Katalog
Ładowanie...
Do produkcji wina trafiają tylko ręcznie zebrane, wyselekcjonowane owoce ze starych krzewów. Fermentacja odbywa się w nierdzewnych, stalowych zbiornikach a następnie wino dojrzewa około 6-8 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Do fermentacji trafiają wyłącznie ręcznie zebrane, wyselekcjonowane winogrona. Fermentacja zachodzi w stalowych, nierdzewnych kadziach. Starzenie w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu nadało odpowiedniego charakteru oraz intensywnych aromatów. Starzenie trwa 9 miesięcy.
Objawia się w kieliszku mocną, ciemną czerwienią i uwodzi aromatami ciemnej czekolady, kawy, a także jagód i jeżyn. Kraj: Stany Zjednoczone Region: Kalifornia
Piękny granatowo-czerwony kolor. Wyczuwalne aromaty świeżych, czerwonych owoców. Delikatne na podniebieniu, okrągłe i subtelne taniny oraz długi finisz.
Szkarłatny kolor z odcieniami miedzi. Złożony bukiet czerwonych owoców, wanilii i przypraw. Początkowo okrągłe i krzepkie na podniebieniu, później jedwabiste taniny na finiszu przynoszą smak dojrzałych owoców wypełniony nutą wanilii. Wino jest eleganckie z harmonijną równowagą pomiędzy owocowością a taninami.
Wino pochodzące z posiadłości leżącej na pograniczu apelacji Pauillac i St. Estephe. Wyważony smak pełen elegancji z nutą czarnej porzeczki, mięty oraz dojrzałego cabernet. Do starzenia zostały użyte nowe beczki z Allier – 12 miesięcy
Wino o czerwono-fioletowym kolorze z intensywnym odcieniem purpurowego. Bogaty czysty zapach łączy aromaty dojrzałych czerwonych owoców i delikatnych dębowych nut. Pełne z przyjemnymi taninami i zaznaczoną strukturą. Eleganckie, starzone w małych dębowych beczkach przez 12 miesięcy.
Głęboki granatowy kolor. Subtelny bukiet czerwonych owoców, wanilii i przypraw. Długi finisz z akcentami lukrecji. Starzone 14 miesięcy we francuskich beczkach dębowych z Allier.
Eleganckie i dobrze ułożone wino. Atrakcyjny, głęboko rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Bukiet ukazujący aromaty czerwonych owoców z wyraźnie dębowymi nutami. W palecie pełne, z dobrą koncentracją i delikatnymi, zintegrowanymi taninami. Starzone w beczkach dębowych przez 12 miesięcy.
Złożone aromaty ciemnych owoców: czarnej porzeczki, jeżyn i nut korzennych. W palecie świeże, skoncentrowane i dobrze zrównoważone. Delikatne taniny wzmacniają aromaty nie niszcząc nut owocowych. Długie atrakcyjne zakończenie podkreśla całą elegancję i finezję tego wina. Klasyczne Bordeaux jakie znamy od lat 90-tych.
Głęboki, intensywny czerwony kolor. Mocny, złożony bukiet z aromatami czerwonych owoców i orzechów. Doskonały przykład książkowego stylu Bordeaux. Na podniebieniu przyjemne taniny, z harmonijnym i dobrze wyważonym finiszem.
Skoncentrowany rubinowy kolor. Przyjemny bukiet czerwonych owoców. Smak mocno dojrzałych owoców, przechodzi w jedwabiste dobrze zintegrowane taniny. Swym charakterem jest podobne do win z regionu Saint-Emilion.
Aromaty intensywne, niemal lepkie, czerwone i ciemne nuty owocowe. Wino jest kruche, okrągłe i pełne w smaku, z miękkimi i wyrafinowanymi taninami. Bardzo dobrze zbudowane.
Purpurowo-granatowy kolor. Aromaty delikatne i wyraziste, z nutami przypraw. W tle świeże jagody i czerwone owoce. Na podniebieniu łagodne i delikatne. Bogaty smak podkreślony przyjemnie pikantnymi taninami.
Głęboki purpurowy kolor. Aromaty przetworów owocowych i runa leśnego z pikantnym finiszem. Bardzo eleganckie, krągłe i jedwabiste taniny przyjemnie utrzymują się w ustach. Dobrze zbalansowane.
Bukiet intensywny, głównie słodkie czereśnie, śliwki. Delikatne nuty ziaren kawy i tytoniu. W smaku jest dość krągłe z wyczuwalnymi delikatnymi taninami.
Intensywny ciemnoczerwony kolor z aromatami ciemnych owoców. W palecie owocowe, z bogatymi smakami czarnej porzeczki. Długie, aksamitne zakończenia z delikatną nutą przypraw.
Napa valley Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec.
Intensywny fioletowo-czerwony kolor. Owocowe aromaty malin i jeżyn, w tle pikantne nuty czarnego pieprzu. Okrągłe i pełne w smaku z miękkimi i wyrafinowanymi taninami. Bardzo dobrze zbudowane i absolutnie pyszne
Głęboki rubinowy kolor. Świeże kwiatowe aromaty. Na podniebieniu owocowe w połączeniu ze słodkimi taninami. Dobrze zbudowane z przyjemnym długim finiszem.
Wyraźne aromaty czerwonych owoców zdominowane przez nuty jagód i porzeczek. Gładkie w ustach z delikatną i wyważoną kwasowością zwiększającą uczucie świeżości.
Intensywny rubinowy kolor z iskrzącymi refleksami. Aromaty czarnych owoców mieszają się z nutami tymianku i rozmarynu. Na podniebieniu gładkie i pełne, z przyjemnymi taninami. Świeże na finiszu.
Olśniewa intensywnym granatowym kolorem. W nosie zachwyca stonowanymi pikantnymi aromatami przenikającymi się z zapachem czekolady, dzikich jagód i słodkich wiśni w tle. W strukturze taniny. Z jednej strony w ustach rustykalna elegancja a z drugiej młodzieńcza świeżość. Długie i soczyste wykończenie na podniebieniu.
Zwycięzca 12. Konkursu włoskie Pinot Noir 2013. Piękny rubinowy kolor. Bukiet dojrzałych owoców takich jak czereśnie i śliwki z pikantnymi nutami cynamonu i goździków. Otwiera się elegancko i harmonijnie.