Katalog
Ładowanie...
W naszej ofercie znajdą Państwo szeroki wybór win czerwonych, o różnych odcieniach i zróżnicowanych walorach smakowych. Nazwę wino zawdzięcza czerwonym winogronom, których barwniki zawarte są w czarnych lub granatowych skórkach, a podczas procesu maceracji przenikają do moszczu gronowego, nadając finalnie czerwony kolor, występujący w zależności od gatunku w różnych odcieniach.
Charakterystyczny cierpki smak czerwonego wina jest w dużym stopniu uzależniony od długości procesu maceracji oraz dojrzewania w drewnianych beczkach.
Zapach czerwonego wina przywodzi na myśl ciemne i czerwone owoce, takie jak truskawki, wiśnie czy nawet śliwki lub jagody.
W katalogu sklepu online PaletaWin.pl znajdą Państwo zarówno wina czerwone słodkie i półsłodkie, jak i wytrawne oraz półwytrawne, wypełnione owocowymi aromatami, przeznaczone zarówno na przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi, jak i wina stanowiące dodatek do jedzenia. Warto pamiętać, że czerwone wino dobrze sprawdza się w połączeniu z serami, wędlinami i potrawami z czerwonego mięsa.
Wytrawne wino o bardzo głębokiej czerwonej barwie. W smaku delikatne, z wyczuwalnymi owocowymi nutami. Podniebienia koneserów z pewnością wyczują również delikatne dębowe nuty w tle. Wino będzie doskonałym uzupełnieniem mięsnych dań, w szczególności gulaszów wołowych, a także potraw ze ślimakami i wielu rodzajów wykwintnych serów.
To półwytrawne, czerwone wino stołowe emanuje delikatnym owocowym charakterem, doskonale zbalansowanym, co czyni je wyjątkowym wyborem na każdą okazję. Jego głęboki rubinowy kolor jest zapowiedzią intensywności smaku i aromatu. Z najważniejszych regionów Włoch pochodzą grona, które nadają temu trunkowi niepowtarzalny charakter i klasy.
Jego intensywny i korzenny bukiet zapachowy sprawia, że jest to napój dla prawdziwych smakoszy i miłośników wyjątkowych doznań winiarskich. Zapach tego wina jest bogaty, zdecydowany, pełen owoców leśnych i dojrzałych wiśni. Nuty korzenne dodają mu dodatkowej głębi i charakteru, tworząc złożony aromatyczny profil.
Hiszpańskie wino owocowe, powstałe z jeżyn, śliwek, czarnych porzeczek i z domieszką kawy. Poczujemy wszystkie aromaty tych składników. Wino dojrzewało w beczkach starych i nowych, a fermentowało w wykonanych z wysokiej jakości stali kadziach. Wiśniowy kolor z refleksami mahoniu. Wino długo dojrzewające. Dobre aby podać do mięsnych dań.
Czerwone wino z wyczuwalnymi aromatami przypraw i owoców. Niezwykle świeże i orzeźwiające, polecane przez koneserów do jagnięcego mięsa, drobiowego, serów i past.
Hiszpańskie wytrawne wino, o mocno intensywnym kolorze i miłym zapachu owoców czerwonych i czarnych, a także przełamującej nucie zielonej papryki. Wino zostało dobrze skomponowane. Delikatne taniny. Długi i dobrze wyważony finisz to jeden z atutów tego dobrze skoncentrowanego wina. Podawać go należy do warzyw z patelni, potraw z ryżem, jagnięciny w każdej...
Doskonała jakość tego wina została podkreślona wyjątkowym kolorem – ciemną purpurą. Wino jest dobrze zbudowane i można wyczuć w nim nutkę ciemnych, dojrzałych jagód, jeżyn i czarnych borówek. Całość została wzbogacona malinową nutą. Dodatkowo, pijąc poczujemy miłą dla podniebienia świeżość przypraw i niewielką ilość drewna dębowego.
Lśniące rubinowe włoskie wino. Wytrawne, czerwone, świeże i bardzo intensywne. Posiada w sobie aromat dzikich jagód, wiśni oraz porzeczek. Całość została podkreślona waniliową nutą i zapachem palonego drzewa dębowego. Wino bardzo smaczne, pełne i znakomicie wyważone.
Chilijskie wino. Czerwone o rubinowej barwie. Wytrawne wino, w którym dobrze rozpoznawalne są aromaty dojrzałych malin, gruszek suszonych, a także elektryzujące nuty tytoniu. W zapachu dominuje kawa oraz czarna porzeczka. Cała kompozycja wyróżnia się przyjemnym i długim finiszem. Pasuje do serów, dań z mięs czerwonych, a także dobrze przygotowanej kaczki.
