Katalog
Ładowanie...
Zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane degustacją przedstawionych win do naszej hurtowni w Katowicach.
Włoskie wino, w którym dominuje aromaty cynamonu, orzechów i dzikich jagód. Taniny są wyważone, dając przyjemny dla języka długotrwały finisz. Wino wytrawne, dlatego powinno być stosowane w parze z pieczeniami wieprzowymi, dziczyzną i serami oraz przekąskami.
Australijskie czerwone wytrawne wino.Intensywne, mocne, złożone o bogatym charakterze dojrzałych owoców. Aromaty śliwek, jeżyn, słodkiego dębu i tanin. Dojrzałe uwydatnia aromaty ziemi, suszonych śliwek, czekolady i przypraw. Wyśmienite do dań mięsnych, jagnięciny oraz twardych serów.
Kalifornijskie czerwone wytrawne wino. Głęboki czerwony kolor; aromaty dzikich jagód, trufli, przypraw: gałka muszkatołowa, goździki, cynamon oraz anyżek. Wspaniała struktura, trwałe taniny oraz delikatne nuty wanilii i tostów. Idealne do dań mięsnych z delikatnymi sosami, kaczki w sosie malinowym.
Wytrawne wino z Włoch. Czerwony, głęboki i mocno intensywny kolor. W tle łatwo odnajdywana nuta drewna i pyszne owocowe aromaty. Jedwabista paleta pieści kubki smakowe, taniny delikatne, budujące pełność. Finisz długi. Właściwy wybór do czerwonych mięs, serów dojrzałych oraz umiejętnie przyrządzonej dziczyzny.
Wytrawne białe wino z Francji. W smaku bardzo zdecydowane, nawiązujące do stylu Chablis. Bukiet zadymiony i krzemienisty. Pasuje do ryb z grilla, wędzonego łososia oraz wszystkich skorupiaków.
Włoskie czerwone wino. Wytrawne. Kolor głęboki, czerwono granatowy. Taniny delikatne, a samo wino jest bardzo dobrze wyważone. Wyczuwalne przyjemne i subtelne aromaty śliwki oraz wiśni. Wyjątkowo podkreśla smak czerwonego mięsa, jagnięciny, serów i dziczyzny.
1–er Grand Cru Classé –AOC Pauillac – France. Jedno z najznamienitszych chateau w regionie Bordeaux. Położone w pobliżu Pauillac, zajmuje powierzchnię 76 hektarów i obsadzone jest w typowy dla tego miejsca sposób. 80 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc, 8 % Merlot i 2 % Petit Verdot.
1–er Grand Cru Classé –AOC Pauillac – France. Jedno z najznamienitszych chateau w regionie Bordeaux. Położone w pobliżu Pauillac, zajmuje powierzchnię 76 hektarów i obsadzone jest w typowy dla tego miejsca sposób. 80 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc, 8 % Merlot i 2 % Petit Verdot.
1–er Grand Cru Classé –AOC Pauillac – France. Jedno z najznamienitszych chateau w regionie Bordeaux. Położone w pobliżu Pauillac, zajmuje powierzchnię 76 hektarów i obsadzone jest w typowy dla tego miejsca sposób. 80 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc, 8 % Merlot i 2 % Petit Verdot.
5–eme Grand Cru Classé –AOC Pauillac – France Wino Francuskie czerwone wytrawne.Delikatne wino o finezyjnym bukiecie. Doskonale oddaje walory gleby z której pochodzi. Posiada zrównoważony szkielet.
–ème Grand Cru Classé –AOC Pauillac – France Wino Francuskie, czerwone wytrawne.Jest jednym z najstarszych zamków Pauillac pochodzący z XIV w. usytuowany niedaleko Chateau Latour. Wino to składa się w ok. 2/3 z Cabernet Sauvignon i 1/3 Merlot. Po zbiorach jest przechowywane od roku do dwóch lat w dębowych beczkach Limousin. Wino posiada głęboki rubinowy...
5–ème Grand Cru Classé –AOC Haut–Médoc – FranceWino Francuskie, czerwone wytrawne.Głęboki kolor i złożoność wskazują na potencjał. Aromaty dżemu z czerwonych i czarnych porzeczek oraz drzewa cedrowego ukazują bogactwo i elegancję. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny, serów.
Grand Cru Classé De Graves AOC Pessac–Leognan Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot
Grand Vin de Classe AOC Pessac–Leognan Sauvignon Blanc, Sémillon
AOC Graves – France. Wino Francuskie czerwone wytrawne.
1–er Grand Cru Classé –AOC Saint–Emilion Grand Cru – France Wino Francuskie czerwone wytrawne. Pochodzące z tego chateau jest arcyciekawe nie tylko ze względu na przebogaty bukiet (czerwone owoce, kawa, kakao, dębina) i wyrafinowany smak, ale również dlatego, że część tutejszej plantacji to winorośle, które przetrwały atak filoksery.
Napa valley Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec.
Głęboki wiśniowy kolor, wyjątkowy charakter, intensywne aromaty marmolady i moreli pięknie łączą się z nutami czekolady, kawy i cedru. Dobrze zbudowane o delikatnych taninach i długo utrzymującym się finiszu.
Wino w gustownym opakowaniu - idealne na prezent! Klein Constantia 2016 – legendarne wino, które Napoleon pił na wyspie Świętej Heleny. Rocznik 2007 został nagrodzony 97 punktami Neal Martin Roberta Parkera Wine Advocate, co daje najwyższą ocenę w historii dla najlepszego słodkiego wina z RPA.
Zwycięzca 12. Konkursu włoskie Pinot Noir 2013. Piękny rubinowy kolor. Bukiet dojrzałych owoców takich jak czereśnie i śliwki z pikantnymi nutami cynamonu i goździków. Otwiera się elegancko i harmonijnie.
Intensywny żółty kolor. W nosie, czarująca gra owocowych aromatów z owocami egzotycznych niuansów takich jak ananas, kwiaty, płatki róż i lekkich aromatów tostowych. Gęste i skomplikowane, pełne, kremowe, miękkie i eleganckie, świeże i soczyste. Delikatne nuty dębu z długim posmakiem.
Wino o intensywnym czerwonym kolorze z ceglanymi refleksami. Złożone i ekspresyjne z nutami tostów połączone z aromatem fiołków, toffi, ciemnej czekolady i marmolady z fig.
Dominują aromaty: malin, fiołków, czarnej czekolada, mięty i fig; w tle przebijają się nuty dębu. W smaku bardzo eleganckie, delikatne, złożone, owocowe, o odpowiedniej kwasowości. Dobrze zrównoważone, o długim zakończeniu.
Wino powstałe z ręcznie zbieranych gron, starzone przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Głęboki wiśniowy kolor, wyjątkowy charakter, intensywne aromaty marmolady i moreli pięknie łączą się z nutami czekolady, kawy i cedru. Dobrze zbudowane o delikatnych taninach i długo utrzymującym się finiszu. Wino produkowane w limitowanych ilościach. Każda butelka...