Jak celebrować właśnie rozpoczęty urlop? Proponujemy wakacyjne letnie drinki z winem różowym w roli głównej.
Do wykonania pierwszego będziecie potrzebować:
- 60 ml wina różowego
- 30 ml ginu
- 2 gałązki tymianku
- 30 ml przecieru brzoskwiniowego (możecie zmiksować świeże brzoskwinie, bądź z puszki, bez zalewy)
Wszystkie składniki należy wstrząsnąć z lodem w szejkerze, a następnie odcedzić zawartość do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Można udekorować dodatkową gałązką tymianku.
Do wykonania drugiego należy się zaopatrzyć w :
- 100 ml wina różowego
- 50 ml wody
- limonka
- cytryna
- świeża mięta
Wyciskamy sok z 1/4 limonki do szklanki i dodajemy wodę i wino. Następnie dodajemy plaster limonki i cytryny, oraz delikatnie roztarte liście mięty.
Składniki na trzeci koktajl to:
- 100 ml wina
- arbuz
- cytryna
- tymianek
Ze schłodzonego arbuza wyciągamy pestki i blendujemy tyle, aby uzyskać 100 ml miąższu. Z ćwiartki cytryny wyciskamy sok i dodajemy do zmiksowanego arbuza. Dopełniamy wszystko winem, dodajemy plasterek cytryny i gałązkę tymianku.
Do sporządzenia czwartego koktajlu będziecie potrzebowali:
- 50 ml wina różowego
- 100 ml soku z pomarańczy
- 20 ml soku malinowego
- maliny
Do szklanki nalewamy sok pomarańczowy (można wycisnąć ze świeżych pomarańczy, bądź użyć już gotowego produktu) i dolewamy wino. Następnie dolewamy powoli sok malinowy (chodzi o to żeby osiadł na dnie) i dodajemy maliny.
Wszystkie koktajle należy przygotowywać ze schłodzonych składników, lub dodać już do gotowych lód.
Jeśli chodzi o wino różowe, które możecie wykorzystać do proponowanych drinków, to polecamy portugalskie wino Casal Garcia Rose, które teraz znajduje się w naszej ofercie specjalnej 12 win w cenie 11 z darmową dostawą.
0 komentarz(y)