Katalog
Ładowanie...
DO Catalunya, Masia Bach - Spain Wino Hiszpańskie czerwone wytrawne. Głęboki, czerwony kolor z rubinowym odcieniem. Owocowe aromaty przypominające śliwkę i czerwone owoce z dębowymi nutami. Wino to bardzo dobrze komponuje się z wieloma daniami mięsnymi; doskonałe z przekąskami, gulaszami, grillowanymi mięsami, rybami w sosie i serami.
DO Costers del Segre, Raimat - Spain Wino Hiszpańskie białe wytrawne. Kolor jasnożółty z zielonkawymi refleksami. Aromaty: brzoskwini, kwiatów i dojrzałego melona. Intensywnie owocowe, nuty owoców tropikalnych, brzoskwiń, nektaryn i cytryn. Długi i efektowny finisz z cytrusowym zakończeniem. Idealne do dań z kurczaka, świeżych sałatek, ryb, ryż i makaronów.
DO Costers del Segre, Raimat - Spain Wino Hiszpańskie wytrawne czerwone.Jasno-czerwony z fioletowymi refleksami. Aromaty czerwonych owoców, dojrzałych wiśni, czarnych oliwek i czekolady. Smaki dzikich jagód, czarnej porzeczki i jeżyny w tle delikatne nuty czekolady i tytoniu. Miękkie w ustach z długim finiszem i dojrzałymi taninami połączonymi z delikatną...
Wino czerwone, wytawne z Nowej Zelandii. Do fermentacji trafiają wyłącznie wyselekcjonowane i ręcznie zebrane owoce. Fermentacja w stalowej kadzi pozwoliła na uwolnienie owocowych aromatów oraz przyjemnych tanin. Starzenie przez 8 miesięcy w małych dębowych beczkach, nadała odpowiedniego zrównoważenia oraz balansu
Wino wytrawne, białe z Nowej Zelandii. Do fermentacji tego wina trafiają wyłącznie ręcznie zebrane i wyselekcjonowane owoce. Matua chce jak najlepiej pokazać charakter Sauvingnon Blanc z regionu Marlborough dlatego też zbierane są winogrona z ponad 100 różnych winnic z tego regionu. Fermentacja zachodzi w stalowej kadzi, dzięki czemu wino jest aromatyczne...
Głęboko rubinowy kolor z brunatnymi refleksami. W palecie aromatów wyróżnić można nuty pieprzu, goździków, lukrecji i owoców leśnych. Wino pełne o solidnej strukturze i bogate w garbniki.
Wino o głębokim, wiśniowo-czerwonym kolorze, emanujące bogatym aromatem. Zmysły przenoszą się w krainę dżemu malinowego, zielonego pieprzu i delikatnych nut tostowego chleba. To niepowtarzalne doświadczenie jest efektem starannego procesu butelkowania, po którym wino odpoczywa w piwnicach winnicy przez co najmniej rok, dodając mu dodatkowej wyjątkowości.
Wino Kalifornijskie czerwone, wytrawne. Panamera Cuvee to mieszanka szczepów Bordeaux, dzięki dobremu nasłonecznieniu, dotyku francuskiego dębu wino stało się wspaniałym kompanem do posiłku i wzbogacenia życia towarzyskiego. Wspaniała ciemno wiśniowa barwa z refleksami granatu. Aromat świeży z nuta czarnej porzeczki, mięty oraz fiołków. Przyjemne na...
Wino Kalifornijskie białe, wytrawne. Panamera Chardonnay pochodzi z winnic położonych w Kaliforni.Posiada kolor jasnego złota, na nosie dobrze zbudowane z wyraźną nutą pigwt, śliwki oraz prażonych orzechów.Na podniebieniu wino zaskakuje nas delikatną nutą wanilii z akcentem przyjemnego dębu. Miękkie w ustach, wręcz kremowe i oleiste.
Wino Kalifornijskie czerwone,wytrawne.Ten Zinfandel o głęboko czerwonym kolorze ma bogaty, owocowy smak z nutami ciemnych owoców, mokki i czekolady. Wino jest starzone w amerykańskim dębie przez trzy miesiące, dzięki czemu zyskuje dodatkowy wymiar. Sugestie kulinarne: Wino wydobywa walory typowego amerykańskiego jedzenia jagnięciny, czerwonego mięsa czy...
