Wino Japońskie półsłodkie, białe.CHOYA to wino wytwarzane z owoców ume, czyli zielonych śliwek. Ma ładny, śliwkowy aromat i bursztynową barwę. W smaku jest słodkie i aksamitne. Wino Choya ma wiele właściwości zdrowotnych. Oczyszcza organizm z toksyn. Usuwa zmęczenie i zwalcza bezsenność. Jest uważane za skarb kraju Kwitnącej Wiśni.
Wino Australijskie białe wytrawne.Delikatne kwiatowe aromaty z nutami płatków róży. Intensywne aromaty owoce oraz nuty przypraw. Dobrze wyważone z przyjemną kwasowością. Podawać jako aperitif oraz do pikantnych dań i dań azjatyckich. Gewurztraminer, Riesling
Wytwarzane z japońskich owoców śliwki ume, cukru i japońskiej wódki „shochu”. Często nazywany potocznie winem śliwkowym, o charakterystycznym słodko-kwaśnym smaku. Produkt idealnie nadający się do ryb, owoców morza, deserów, koktajli oraz jako aperitif.
Japońskie białe, musujące wino, o przyjemnym brzoskwiniowym aromacie i jasnożółtej barwie. W smaku delikatnie słodkie i aksamitne ze świeżą cytrusową nutą. Perfekcyjny balans pomiędzy musującym winem a owocowością pochodzącą ze śliwek ume „Nanko”.
Choya Dry jest wytrawna wersja japonskiego wina sliwkowegoumeshu. Wyprodukowane z japonskich sliwek ume, bezdodatku sztucznych barwników, aromatów i konserwantów.Doskonałe do sushi, ryb, owoców morza, deserów, koktajlioraz jako aperitif.Zawartosc alkoholu wynosi 10 %.Najlepiej smakuje schłodzone lub z kruszonym lodem.
Wino Japońskie któremu zielona śliwka ume nadaje wyjątkowy smak i delikatny aromat. Bardzo charakterystyczne, z ekspresją owoców, z gładką i subtelną strukturą. Zadziała świetnie jako aperitif, będzie także dobrym kompanem deserów.
Wino białe o bladym, słomkowym kolorze. Świetliste i duża liczbą bąbelków. Miły dla podniebienia owocowy aromat wzbogacony jabłkowymi nutami z dodatkiem gruszek, ananasów i cytryn. Świeże i łatwe do picia, bardzo dobrze zbalansowane. Kwasowość na umiarkowanie niskim poziomie. Pasuje jako aperitif, a także dodatek do przekąsek i niezbyt ciężkich mięsnych...
Pochodzące z Hiszpanii białe półwytrawne wino o bogatych aromatach. Dojrzałe banany, egzotyczne owoce, róża i jaśmin – wszystko to w nim odnajdziemy. Wino przyjemne, słodkie i zaskakujące delikatnością, zapewniając posmak zielonych jabłek. Pasuje do większości owoców morza, ryb, melonów, szynek i pasztecików z ciasta francuskiego.
Bogaty aromat ciemnych jagód z nutami dębu, mięty i wanilii. Smak pełen czerwonych owoców, takich jak czarna porzeczka, wiśnia. Wyczuwalne nuty czekolady, mięty, wanilii, kawy i lukrecji.
Wytwarzane z japońskich owoców śliwki ume, cukru i japońskiej wódki „shochu”. Często nazywany potocznie winem śliwkowym, o charakterystycznym słodko-kwaśnym smaku. Produkt idealnie nadający się do ryb, owoców morza, deserów, koktajli oraz jako aperitif.
Zapach tego wytrawnego wina przenosi nas w magiczny świat ciemnych wiśni, soczystych jeżyn oraz delikatnego dżemu jeżynowego. Nuty przypraw i subtelne akcenty przypiekanego dębu dodają mu głębi i złożoności.
