Katalog
Ładowanie...
Wino czerwone, włoskie. Aromatyczne za sprawą dojrzałych w gorącym słońcu ciemnych owoców. Waniliowe wykończenie. W smaku aksamitne i bardzo aromatyczne. Kwasowość idealnie wyważone. Pasuje do każdego typu posiłków, również jako aperitif. Szczególnie polecamy do mięsa wieprzowego, z królika, mięs duszonych i past.
Włoskie delikatne wino o żółtym kolorze. Odcień bursztynowy. W smaku bardzo świeże i owocowe. Aromaty to bardzo wyrazista brzoskwiniowa i limonkowa nuta. Wino delikatne i właściwym wyważeniu. Pasuje do potraw rybnych, zup, past i sałatek.
Wino białe o bladym, słomkowym kolorze. Świetliste i duża liczbą bąbelków. Miły dla podniebienia owocowy aromat wzbogacony jabłkowymi nutami z dodatkiem gruszek, ananasów i cytryn. Świeże i łatwe do picia, bardzo dobrze zbalansowane. Kwasowość na umiarkowanie niskim poziomie. Pasuje jako aperitif, a także dodatek do przekąsek i niezbyt ciężkich mięsnych...
Włoskie wino, w którym dominuje aromaty cynamonu, orzechów i dzikich jagód. Taniny są wyważone, dając przyjemny dla języka długotrwały finisz. Wino wytrawne, dlatego powinno być stosowane w parze z pieczeniami wieprzowymi, dziczyzną i serami oraz przekąskami.
Wino włoskie, wytrawne, będące młodszym bratem wina Luce. Bardzo bogate w aromatyczne jeżyny, śliwki, czekoladę, czarne porzeczki oraz okrągłe taniny. Jest właściwym wyborem do mięs z grilla, szczególnie jagnięcych żeberek oraz gulaszów wołowych i dojrzewających serów.
Wino o jasnym, rubinowym kolorze, wpadającym w odcień granatowy. Wytrawne, o harmonijnym zapachu i smaku. Jego wyjątkowy aromat może przypominać zapach cyprysów oraz fiołków z Toskanii.
Włoskie musujące wino białe. Wyprodukowane przy użyciu metody Charmat. Kolor słomkowo blady. Wyraźne jabłkowo aromaty. W smaku świeże i zaskakująco dobrze zbalansowane.
Francuskie wytrawne wino o czerwono wiśniowym kolorze. Mocne aromaty owoców czerwonych. Zalecamy podawania do mięs czerwonych jak i serów.
Jego produkcja opiera się na tradycyjnych metodach, a dojrzewanie odbywa się przez dwa lata w beczkach z dębu słoweńskiego. Ten proces nadaje winu mocny charakter i długotrwały potencjał starzenia. Dodatkowe sześć miesięcy starzenia w butelce sprawia, że Chianti Reserva osiąga pełnię swojego smaku, oferując unikalne doznania każdemu miłośnikowi...
Wytrawne i smaczne włoskie wino. Czerwone, aromatyczne, obfitujące w ciemne owoce – śliwki oraz czarne porzeczki. Delikatność tanin zapewnia długie zakończenie. Pasuje do mięs z grilla, wołowych gulaszów i serów dojrzałych.
Wino z Włoch o głębokim czerwonym kolorze. Wytrawne. Smak bogaty i bardzo złożony, wyróżniający się intensywnością aromatów. Wino zostało dobrze zbudowane, dzięki czemu może być podawane do dań z dziczyzny i wszystkich mięs czerwonych.
Wino z Włoch. Czerwony kolor, wytrawny smak. Wino dobrze dojrzałe, w smaku zwięzłe i gładkie. Miłe do picia. Wyczuwalny aromat ziem, porzeczek i śliwek suszonych. Budowa dobra, gładkość tanin. Będzie najlepiej smakowało podane do mięsa czerwonego, pasztetów oraz dziczyzny.
Wino wytrawne, intensywnie czerwone, włoskie. Fioletowe refleksy. Budowa dobra, posmak aksamitny, w tle odnajdziemy m.in. migdały. Będzie smacznym dodatkiem do mięs dziczyzny, jagnięciny i serów dojrzewających i dojrzałych.