Legendarne, kalifornijskie wino. Dzieło Roberta Mondaviego i Mounton Rotschild, pochodzące z Pauillac. Do produkcji wina używane są następujące szczepy: Cabernet Franc, Merlot i Cabernet Sauvignon. Okres leżakowania to 18 miesięcy. Używane są wyłącznie nowe beczki z dębu francuskiego. W smaku wyczuwalny aromat czarnej porzeczki, w tle delikatne minerały.
Czerwone wino z rubinowymi niuansami jest jak klejnot w kieliszku, emanujący intensywnym blaskiem. Jego bukiet okrągły, niczym harmonijna symfonia, ukazuje nutę fiołków, wprowadzając romantyczną atmosferę, jednocześnie podkreślając subtelną lukrecję, która nadaje mu głębię. W ustach to wino jest niczym jedwab, delikatne i aksamitne, co sprawia, że każdy...
Do produkcji tego wina trafiają wyłącznie ręcznie zebrane i wyselekcjonowane owoce. Fermentacja zachodzi w kontrolowanej temperaturze (15-16ᵒC) w stalowych, nierdzewnych kadziach. Dla zachowania świeżości wino nie jest poddawane fermentacji malolaktycznej.
Wino o jasno żółtym kolorze, emanujące owocowym bukietem charakterystycznym dla szczepów Pinot Grigio, Sauvignon Blanc oraz Chardonnay. Delikatne nuty gruszek, moreli i limonek doskonale komponują się, tworząc harmonijną całość. Zaskakująco dobrze zbalansowane, z przyjemną kwasowością, to wino doskonale sprawdzi się jako towarzysz wielu okazji.
Do produkcji wina trafiają tylko ręcznie zebrane, wyselekcjonowane owoce ze starych krzewów. Fermentacja odbywa się w nierdzewnych, stalowych zbiornikach a następnie wino dojrzewa około 6-8 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Do fermentacji trafiają wyłącznie ręcznie zebrane, wyselekcjonowane winogrona. Fermentacja zachodzi w stalowych, nierdzewnych kadziach. Starzenie w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu nadało odpowiedniego charakteru oraz intensywnych aromatów. Starzenie trwa 9 miesięcy.
Objawia się w kieliszku mocną, ciemną czerwienią i uwodzi aromatami ciemnej czekolady, kawy, a także jagód i jeżyn. Kraj: Stany Zjednoczone Region: Kalifornia
Piękny granatowo-czerwony kolor. Wyczuwalne aromaty świeżych, czerwonych owoców. Delikatne na podniebieniu, okrągłe i subtelne taniny oraz długi finisz.
Piękny, jasnożółty kolor z jasnozielonymi refleksami. W bukiecie egzotyczne owoce i nuty cytryny. Wino świeże i wyśmienite na finiszu. Bardzo dobrze zrównoważone.
Szkarłatny kolor z odcieniami miedzi. Złożony bukiet czerwonych owoców, wanilii i przypraw. Początkowo okrągłe i krzepkie na podniebieniu, później jedwabiste taniny na finiszu przynoszą smak dojrzałych owoców wypełniony nutą wanilii. Wino jest eleganckie z harmonijną równowagą pomiędzy owocowością a taninami.
Błyszczący, żółty kolor. Wyczuwalne aromaty kwiatów oraz świeżych cytrusów. Na podniebieniu dobrze wyważone, mocne z miłym długim finiszem. W smaku jest bardzo harmonijne
Wino pochodzące z posiadłości leżącej na pograniczu apelacji Pauillac i St. Estephe. Wyważony smak pełen elegancji z nutą czarnej porzeczki, mięty oraz dojrzałego cabernet. Do starzenia zostały użyte nowe beczki z Allier – 12 miesięcy
Wino o czerwono-fioletowym kolorze z intensywnym odcieniem purpurowego. Bogaty czysty zapach łączy aromaty dojrzałych czerwonych owoców i delikatnych dębowych nut. Pełne z przyjemnymi taninami i zaznaczoną strukturą. Eleganckie, starzone w małych dębowych beczkach przez 12 miesięcy.
Głęboki granatowy kolor. Subtelny bukiet czerwonych owoców, wanilii i przypraw. Długi finisz z akcentami lukrecji. Starzone 14 miesięcy we francuskich beczkach dębowych z Allier.