Katalog
Ładowanie...
1–er Grand Cru Classé –AOC Saint–Emilion Grand Cru – France Wino Franuskie czerwone wytrawne.
DO Conca de Barberà, by Miguel Torres – Spain Wino Hiszpańskie, czerwone wytrawne.Intensywna, głęboka czerwień z fioletowymi refleksami. Nuty pieprzu, tymianku i dojrzałych czerwonych owoców - żurawiny, czarnej porzeczki, w tle zapach dymu i wanilii. Bogata struktura. Doskonale komponuje się z daniami z czerwonym mięsem, gulaszami i pasztetami.
Pochodzenie tego wina to Chile. Kolor czerwony, odcień wiśniowy. W smaku wytrawne, pełne elegancji. Bukiet złożony, aromatyczny, z wyczuwalną czarną porzeczką oraz dojrzałymi ciemnymi owocami. W tle zaakcentowane nuty borówek, jeżyn i niewielka ilość czekolady wraz z tytoniem. Bardzo harmonijne, z bogatą, wytworną paletą.
5–eme Grand Cru Classé –AOC Pauillac – France Wino Francuskie, czerwone wytrawne.Świetnie zbudowane, kompleksowe wino o głębokiej czerwieni. Wyczuwalne aromaty wanilii, śliwek, drzewa cedrowego i tostu z nutą kawy. Bogata paleta z aksamitnym finiszem. To luksusowe wino doskonale komponuje się z polędwicą wołową, dziczyzną i pasztetami
Rapel Valley, by Concha y Toro - Chile Wino Chilijskie czerwone wytrawne.Ciemno czerwony kolor z fiołkowymi refleksami. Eleganckie, złożone, mocne i skoncentrowane. Dobrze zbudowane, gęste z długim finiszem i słodkimi taninami. Aromaty czarnych owoców, śliwek i jeżyn z nutami agrestu, tytoniu i gorzkiej czekolady. Idealne do lekkich dań mięsnych...
DOCG, Marchesi de Frescobaldi - Italy Wino Włoskie,czerwone wytrawne, o głębokim rubinowym kolorze. Intensywne eksplozja aromatów: dojrzałych owoców, suszonej śliwki, dzikich jeżyn połączonych z nutami przypraw przechodzącymi w kwiatowe niuanse słodkich fiołków.
Brunello di Montalcino DOCG, by Marchesi de' Frescobaldi - Italy Wino Włoskie, czerwone wytrawne.Wyrafinowany smak, intensywny bukiet z nutami dojrzałych owoców i tytoniu. Dobrze skoncentrowane i kompleksowe. Idealne do pieczonych i grillowanych mięs oraz dojrzałych serów. Sangiovese
DO Penedes, by Miguel Torres – Spain Wino Hiszpańskie, czerwone wytrawne.Intensywny, ciemny mahoniowy kolor z brązowymi refleksami. Bogate aromaty owocowe z wyraźnymi nutami dżemu z jeżyn i malin, aromaty dębu, palonych migdałów z nutami dymu na pikantnym tle goździka. Intensywne nuty kakao i skóry w długo utrzymującym się finiszu. Sugestie: wykwintne...
Włoskie wino, w którym dominuje aromaty cynamonu, orzechów i dzikich jagód. Taniny są wyważone, dając przyjemny dla języka długotrwały finisz. Wino wytrawne, dlatego powinno być stosowane w parze z pieczeniami wieprzowymi, dziczyzną i serami oraz przekąskami.
AOC Clos De Vougeot, by Joseph Faiveley – France Wino Francuskie czerwone wytrawne.Ciemno rubinowo czerwony kolor. Aromaty dojrzałych owoców z nutami lukrecji. Pieszczotliwa paleta, delikatne. Czerwone mięsa.
1–er Grand Cru Classé –AOC Saint–Emilion Grand Cru – France Wino Francuskie czerwone wytrawne. Pochodzące z tego chateau jest arcyciekawe nie tylko ze względu na przebogaty bukiet (czerwone owoce, kawa, kakao, dębina) i wyrafinowany smak, ale również dlatego, że część tutejszej plantacji to winorośle, które przetrwały atak filoksery.
Australijskie czerwone wytrawne wino.Głęboki czerwony kolor. Aromatyczne, pikantne o kwiatowych aromatach i nutach fiołków. Polecane do dziczyzna, pieczone warzywa, twarde sery.
Wino czerwone, pochodzące z Chile. Jedno z najbardziej cenionych chilijskich win, będące wynikiem współpracy pomiędzy Concha Y Toro z Rotschild. Kolor głęboki, o rubinowym zabarwieniu. Wyczuwalne dobrze aromaty śliwek, czekolady i tytoniu. Taniny są dojrzałe, umiejętnie połączone z owocową, intensywną nutą wanilii. Na końcu wyraźny, długi finisz.
Legendarne, kalifornijskie wino. Dzieło Roberta Mondaviego i Mounton Rotschild, pochodzące z Pauillac. Do produkcji wina używane są następujące szczepy: Cabernet Franc, Merlot i Cabernet Sauvignon. Okres leżakowania to 18 miesięcy. Używane są wyłącznie nowe beczki z dębu francuskiego. W smaku wyczuwalny aromat czarnej porzeczki, w tle delikatne minerały.
Legendarne, kalifornijskie wino. Dzieło Roberta Mondaviego i Mounton Rotschild, pochodzące z Pauillac. Do produkcji wina używane są następujące szczepy: Cabernet Franc, Merlot i Cabernet Sauvignon. Okres leżakowania to 18 miesięcy. Używane są wyłącznie nowe beczki z dębu francuskiego. W smaku wyczuwalny aromat czarnej porzeczki, w tle delikatne minerały.
1–er Grand Cru Classé –AOC Pauillac – France. Jedno z najznamienitszych chateau w regionie Bordeaux. Położone w pobliżu Pauillac, zajmuje powierzchnię 76 hektarów i obsadzone jest w typowy dla tego miejsca sposób. 80 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc, 8 % Merlot i 2 % Petit Verdot.
1–er Grand Cru Classé –AOC Pauillac – France. Jedno z najznamienitszych chateau w regionie Bordeaux. Położone w pobliżu Pauillac, zajmuje powierzchnię 76 hektarów i obsadzone jest w typowy dla tego miejsca sposób. 80 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc, 8 % Merlot i 2 % Petit Verdot.
1–er Grand Cru Classé –AOC Pauillac – France. Jedno z najznamienitszych chateau w regionie Bordeaux. Położone w pobliżu Pauillac, zajmuje powierzchnię 76 hektarów i obsadzone jest w typowy dla tego miejsca sposób. 80 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc, 8 % Merlot i 2 % Petit Verdot.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami z kontynentów, takich jak Ameryki północnej i południowej, Afryki południowej, Azji, Australi i Oceani oraz Europy.