W smaku doświadczysz prawdziwej harmonii. Owoce cytrusowe wnoszą świeżość i lekkość, tworząc radosną symfonię na podniebieniu. Finisz tego wyjątkowego trunku uraczy Cię przyjemną maślanością, która otula kubki smakowe jak delikatny dotyk. Kraj: Francja
Wytrawne wino prosto z Francji. Czerwone, rubinowe zabarwienie. W smaku wyjątkowo aromatyczne, owocowe. Paleta złożona i miękka, przypominająca smak brandy wiśniowego. Najlepiej podawać go do mięsa białego i czerwonego, a także serów.
Wino francuskie. Białe, wytrawne. Struktura wina bardzo dobrze zbudowana, a samo wino pełne. Przyjemne dla podniebienia, intensywnie aromatyczne, z wyczuwalnymi owocowymi i kwiatowymi nutami, wzbogaconymi domieszką przypraw. Wino bardzo nastrojowe i mocne, o delikatnie wyczuwalnej słodyczy. Najlepiej sprawdzi się w roli aperitif, a także podane do potraw...
Włoskie czerwone wino. Wytrawne. Kolor głęboki, czerwono granatowy. Taniny delikatne, a samo wino jest bardzo dobrze wyważone. Wyczuwalne przyjemne i subtelne aromaty śliwki oraz wiśni. Wyjątkowo podkreśla smak czerwonego mięsa, jagnięciny, serów i dziczyzny.
Wino włoskie. Wytrawne. Białe. Duży wachlarz aromatów, podkreślających nutę owoców tropikalnych, wzbogaconych o brzoskwinię. Wyjątkowo dobrze sprawdza się w towarzystwie warzyw ugotowanych, ryb o delikatnym mięsie, owoców morza oraz past z dodatkiem sosów kremowych.
Wino z rodowodem włoskim. Wytrawne, czerwone, doskonale przejrzyste, o głębokim i dobrze nasyconym purpurowym zabarwieniu. Łączy w sobie pikantność goździków, wanilii oraz cynamonu. Struktura dobrze zbudowana i bezbłędnie wyważona. Tworzy niesamowicie kuszące połączenie z wołowiną, dziczyzną, oraz serami na ostro.
Wino wytrawne, produkcja Hiszpańska. Piękny kolor czerwony o rubinowej barwie. Aromaty bardzo wyczuwalne i nawiązujące do owocowych likierów – malinowego i śliwkowego. W smaku gładkie ze słodkimi taninami, kwiatowymi nutami oraz nutą korzenną. Pasuje do mięs pieczonych, szynek gotowanych i kremowych serów.
Hiszpański rodowód tego wina, jego biały kolor i wytrawny smak zadowoli każdego smakosz. Przejrzysta struktura, kolor jasno żółty. Aromaty intensywnie, przez co dobrze wyczuwalne owoce tropikalne. Wino ze szczepu Chardonnay, o delikatnej dębowej nucie. Pozostawia świeżość w ustach. Kwasowość bardzo dobrze zarysowana. Wykończenie długie i przyjemnie...
Wino o hiszpańskim pochodzeniu. Wytrawne, w kolorze czerwonym. Wiśniowe zabarwienie. Wino bogate w świeże aromaty dojrzałych czerwonych owoców. Wyraźnie odznacza się aromat czarnego pieprzu, przypraw i tostów. Posmak dobrze zbalansowany, o właściwej kwasowości. Taniny okrągłe, a finisz długotrwały.
Dobre białe hiszpańskie wino. Wytrawne, a jego kolor to jasny żółty, o refleksach koloru zielonego. Wino bardzo świeże, z charakterem, eleganckie. Bardzo mocno zaakcentowane owocowe tropikalne nuty, połączone z cytrusową świeżością. Wszystko to sprawia że jest idealny jako aperitif, oraz podany do ryb na świeżo i owoców morza.
Wino hiszpańskie, wytrawne. Kolor czerwony, lśniący, zabarwienie malinowo, rubinowe refleksy. Smak przyjemnie owocowy, o zdecydowanej silnej strukturze. Zakończenie inspirujące do dalszej degustacji. Podawać do przekąsek tapas, ryb, owoców, a także mięs marynowanych.