Białe wino wytrawne z regionu Tsageria. Zrobione z wyselekcjonowanych winogron z Tsolikauri.
Wyraźne aromaty czerwonych owoców zdominowane przez nuty jagód i porzeczek. Gładkie w ustach z delikatną i wyważoną kwasowością zwiększającą uczucie świeżości.
Aromaty owoców cytrusowych, zielonego jabłka i czerwonych brzoskwiń. Na podniebieniu dobrze wyważone i harmonijne. Po prostu przyjemne, wszechstronne wino.
Wyprodukowane w Chile wino, które zachwyca różowym kolorem i wytrawnym smakiem. Na uwagę zasługuje mocny zapach, w którym odnajdziemy śliwkowe aromaty, połączone z truskawką i grejpfrutową nutą. Przyjemnie lekkie, delikatne, z niewielkim kwaśnym posmakiem kwiatu pomarańczy. Może być serwowane w roli aperitif, a także podawane do mięs wędzonych, pas i...
Niemieckie wino wytrawne, o owocowych aromatach. Jest lekkie i orzeźwiające. Łatwe do picia. Może pełnić funkcję aperitifu i być podawane do wędlin i delikatniejszych mięs.
Włoskie wino białe. Wytrawne o dużym aromacie dojrzałych jabłek. Ma w sobie maślaną, delikatną waniliową nutę, której pochodzenia należy doszukiwać się w dębie. Wino orzeźwiające, w sam raz jako aperitif, lub podawane do sałatek i owoców morza.
Odzwierciedla kombinację najwyższych standardów firmy Baron Philippe de Rothschild oraz unikalnego chilijskiego klimatu i ziemi. Bogate i pełne smaku, oferuje połączenie aromatów wiśni i malin z delikatną nutą papryki. Jest gotowe do picia, nie wymaga dłuższego dojrzewania w butelce.
DO Catalunya, by Miguel Torres – Spain Wino o lśniącym wiśniowym kolorze. Subtelne aromaty granatu i czerwonej porzeczki z nutą wanilii. Czyste, wyważone w palecie z łagodnymi taninami i delikatną kwasowością. Doskonały z makaronami i pieczeniami oraz lekkimi potrawami z dziczyzny.
Słomkowożółty kolor z zielonej krawędzi ze złotymi refleksami. Intensywne i eleganckie z korzennymi nutami. Świeże o wyważonej kwasowości z miodowym wykończeniem.
Ręcznie zebrane owoce ulegają delikatnemu miażdżeniu i trafiają do stalowych, nierdzewnych kadzi, gdzie następuje fermentacja w kontrolowanej temperaturze.
Białe wino z Hiszpanii. Kolor blado żółty i złote refleksy. Dobrze rozpoznawalny jabłkowy aromat, z dodatkiem brzoskwiń i tropikalnych owoców. Przyjemnie skomponowana paleta smaków i zapachów, gwarantująca miły finisz. Sprawdzi się w zestawie z miękkimi serami, owocami morza oraz pastami.
Piękny, błyszczący ciemno-czerwony kolor. Wspaniałe aromaty wanilii, czekolady i zapachów korzennych. Zaskakująco jedwabiste w ustach, bogate i miękkie, a jednoczenie pełne z długim, eleganckim wykończeniem. Klasyczny charakter Cabernet Sauvignon ukazujący świeżość i krągłość jednocześnie.
Piękny cytrynowy kolor ze świeżymi, orzeźwiającymi aromatami. Na podniebieniu aromaty owoców cytrusowych i melona; bogate i intensywne typowe dla odmiany Chardonnay.
Wino białe, wytrawne. Z Chile, a jego kolor to blado złoty. W smaku wyraźnie czuć umiejętnie wymieszane aromaty z dojrzałych owoców tropikalnych. Delikatny posmak jabłka. Intensywne i jedwabiste wykończenie, przyjemne dla podniebienia. Bardzo dobra propozycja na aperitif, a także do pieczonych ryb, jak i tych gotowanych i w delikatnych sosach.
Bukiet intensywny, głównie słodkie czereśnie, śliwki. Delikatne nuty ziaren kawy i tytoniu. W smaku jest dość krągłe z wyczuwalnymi delikatnymi taninami.
Wyprodukowane z winogron odmian Corvina (60%), Rondinella (30%) i lokalnych winogron (10%), ma jasny rubinowy kolor i zaskakujący owocowy aromat, z nutami dzikich wiśni i lekkim akcentem wędzonym.
Wino wytrawne, białe. Kolor blado żółty. Aromatyczne wino o smaku owoców tropikalnych, dobrze dojrzałych. Nuta drzewa cytrusowego. Jedwabista paleta, struktura dobra, posmak długi. Będzie dobrze sprawowało się w roli aperitifu, a także podane do ryb w sosach oraz potraw z grilla i tych pieczonych.
Głęboki czerwony kolor. Aromaty ciemnych czerwonych owoców z nutą zielonego pieprzu. Eleganckie i dobrze zbudowane wino z łagodnymi taninami i długim zbalansowanym finiszem.
Bardzo aromatyczne i wyraziste z nutami pieprzu o lekkim słonawym posmaku, charakterystycznym dla winiarstwa południowej Francji. Idealnie pasuje do owoców morza przede wszystkim do ostryg, homarów oraz dań rybnych.
Przyjemny słomkowożółty kolor z zielonymi refleksami. Intensywne owocowo-kwiatowe aromaty. W kubkach smakowych wyczuwalna słodycz oraz smak dojrzałego ananasa, mango i limonki. Wino to charakteryzuje dobra kompleksowość oraz harmonijność.
Włoskie świeże wino wytrawne. Bogate w aromaty owoców cytrusowych, o aksamitnej strukturze i właściwej kwasowości. Pasuje do owoców morza takich jak skorupiaki, pasty i dania z lżejszych mięs.
Wytawne wino czerwone starzone w beczce.
Olśniewa intensywnym granatowym kolorem. W nosie zachwyca stonowanymi pikantnymi aromatami przenikającymi się z zapachem czekolady, dzikich jagód i słodkich wiśni w tle. W strukturze taniny. Z jednej strony w ustach rustykalna elegancja a z drugiej młodzieńcza świeżość. Długie i soczyste wykończenie na podniebieniu.
Wino białe pósłodkie z USA .Wysmienite wino odmiany Moscato, uprawianej pomiędzy Pacific Coast a Central Valley w Kalifornii. Winnica, z której pochodzi to wino, ma doskonałą reputację, dzieki wysokiej klasy gatunkom winorośli i charakterowi wytwarzanych tam win. Wino wytwarzane wyłącznie z dojrzałych winogron, poddawane naturalnemu procesowi fermentacji.