Wino wytrawne, białe z Nowej Zelandii. Do fermentacji tego wina trafiają wyłącznie ręcznie zebrane i wyselekcjonowane owoce. Matua chce jak najlepiej pokazać charakter Sauvingnon Blanc z regionu Marlborough dlatego też zbierane są winogrona z ponad 100 różnych winnic z tego regionu. Fermentacja zachodzi w stalowej kadzi, dzięki czemu wino jest aromatyczne...
Wytrawne czerwone wino z Włoch. W smaku bogate, obfitujące aromatycznymi słodkimi jagodami i lukrecjowymi nutami, wymieszane z dębem francuskim. Kwasowość zrównoważona. Taniny jedwabiste.
Sake to pochodzacy z Japonii alkohol produkowany z ryzu,wytworzony poprzez fermentacje ryzu zaszczepionegowczesniej kultura plesni Aspergillus Oryzae.Jest to tradycyjne sake o lekko słodkawym smaku.Najlepiej smakuje podawane w temperaturze pokojowej lubpodgrzane do 38-40°C.
Pijąc to wino szybko dostrzeżemy w nim owocowe nuty i aromaty. Ich świeżość jest wyczuwalna z każdym kolejnym łykiem, dostarczającym nam nowych doznań smakowych. Wino najlepiej komponuje się wraz z słodkimi deserami na bazie czekolady, a także w komplecie z owocami – idealne do czekoladowego fondue.
Półwytrawne, eleganckie, z owocowym aromatem czarnej porzeczki i owoców leśnych, lekkie i przyjemne w piciu.
Słodkie Wino z Hiszpanii, mające w sobie różany aromat, przepleciony z werbeną i pelargonią. Skoncentrowana i lekka paleta. Może być stosowany jako aperitif do świeżych owoców i słodkich deserów.
Wino urzeka swoją soczystością, ukazując smaki ciemnych wiśni, owoców porzeczkowych, jeżyn, delikatnie wplecionych nut ciepłej przyprawy i subtelnej wanilii.
Półwytrawne, eleganckie, z przyjemnym aromatem owoców tropikalnych i wanilii.
Kalifornijskie białe wino wspaniale łączy w sobie nuty soczystego jabłka, słodkich brzoskwiń i orzeźwiających owoców cytrusowych, tworząc prawdziwy szkielet aromatyczny. Jego zapach jest nie tylko atrakcyjny, ale wręcz kuszący, rozkwitając w otoczeniu świeżości i przyjemności.
Wino czerwone, włoskie. Aromatyczne za sprawą dojrzałych w gorącym słońcu ciemnych owoców. Waniliowe wykończenie. W smaku aksamitne i bardzo aromatyczne. Kwasowość idealnie wyważone. Pasuje do każdego typu posiłków, również jako aperitif. Szczególnie polecamy do mięsa wieprzowego, z królika, mięs duszonych i past.
Wiśniowo-czerwone, aromatyczne i eleganckie z dobrą intensywnością. Aromaty dojrzałych czarnych owoców i delikatne akcenty skóry i wanilii. W ustach złożone, intensywne. Wyczuwalne owocowe, mineralne nuty z delikatnym smakiem kakao. Trwałe i eleganckie wykończenie. Idealne wino do tapas, przystawek, serów, chudego mięsa oraz dziczyzny.
Wino o rubinowym kolorze. Przyjemny, wytrawny smak. Bukiet o nutach świeżych owoców.Idealnie pasuje do grillowanych i pieczonych mięs oraz serów.
To półwytrawne, czerwone wino stołowe emanuje delikatnym owocowym charakterem, doskonale zbalansowanym, co czyni je wyjątkowym wyborem na każdą okazję. Jego głęboki rubinowy kolor jest zapowiedzią intensywności smaku i aromatu. Z najważniejszych regionów Włoch pochodzą grona, które nadają temu trunkowi niepowtarzalny charakter i klasy.