Katalog
Ładowanie...
Wyśmienite wino o rubinowej barwie i aromacie dzikich jagód z bukietem kompozycji kwiatowych. Pomimo swej lekkości pełne i bogate w smaku.
Lśniący żółty kolor ze złotymi refleksami. Intensywne aromaty z delikatnymi nutami wanilii na tle owoców tropikalnych ożywione odrobiną cytrusów. Dobrze zbudowane, pełne o przyjemnej kwasowości i eleganckim finiszu.
Winnica Ripe al Convento leży w samym sercu posiadłości Castelgiocondo, na południowy zachód od Montalcino, w idealnym miejscu do uprawy Sangiovese.
Żywy, świetlisto-rubinowy kolor. Aromaty jagód, jeżyn oraz nuty fiołków. Struktura jest gęsta z eleganckimi pełnymi taninami. Zakończenie bardzo długie i przyjemne; pikantne i owocowe nuty.
Intensywny rubinowy kolor. Aromaty: fiołki i owoce, w szczególności jeżyny, następnie nuty palonej kawy, gałki muszkatołowej, goździków, pieprzu i lukrecji. Na podniebieniu jest świeże, subtelne i gęste. Dobrze zbudowane z bardzo długim finiszem zdominowanym przez świeże owocowe nuty.
Czarno-czerwony kolor. Aromaty słodkich owoców: wiśni i dojrzałych jagód, a następnie czekolady, kawy, mięty i lukrecji. Zdecydowane, gęste i intensywne taniny. Mocno zbudowane ale zakończenie świeże z nutą mięty.
Bogaty aromat ciemnych jagód z nutami dębu, mięty i wanilii. Smak pełen czerwonych owoców, takich jak czarna porzeczka, wiśnia. Wyczuwalne nuty czekolady, mięty, wanilii, kawy i lukrecji.
Ciemne i pikantne, bogate o owocowym aromacie z nutami ciemnych jagód, śliwek, świeżych ziół i czekolady.
Aromatyczne, świeże, chrupiące z nutami cytrusów i owoców tropikalnych takich jak: ananas, liczi i brzoskwinia.
Półwytrawne, eleganckie, z przyjemnym aromatem owoców tropikalnych i wanilii.
Półwytrawne, eleganckie, z owocowym aromatem czarnej porzeczki i owoców leśnych, lekkie i przyjemne w piciu.
Słomkowy kolor ze złotymi refleksami. Bukiet elegancki i owocowy, dominują aromaty jabłek, pigwy i świeżych migdałów z kwiatowymi nutami akacji. Na podniebieniu przyjemne i świeże. Na finiszu owoce i kwiaty z przyjemną nutą gorzkich migdałów.
Intensywnie fioletowo-czerwony kolor. Owocowe aromaty malin i jeżyn, w tle pikantne nuty czarnego pieprzu i anyżu. Eleganckie, pełne, długo utrzymujące się w ustach. Klasyczne, uniwersalne wino.
Alìe to legendarna nimfa morska, będąca symbolem zmysłowości i piękna. Elegancka różowa barwa z jasnoróżowymi i subtelnie rubinowymi odcieniami. Doskonale zrównoważona mieszanka Syrah i Vermentino, odmian, które odzwierciedlają swoje najlepsze cechy, kiedy rosną w pobliżu morza.
Wino o pięknym, rubinowym kolorze z odcieniami granatu i intensywnym, owocowo-kwiatowym bukiecie. W ustach wyczuwalne taniny, przyjemne, z aksamitnym wykończeniem. Dojrzewa przez 6 miesięcy w beczkach, a następnie – kolejne 2 miesiące w butelkach.
Ma piękny granatowy kolor z pomarańczowymi odcieniami, pojawiającymi się z czasem oraz intensywny aromat wanilii, przypraw i róż.
Intensywny rubinowy kolor. Aromaty goździków, trufli, suszonych grzybów i skóry. W ustach potężne. Wykończenie nieco słodkawe z nutami karmelu, wanilii i suszonej śliwki w tle.
Fiano kwitnie na glebach wulkanicznych, winogrona wytwarzają bogato teksturowane wina o złotym odcieniu i eleganckim smaku orzechów laskowych i miodu, przypraw i owoców tropikalnych jak ananas.
Rubinowo-fioletowy z wyraźną grubością na szkle. Wyraziste aromaty jeżyny i dżem z borówki, skóry, a przede wszystkim dębu. Podniebienie napędza ciekawa mieszanka jeżyny i czerwonej porzeczki, z nutami róży, orzecha, sosny i dymu.
Valpolicella to obszar winiarski należący do włoskiej Werony, który posiada klasyfikację DOC – gwarancję najwyższej jakości. Ripasso natomiast to technika produkcji wina, która charakteryzuje się podwójną maceracją oraz leżakowaniem w dębowych beczkach.
Wytrawne wino z jednego z najbardziej cenionych włoskich szczepów winogron. Jasno czerwony kolor oraz fioletowe refleksy kryją w sobie pełny aromat i bogaty smak.
Intensywny rubinowy kolor. Bogate i złożone aromaty suszonych śliwek i konfitury wiśniowej z nutami tytoniu, lekko pikantne. Na podniebieniu pełne, miękkie i bogate w delikatne taniny z nutami kakao, kawy, wanilii na finiszu.
Głęboki rubinowy kolor. Aromaty czekolady, lukrecji i przypraw; w tle nuty jagód. Łagodne i aksamitne z długim zakończeniem.
Półwytrawne, lecz stonowane prosecco o żywym, kwiatowo-cytrusowym aromacie z nutami jabłka, gruszki, akacji oraz niuansami mineralnymi i żywicznymi. Poleca się do dań i przystawek na bazie sałat, wędlin i niezbyt intensywnych serów oraz jako aperitif. Podawać w temperaturze 6-8ºC.