39,99 zł z VAT
z VAT
Nowy
48 sztuka sztuk
Uwaga: ostatnia sztuka na magazynie!
Data dostępności:
Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane, ręcznie zebrane winogrona. Owoce zostają delikatnie sprasowane pod ciśnieniem w celu oddzielenia skórek. Pierwsza fermentacja przebiega w zbiornikach z kontrolowaną temperaturą, utrzymywaną na poziomie 17-18ᵒC. Proces ten ma na celu wydobycie delikatnego aromatu charakterystycznego dla tego typu win.
Druga fermentacja odbywa się według metody Martinotti.
Słomkowożółta barwa z zielonkawymi refleksami. Świetliście przejrzysty. Bąbelki delikatne, gęste i sprężyste. Aromat owocowy o intensywnym bukiecie oraz świeżym i orzeźwiającym smaku. Jest to wino najbardziej wytrawne z całej palety Ganci.
Temperatura podania: 8-10ᵒC
Idealny jako aperitif. W kuchni śródziemnomorskiej serwowane także do dań z ryb.
Pojemność | 0,75 L |
Smak | musujący |
Kolor | biały |
Promocja | Black Friday |
30 produktów w tej kategorii
Zobacz więcej produktów w wybranej przez Ciebie kategorii!