Katalog
Ładowanie...
Aromatyzowany napój na bazie wina Fragolino charakteryzuje się słodkim smakiem z delikatną pianką, dzięki czemu idealnie nadaje się jako aperitif. Cechuje się przyjemnym zapachem i smakiem truskawiki.
Bogaty aromat ciemnych jagód z nutami dębu, mięty i wanilii. Smak pełen czerwonych owoców, takich jak czarna porzeczka, wiśnia. Wyczuwalne nuty czekolady, mięty, wanilii, kawy i lukrecji.
Rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Intensywne owocowe aromaty wiśni i truskawki, połączone z kwiatowymi nutami róży i fiołków. Gładkie i zrównoważone. Zakończenie trwałe z owocowym posmakiem.
Intensywny rubinowy kolor. Typowe aromaty dla szczepu Sangiovese: czerwonych i czarnych owoców, a także pikantne nuty cynamonu. Pełne z długim finiszem. Struktura taniny wyraźna, gwarantuje dobry potencjał do dojrzewania w butelce.
Olśniewający żółty słomkowy kolor. Intensywne, owocowe aromaty z lekkimi nutami jabłek i gruszek. Świeże i delikatne z przyjemnym wykończeniem.
Jasny, słomkowy kolor z eleganckimi bąbelkami. Bukiet pełen aromatów miodu, kwiatów oraz jabłek. W smaku delikatne, odpowiednio zbalansowane.
Pyszne i owocowe wino z miękkimi taninami i odrobiną słodyczy.
Od samego początku Alberto Nani chciał produkować wina bez pestycydów, insektycydów i herbicydów. Efektem jest wino o blado słomkowożółtym kolorze z zielonkawymi refleksami. Posiada intensywny bukiet i przyjemnie pikantne nuty. W ustach harmonijne i mineralne. Idealne jako aperitif, z tradycyjnymi włoskimi potrawami jak i do codziennych celebracji.
85% Glera, 15% Pinot Neroróżowe/wytrawne/musujące
Wyprodukowane z winogron uprawianych na słonecznej Sycylii Pinot Grigio o słomkowo żółtym kolorze. Intensywny bukiet owoców cytrusowych i tropikalnych, którym towarzyszą delikatne odcienie miodu. W ustach dobrze zrównoważone, obfite i odświeżające dzięki nutom zielonego jabłka. Jest świetne samo w sobie, ale równie doskonałe do egzotycznych potraw.
Winogrona Pinot Gigio są zbierane w pierwszym tygodniu września, kiedy wchłoną już dużą ilość potęgujących słodkie aromaty promieni słonecznych. Floralba Pinot Grigio Blush jest jedwabiste i delikatne w ustach, z długo utrzymującymi się nutami malin. Trudno się od niego oderwać. Doskonałe do sałatek i jako aperitif.
Amodo Prosecco Extra Dry, to białe, półwytrawne, musujące, włoskie wino o jasno słomkowym kolorze. Intensywne aromaty soczystych owoców, takich jak gruszki, jabłka z delikatnymi nutami cytrusów w tle. Odświeżające, lekkie, rześkie wino z przyjemnymi bąbelkami i długotrwałym finiszem. Prosecco idealne, aby obrócić każdy moment w celebrację.
To Chardonnay fermentuje w niskiej temperaturze w kadziach ze stali nierdzewnej, a następnie przez kilka miesięcy dojrzewa na osadzie w dużych beczkach dębowych. Dzięki temu łączy w sobie świeżość z krągłością i miękkością. Całości dopełnia egzotyczny bukiet z aromatami mango, papai i kwiatów akacji oraz szczyptą wanilii.
Eleganckie spumante, które w wyniku długotrwałej (60 dni) wtórnej fermentacji na osadzie nabywa kremowej konsystencji i pięknych aromatów głogu, owoców cytrusowych i zielonego jabłka z nutką mentolu. Delikatne musowanie i gęsta piana świadczą o wysokiej jakości tego wina.
Wino o wybitnie młodym charakterze, skomponowane z kilku szczepów, przeważnie aromatycznych, pochodzące winnic położonych na południowy wschód od Lago di Garda. Bardzo świeże i orzeźwiające, na podniebieniu pozostawia wręcz wrażenie leciutkiego musowania.
Doskonałe biało wino wytrawne o jasnej, przejrzystej barwie i aromatach kwiatów czarnego bzu i kwiatów polnych. Szczep Garganega wnosi do niego krągłość, głębię smaku i charakterystyczny posmak migdałów a niewielki dodatek Trebbiano i Pinot Bianco dodaje lekkości i soczystości.
Ekspresyjny bukiet, na który składają się owoce tropikalne i cytrusy, wszystko doprawione nutką wanilii pochodzącą z dojrzewania w beczkach. W ustach pełne, bardzo bogate, wręcz barokowe, jednak nie męczące dzięki wyraźnie zaznaczonej cytrusowej kwasowości.
Wino powstaje z gron odmiany Sangiovese, które po zbiorach poddane są 7-tygodniowemu podsuszaniu. Moszcz wyciśnięty z takich gron, naturalnie skoncentrowany, jest następnie poddawany fermentacji. Otrzymane wino jest również gęste i skoncentrowane, pachnie konfiturą śliwkową, płatkami róży i kakao a w smaku jest łagodne i aksamitne, z wyraźnie zaznaczoną...
Głęboki czerwony kolor. Obfite owocowe aromaty z nutami dojrzałych owoców, wiśni i czekolady. Solidne, dobrze zbudowane wino. W smaku dojrzałe owoce i nuty czekolady.
Lekkie wino czerwone o jasno-rubinowej, niezbyt wysyconej barwie i urzekających aromatach dzikiej róży, malin i świeżych wiśni. Delikatne i chrupkie, prawie bez tanin, lecz niepozbawione mineralnej struktury i żywej osobowości.
Jest to wino, które w 100% powstaje z niezwykle aromatycznych winogron Nebbiolo, uprawianych na malowniczych wzgórzach obszaru winiarskiego Barbaresco DOCG. Te wyjątkowe winnice cechują się doskonałym nachyleniem i glebą, głównie wapienną gliną, którą pokrywa delikatny piasek kwarcowy i muł. Aromat jest intensywny, trwały, z czystymi zapachami owoców,...
Chianti Classico to wyjątkowe wino o czystym, żywym kolorze rubinowym, emanujące intensywnym, kwiatowym bukietem z wyraźnymi aromatami ciemnych owoców. Charakteryzuje je doskonałe zbalansowanie tanin, które harmonijnie współgrają z świeżością owoców.
Aromaty akacji, delikatne nuty brzoskwiń oraz bukiet kwiatów gruszy układają się w harmonijną symfonię, rozbrzmiewając w powietrzu i kusząc zmysły do dalszej podróży. W pierwszym łyku odkrywasz niezwykłą równowagę pomiędzy łagodnością a intensywnością, między subtelnym smakiem a rześkością.
Beccaccia White, oparte na szczepach Chardonnay, Trebbiano i Grecanico, prezentuje się w bladosłomkowym kolorze z subtelnymi zielonymi refleksami. Wino emanuje świeżością i delikatnością już na pierwszym pociągnięciu nosem. W smaku jest obfite, lekko owocowe, z miękkimi taninami, co sprawia, że jest niezwykle przyjemne dla podniebienia.