Gancia Brut +

Gancia Brut

37,28 zł z VAT

Nowy

60 sztuk

Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane, ręcznie zebrane winogrona. Owoce zostają delikatnie sprasowane pod ciśnieniem w celu oddzielenia skórek. Pierwsza fermentacja przebiega w zbiornikach z kontrolowaną temperaturą, utrzymywaną na poziomie 17-18ᵒC. Proces ten ma na celu wydobycie delikatnego aromatu charakterystycznego dla tego typu win. 

Więcej szczegółów

Dodaj do listy życzeń

Druga fermentacja odbywa się według metody Martinotti.
Słomkowożółta barwa z zielonkawymi refleksami. Świetliście przejrzysty. Bąbelki delikatne, gęste i sprężyste. Aromat owocowy o intensywnym bukiecie oraz świeżym i orzeźwiającym smaku. Jest to wino najbardziej wytrawne z całej palety Ganci. 

Temperatura podania: 8-10C

Idealny jako aperitif. W kuchni śródziemnomorskiej serwowane także do dań z ryb. 

Pojemność0,75 L
Smakmusujący
Kolorbiały