Wino czerwone prosto z Australii. Odnajdziemy głęboki jagodowy aromat, urozmaicony pikantną nutą. Dzięki delikatnym taninom zakończenie trwa dosyć długo i jest wyjątkowo przyjemne, o owocowym posmaku.
Wino, którego ciemny czerwony kolor doskonale prezentuje się w towarzystwie smacznego jedzenia. Cudownie aromatyczne. Owoce czerwone z pikantnymi nutami. Paleta bogata w okrągłe taniny i długi finisz. Niezwykle elegancka. Pasuje do dań z czerwonych mięs, a także bardziej pikantnych dań, również tych na bazie ciasta francuskiego jak i grillowanych posiłków.
Wytrawne czerwone wino z Włoch. W smaku bogate, obfitujące aromatycznymi słodkimi jagodami i lukrecjowymi nutami, wymieszane z dębem francuskim. Kwasowość zrównoważona. Taniny jedwabiste.
Intensywny ciemnopurpurowy odcień, jak kropla rubinu w lampce. Elegancja tego wina jest jak taniec czerwonych owoców w nosie, aromatyczny spektakl. Delikatne taniny otulają podniebienie, tworząc jedwabistą teksturę, podczas gdy idealna kwasowość nadaje mu świeżości i lekkości.
Wino czerwone, włoskie. Aromatyczne za sprawą dojrzałych w gorącym słońcu ciemnych owoców. Waniliowe wykończenie. W smaku aksamitne i bardzo aromatyczne. Kwasowość idealnie wyważone. Pasuje do każdego typu posiłków, również jako aperitif. Szczególnie polecamy do mięsa wieprzowego, z królika, mięs duszonych i past.
Wino czerwone, wytrawne. Wiśniowy, ciemny kolor i fioletowe refleksy. Przyjemny dla podniebienia jeżynowo dżemowy aromat i nuty kwiatów – fiołków i róż. W smaku gładkie, delikatne o owocowej palecie jeżyny i granatu. Delikatne taniny doprowadzają do długie i przyjemnego zakończenia.
Francuskie wytrawne wino o czerwono wiśniowym kolorze. Mocne aromaty owoców czerwonych. Zalecamy podawania do mięs czerwonych jak i serów.
Włoskie wino, w którym dominuje aromaty cynamonu, orzechów i dzikich jagód. Taniny są wyważone, dając przyjemny dla języka długotrwały finisz. Wino wytrawne, dlatego powinno być stosowane w parze z pieczeniami wieprzowymi, dziczyzną i serami oraz przekąskami.
Wino włoskie, wytrawne, będące młodszym bratem wina Luce. Bardzo bogate w aromatyczne jeżyny, śliwki, czekoladę, czarne porzeczki oraz okrągłe taniny. Jest właściwym wyborem do mięs z grilla, szczególnie jagnięcych żeberek oraz gulaszów wołowych i dojrzewających serów.
Wino o jasnym, rubinowym kolorze, wpadającym w odcień granatowy. Wytrawne, o harmonijnym zapachu i smaku. Jego wyjątkowy aromat może przypominać zapach cyprysów oraz fiołków z Toskanii.
Wino czerwone wytrawne Mouton Cadet AOC Bordeaux, by Baron Philippe De Rothschild – France
Jego produkcja opiera się na tradycyjnych metodach, a dojrzewanie odbywa się przez dwa lata w beczkach z dębu słoweńskiego. Ten proces nadaje winu mocny charakter i długotrwały potencjał starzenia. Dodatkowe sześć miesięcy starzenia w butelce sprawia, że Chianti Reserva osiąga pełnię swojego smaku, oferując unikalne doznania każdemu miłośnikowi...
Wytrawne i smaczne włoskie wino. Czerwone, aromatyczne, obfitujące w ciemne owoce – śliwki oraz czarne porzeczki. Delikatność tanin zapewnia długie zakończenie. Pasuje do mięs z grilla, wołowych gulaszów i serów dojrzałych.
Wino z Włoch o głębokim czerwonym kolorze. Wytrawne. Smak bogaty i bardzo złożony, wyróżniający się intensywnością aromatów. Wino zostało dobrze zbudowane, dzięki czemu może być podawane do dań z dziczyzny i wszystkich mięs czerwonych.
Wino z Włoch. Czerwony kolor, wytrawny smak. Wino dobrze dojrzałe, w smaku zwięzłe i gładkie. Miłe do picia. Wyczuwalny aromat ziem, porzeczek i śliwek suszonych. Budowa dobra, gładkość tanin. Będzie najlepiej smakowało podane do mięsa czerwonego, pasztetów oraz dziczyzny.