Wino Japońskie półsłodkie, białe.CHOYA to wino wytwarzane z owoców ume, czyli zielonych śliwek. Ma ładny, śliwkowy aromat i bursztynową barwę. W smaku jest słodkie i aksamitne. Wino Choya ma wiele właściwości zdrowotnych. Oczyszcza organizm z toksyn. Usuwa zmęczenie i zwalcza bezsenność. Jest uważane za skarb kraju Kwitnącej Wiśni.
Wino Australijskie białe wytrawne.Delikatne kwiatowe aromaty z nutami płatków róży. Intensywne aromaty owoce oraz nuty przypraw. Dobrze wyważone z przyjemną kwasowością. Podawać jako aperitif oraz do pikantnych dań i dań azjatyckich. Gewurztraminer, Riesling
Pochodzące z Hiszpanii białe półwytrawne wino o bogatych aromatach. Dojrzałe banany, egzotyczne owoce, róża i jaśmin – wszystko to w nim odnajdziemy. Wino przyjemne, słodkie i zaskakujące delikatnością, zapewniając posmak zielonych jabłek. Pasuje do większości owoców morza, ryb, melonów, szynek i pasztecików z ciasta francuskiego.
Kalifornijskie czerwone, wytrawne wino .Połączone szczepy Zinfandel, Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot, tworzą zniewalającą mieszankę wina Apothic Red. Wino ujawnia te intensywne owocowe aromaty z odczuwalną pikanterią Zinfandel, delikatnością Merlot i posmakiem borówki z Syrah. Smak dopełniają nuty wanilii, kawy mokka i dębu.
Wino o brylantowo- czerwonym kolorze z fiołkowym odcieniem. W bukiecie wyczuwalne dojrzałe czerwone owoce z nutą marmolady. Idealne w połączeniu z daniami mięsnymi na ostro, dań meksykańskich oraz do deserów.
Wino Japońskie półsłodkie, białe.CHOYA to wino wytwarzane z owoców ume, czyli zielonych śliwek. Ma ładny, śliwkowy aromat i bursztynową barwę. W smaku jest słodkie i aksamitne. Wino Choya ma wielewłaściwości zdrowotnych. Oczyszcza organizm z toksyn. Usuwa zmęczenie i zwalcza bezsenność. Jest uważane za skarb kraju Kwitnącej Wiśni.
Bogaty aromat ciemnych jagód z nutami dębu, mięty i wanilii. Smak pełen czerwonych owoców, takich jak czarna porzeczka, wiśnia. Wyczuwalne nuty czekolady, mięty, wanilii, kawy i lukrecji.
Wytrawne czerwone wino z Włoch. W smaku bogate, obfitujące aromatycznymi słodkimi jagodami i lukrecjowymi nutami, wymieszane z dębem francuskim. Kwasowość zrównoważona. Taniny jedwabiste.
Wino wytrawne, białe z Nowej Zelandii. Do fermentacji tego wina trafiają wyłącznie ręcznie zebrane i wyselekcjonowane owoce. Matua chce jak najlepiej pokazać charakter Sauvingnon Blanc z regionu Marlborough dlatego też zbierane są winogrona z ponad 100 różnych winnic z tego regionu. Fermentacja zachodzi w stalowej kadzi, dzięki czemu wino jest aromatyczne...
Słodkie, białe argentyńskie wino. Jego kolor jest jasno żółty, wzbogacony zielonkawymi refleksami. Wyczuwalny dobrze fiołkowy aromat, wzbogacony o frezje, jaśmin i owoce cytrusowe. Uzupełnieniem jest morela. Świeża paleta z wyraźnie wyczuwalną kwasowością i dostrzegalnym figowo rodzynkowym smaku. Dobrze pełni rolę aperitifu do deserów, sałatek z owoców...
Wytwarzane z japońskich owoców śliwki ume, cukru i japońskiej wódki „shochu”. Często nazywany potocznie winem śliwkowym, o charakterystycznym słodko-kwaśnym smaku. Produkt idealnie nadający się do ryb, owoców morza, deserów, koktajli oraz jako aperitif.
