Jak celebrować właśnie rozpoczęty urlop? Proponujemy wakacyjne letnie drinki z winem różowym w roli głównej. 

 

Do wykonania pierwszego będziecie potrzebować:

  • 60 ml wina różowego
  • 30 ml ginu
  • 2 gałązki tymianku
  •  
  • 30 ml przecieru brzoskwiniowego (możecie zmiksować świeże brzoskwinie, bądź z puszki, bez zalewy)

Wszystkie składniki należy wstrząsnąć z lodem w szejkerze, a następnie odcedzić zawartość do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Można udekorować dodatkową gałązką tymianku.

 

Do wykonania drugiego należy się zaopatrzyć w :

  • 100 ml wina różowego
  • 50 ml wody
  • limonka
  • cytryna
  • świeża mięta
  •  

Wyciskamy sok z 1/4 limonki do szklanki i dodajemy wodę i wino. Następnie dodajemy plaster limonki i cytryny, oraz delikatnie roztarte liście mięty.

 

 Składniki na trzeci koktajl to:

  • 100 ml wina
  • arbuz
  • cytryna
  • tymianek
  •  

Ze schłodzonego arbuza wyciągamy pestki i blendujemy tyle, aby uzyskać 100 ml miąższu. Z ćwiartki cytryny wyciskamy sok i dodajemy do zmiksowanego arbuza. Dopełniamy wszystko winem, dodajemy plasterek cytryny i gałązkę tymianku.

 

Do sporządzenia czwartego koktajlu będziecie potrzebowali:

  • 50 ml wina różowego
  • 100 ml soku z pomarańczy
  • 20 ml soku malinowego
  • maliny
  •  

Do szklanki nalewamy sok pomarańczowy (można wycisnąć ze świeżych pomarańczy, bądź użyć już gotowego produktu) i dolewamy wino. Następnie dolewamy powoli sok malinowy (chodzi o to żeby osiadł na dnie) i dodajemy maliny.

 

Wszystkie koktajle należy przygotowywać ze schłodzonych składników, lub dodać już do gotowych lód. 

Jeśli chodzi o wino różowe, które możecie wykorzystać do proponowanych drinków, to polecamy portugalskie wino Casal Garcia Rose, które teraz znajduje się w naszej ofercie specjalnej 12 win w cenie 11 z darmową dostawą.