Katalog
Ładowanie...
Wytrawne czerwone wino z Włoch. W smaku bogate, obfitujące aromatycznymi słodkimi jagodami i lukrecjowymi nutami, wymieszane z dębem francuskim. Kwasowość zrównoważona. Taniny jedwabiste.
Jego intensywne aromaty cytrusów i egzotycznych owoców wnoszą do degustacji ekscytującą eksplozję zapachów, podkreśloną subtelnie przez mineralne akcenty, które dodają mu charakteru. Ten eliksir zmysłów zaskakuje bukietem, który urzeka i wciąga, podążając za nutami cytrusowymi aż po owocowe rejony egzotyki.
Intensywny ciemnopurpurowy odcień, jak kropla rubinu w lampce. Elegancja tego wina jest jak taniec czerwonych owoców w nosie, aromatyczny spektakl. Delikatne taniny otulają podniebienie, tworząc jedwabistą teksturę, podczas gdy idealna kwasowość nadaje mu świeżości i lekkości.
Włoskie delikatne wino o żółtym kolorze. Odcień bursztynowy. W smaku bardzo świeże i owocowe. Aromaty to bardzo wyrazista brzoskwiniowa i limonkowa nuta. Wino delikatne i właściwym wyważeniu. Pasuje do potraw rybnych, zup, past i sałatek.
Wino czerwone, wytrawne. Wiśniowy, ciemny kolor i fioletowe refleksy. Przyjemny dla podniebienia jeżynowo dżemowy aromat i nuty kwiatów – fiołków i róż. W smaku gładkie, delikatne o owocowej palecie jeżyny i granatu. Delikatne taniny doprowadzają do długie i przyjemnego zakończenia.
Hiszpańskie półwytrawne białe wino. Kolor blado żółtym. Aromaty świeżutkich gron z dodatkiem pozostałych owoców, takich jak banan i pigwa, oraz kwiatami akacji i różanymi nutami z dodatkiem rozmarynku. W smaku delikatne i słodkie.
Wino białe o bladym, słomkowym kolorze. Świetliste i duża liczbą bąbelków. Miły dla podniebienia owocowy aromat wzbogacony jabłkowymi nutami z dodatkiem gruszek, ananasów i cytryn. Świeże i łatwe do picia, bardzo dobrze zbalansowane. Kwasowość na umiarkowanie niskim poziomie. Pasuje jako aperitif, a także dodatek do przekąsek i niezbyt ciężkich mięsnych...
Francuskie wytrawne wino o czerwono wiśniowym kolorze. Mocne aromaty owoców czerwonych. Zalecamy podawania do mięs czerwonych jak i serów.
Włoskie wino, w którym dominuje aromaty cynamonu, orzechów i dzikich jagód. Taniny są wyważone, dając przyjemny dla języka długotrwały finisz. Wino wytrawne, dlatego powinno być stosowane w parze z pieczeniami wieprzowymi, dziczyzną i serami oraz przekąskami.
Wino włoskie, wytrawne, będące młodszym bratem wina Luce. Bardzo bogate w aromatyczne jeżyny, śliwki, czekoladę, czarne porzeczki oraz okrągłe taniny. Jest właściwym wyborem do mięs z grilla, szczególnie jagnięcych żeberek oraz gulaszów wołowych i dojrzewających serów.
Wino o jasnym, rubinowym kolorze, wpadającym w odcień granatowy. Wytrawne, o harmonijnym zapachu i smaku. Jego wyjątkowy aromat może przypominać zapach cyprysów oraz fiołków z Toskanii.
Niemieckie wino wytrawne, o owocowych aromatach. Jest lekkie i orzeźwiające. Łatwe do picia. Może pełnić funkcję aperitifu i być podawane do wędlin i delikatniejszych mięs.
Włoskie musujące wino białe. Wyprodukowane przy użyciu metody Charmat. Kolor słomkowo blady. Wyraźne jabłkowo aromaty. W smaku świeże i zaskakująco dobrze zbalansowane.
Lśniące rubinowe włoskie wino. Wytrawne, czerwone, świeże i bardzo intensywne. Posiada w sobie aromat dzikich jagód, wiśni oraz porzeczek. Całość została podkreślona waniliową nutą i zapachem palonego drzewa dębowego. Wino bardzo smaczne, pełne i znakomicie wyważone.
Australijskie wino wytrawne. Białe, zapewniające świeżość i aromatyczne owocowe nuty – cytrusów, grapefruitów oraz lekkie tony miodowe i gruszkowe, Pasuje do drobiu, owoców morza, sałatek i dań wegetariańskich.
Wino czerwone, włoskie. Aromatyczne za sprawą dojrzałych w gorącym słońcu ciemnych owoców. Waniliowe wykończenie. W smaku aksamitne i bardzo aromatyczne. Kwasowość idealnie wyważone. Pasuje do każdego typu posiłków, również jako aperitif. Szczególnie polecamy do mięsa wieprzowego, z królika, mięs duszonych i past.
Wino białe, wytrawne Mouton Cadet AOC Bordeaux, by Baron Philippe De Rothschild – France
Wino czerwone wytrawne Mouton Cadet AOC Bordeaux, by Baron Philippe De Rothschild – France
Pochodzące z Hiszpanii białe półwytrawne wino o bogatych aromatach. Dojrzałe banany, egzotyczne owoce, róża i jaśmin – wszystko to w nim odnajdziemy. Wino przyjemne, słodkie i zaskakujące delikatnością, zapewniając posmak zielonych jabłek. Pasuje do większości owoców morza, ryb, melonów, szynek i pasztecików z ciasta francuskiego.
Wytrawne wino prosto z Francji. Czerwone, rubinowe zabarwienie. W smaku wyjątkowo aromatyczne, owocowe. Paleta złożona i miękka, przypominająca smak brandy wiśniowego. Najlepiej podawać go do mięsa białego i czerwonego, a także serów.
Wino francuskie. Białe, wytrawne. Struktura wina bardzo dobrze zbudowana, a samo wino pełne. Przyjemne dla podniebienia, intensywnie aromatyczne, z wyczuwalnymi owocowymi i kwiatowymi nutami, wzbogaconymi domieszką przypraw. Wino bardzo nastrojowe i mocne, o delikatnie wyczuwalnej słodyczy. Najlepiej sprawdzi się w roli aperitif, a także podane do potraw...
Włoskie czerwone wino. Wytrawne. Kolor głęboki, czerwono granatowy. Taniny delikatne, a samo wino jest bardzo dobrze wyważone. Wyczuwalne przyjemne i subtelne aromaty śliwki oraz wiśni. Wyjątkowo podkreśla smak czerwonego mięsa, jagnięciny, serów i dziczyzny.
Wino z rodowodem włoskim. Wytrawne, czerwone, doskonale przejrzyste, o głębokim i dobrze nasyconym purpurowym zabarwieniu. Łączy w sobie pikantność goździków, wanilii oraz cynamonu. Struktura dobrze zbudowana i bezbłędnie wyważona. Tworzy niesamowicie kuszące połączenie z wołowiną, dziczyzną, oraz serami na ostro.
Wino wytrawne, produkcja Hiszpańska. Piękny kolor czerwony o rubinowej barwie. Aromaty bardzo wyczuwalne i nawiązujące do owocowych likierów – malinowego i śliwkowego. W smaku gładkie ze słodkimi taninami, kwiatowymi nutami oraz nutą korzenną. Pasuje do mięs pieczonych, szynek gotowanych i kremowych serów.