Słodkie Wino z Hiszpanii, mające w sobie różany aromat, przepleciony z werbeną i pelargonią. Skoncentrowana i lekka paleta. Może być stosowany jako aperitif do świeżych owoców i słodkich deserów.
Wino białe o bladym, słomkowym kolorze. Świetliste i duża liczbą bąbelków. Miły dla podniebienia owocowy aromat wzbogacony jabłkowymi nutami z dodatkiem gruszek, ananasów i cytryn. Świeże i łatwe do picia, bardzo dobrze zbalansowane. Kwasowość na umiarkowanie niskim poziomie. Pasuje jako aperitif, a także dodatek do przekąsek i niezbyt ciężkich mięsnych...
DO Catalunya, Masia Bach - Spain Wino Hiszpańskie półsłodkie białe. Kolor jasnożółty z zielonkawymi refleksami. Aromaty: brzoskwini, kwiatów i dojrzałego melona. Intensywnie owocowe, nuty owoców tropikalnych, brzoskwiń, nektaryn i cytryn. Długi i efektowny finisz z cytrusowym zakończeniem. Idealne do dań z kurczaka, świeżych sałatek, ryb, ryż i makaronów.
Wino czerwone, włoskie. Aromatyczne za sprawą dojrzałych w gorącym słońcu ciemnych owoców. Waniliowe wykończenie. W smaku aksamitne i bardzo aromatyczne. Kwasowość idealnie wyważone. Pasuje do każdego typu posiłków, również jako aperitif. Szczególnie polecamy do mięsa wieprzowego, z królika, mięs duszonych i past.
Wino o rubinowym kolorze. Przyjemny, wytrawny smak. Bukiet o nutach świeżych owoców.Idealnie pasuje do grillowanych i pieczonych mięs oraz serów.
Wino Japońskie któremu zielona śliwka ume nadaje wyjątkowy smak i delikatny aromat. Bardzo charakterystyczne, z ekspresją owoców, z gładką i subtelną strukturą. Zadziała świetnie jako aperitif, będzie także dobrym kompanem deserów.
Półwytrawne francuskie wino o barwie malinowo fioletowej. W smaku dobrze wyczuwalny aromat wiśni, czereśni oraz wrzosu. Łagodne, dzięki czemu wręcz wymarzone do serów i mięs czerwonych.
Choya Dry jest wytrawna wersja japonskiego wina sliwkowegoumeshu. Wyprodukowane z japonskich sliwek ume, bezdodatku sztucznych barwników, aromatów i konserwantów.Doskonałe do sushi, ryb, owoców morza, deserów, koktajlioraz jako aperitif.Zawartosc alkoholu wynosi 10 %.Najlepiej smakuje schłodzone lub z kruszonym lodem.
Pijąc to wino szybko dostrzeżemy w nim owocowe nuty i aromaty. Ich świeżość jest wyczuwalna z każdym kolejnym łykiem, dostarczającym nam nowych doznań smakowych. Wino najlepiej komponuje się wraz z słodkimi deserami na bazie czekolady, a także w komplecie z owocami – idealne do czekoladowego fondue.
Aromatyczne wino z Francji o miłym dla podniebienia smaku soczystych owoców. Poczujemy w nim m.in. jabłka oraz kwiaty. Ma doskonale krystaliczny złoty kolor i jest w sam raz do przekąsek z wędlinami, ryb i słodko kwaśnych potraw.
Półwytrawne, eleganckie, z owocowym aromatem czarnej porzeczki i owoców leśnych, lekkie i przyjemne w piciu.
Pochodzące z Włoch półwytrawne, delikatne wino. Wyróżnia go dobrze wywarzony kwiatowy aromat oraz żółty, głęboki kolor. Najlepiej smakuje podane w towarzystwie aromatycznej pizzy, różnorodnych past oraz potraw z mięsa białego.
Chilijskie wino. Czerwone o rubinowej barwie. Wytrawne wino, w którym dobrze rozpoznawalne są aromaty dojrzałych malin, gruszek suszonych, a także elektryzujące nuty tytoniu. W zapachu dominuje kawa oraz czarna porzeczka. Cała kompozycja wyróżnia się przyjemnym i długim finiszem. Pasuje do serów, dań z mięs czerwonych, a także dobrze przygotowanej kaczki.