dębu. Delikatnie złożone, napełnione owocami o proporcjonalnej strukturze. Jakość tego wina potwierdzają wysokie notowania w pismach...
Głęboki czerwony kolor. Aromaty ciemnych czerwonych owoców z nutą zielonego pieprzu. Eleganckie i dobrze zbudowane wino z łagodnymi taninami i długim zbalansowanym finiszem.
Jasny rubinowy kolor. Zdominowane przez aromaty czarnych owoców, głównie jeżyn. Na podniebieniu miękkie z eleganckim wykończeniem.
Dojrzałe, nowoczesne wino, o intensywnym rubinowym kolorze. W smaku dominują czerwone owoce i gorzka czekolada. Dobrze zbudowane, eleganckie i zrównoważone wino, z długim wykończeniem.
Intensywny granatowy kolor z fioletowymi refleksami. W nosie intensywny bukiet, z nutami dojrzałych owoców, dżemu i jagód mirto. W smaku gładkie i pełne. Zrównoważona kwasowość i długi finisz.
Winogrona Negroamaro są uprawiane w Apulii, w ograniczonej strefie DOC w Salento na wschodnim wybrzeżu tzw. "włoskiego obcasa". Region jest bogaty w historię i kulturę, gdzie winorośl uprawiana jest od tysięcy lat.
Wino zostało wyprodukowane wyłącznie z autochtonicznych winogron, które stanowią kwintesencję Apulii. Winogrona są ręcznie zbierane na początku września. Maceracja skórki odbywa się w niskiej temperaturze przez 3 dni w celu uzyskania słodkich i dojrzałych tanin oraz intensywnego koloru. Głęboki rubinowy kolor.
Wytwarzane z najpopularniejszego na Sycylii szczepu winogron, Nero d’Avola to pełne wino o intensywnych aromatach czarnych i czerwonych jagód. W smaku wyraźnie wyczuwalne suszone owoce z nutami czekoladowymi. Głęboki, fioletowy kolor z rubinowymi refleksami doskonale współgra z mocnym finiszem.
Wytrawne włoskie wino Lignum Vitis Frappato Shiraz wyróżnia głęboki granatowy kolor i ciekawa kombinacja smaków i aromatów. W jego zapachu wyraźnie wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, aromatycznych przypraw oraz wiśniowej konfitury. To intensywnie czerwone wino jest dobrze zbudowane i wyróżnia się trwałym, czekoladowym finiszem.
Intensywne, dobrze skoncentrowane o bogatym aromacie. Wyczuwalne nuty lukrecji, czarnej porzeczki, a na finiszu nuty wiśni.
Savigny les Beaune starzone jest przez 8 miesięcy w beczkach dębowych, co roku 15 % beczek jest wymienianych na nowe. Ciemno-wiśniowy kolor. Dominują aromaty czerwonych owoców i malin z delikatnymi nutami pieczonego chleba. Pełne z jedwabistymi taninami i delikatne. W ustach czerwone owoce.
Rubinowy kolor z purpurowymi refleksami. Typowy świeży charakter Pinot Noir, z delikatnymi aromatami korzeni i świeżo pieczonego chleba, aromaty wiśni i truskawki. Pełne i owocowe, z delikatnym dotykiem starzenia w beczkach. Długie w ustach, dobrze zbalansowane i delikatne taniny.
Żywy rubinowy kolor. Niezwykle świeże, z akcentami korzennymi i aromatami kwaśnych wiśni. Lekkie, niezwykle delikatne i zrównoważone.
Błyszczący, granatowo-wiśniowy kolor z rdzawym odcieniem. Eleganckie i intensywne aromaty czerwonych owoców z nutami lukrecji, przypraw, tytoniu i wanilii w tle. W ustach miękkie, okrągłe i zrównoważone.
Ciemny wiśniowy kolor z rubinowym odcieniem. Intensywne i eleganckie. Wyczuwalne aromaty czerwonych owoców z nutami kwiatów, słodkiej wanilii i palonej kawy. Długi i wyważony finisz w stylu wielkich win z regionu Rioja.
Głęboki, wiśniowy kolor z fioletowymi refleksami. Bogaty, aromatyczny bukiet ciemnych owoców i lukrecji z nutą wanilii oraz palonej kawy. Miękkie, zrównowa-żone i świeże na podniebieniu z dobrą strukturą i łagodnymi taninami.
Piękna fioletowa barwa z kwiatowym nosem wzmocnionym nutami owoco-wymi dzikiej jeżyny, malin i wiśni. Owocowy bukiet podkreślają balsamiczne nuty eukaliptusa i tymianku oraz pikantność różowego pieprzu. Typowe dla Chianti Classico taniny wygładzają podniebienie, pozostawiając je czystym i świeżym. Intensywne i trwałe wykończenie pozostawia przyjemny...
Piękny fioletowy kolor z kwiatowym nosem w którym dominują aromaty fiołków i dzikiej róży. W ustach czarna porzeczka przyprawiona czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Wino jest świeże, złożone i bogate w smaku. Taniny dają o sobie znać w typowy sposób dla odmiany Sangiovese. Trwały i harmonijny finisz pozostawia przyjemne wspomnienia szlachetnego tytoniu.