Katalog
Ładowanie...
W tym dziale znajdziecie Państwo nasz szeroki asortyment trunków, podzielony według kolorów: Białe, Czerwone oraz Różowe.
Pijąc to wino szybko dostrzeżemy w nim owocowe nuty i aromaty. Ich świeżość jest wyczuwalna z każdym kolejnym łykiem, dostarczającym nam nowych doznań smakowych. Wino najlepiej komponuje się wraz z słodkimi deserami na bazie czekolady, a także w komplecie z owocami – idealne do czekoladowego fondue.
Wino, w którym poczujemy wyraźną naturalną słodycz. Przyciąga klientów wyrafinowanym smakiem świeżych owoców o delikatnych aromatach i wyczuwalnej kruchości. Najlepiej smakuje podane w towarzystwie sosów, ryb, a także wybornych wędlin w formie przekąsek.
Białe wytrawne wino, którego słomkowo blady i doskonale przejrzysty odcień stanowi wyjątkową propozycję do ryb, białych wędlin, a także owoców morza podanych w dowolnej postaci. Intensywny smak o bogatym bukiecie kwiatów i owoców zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Pozostawia świeży posmak przez długi czas.
Włoskie wino o doskonałym wywarzeniu i głębokim rubinowym kolorze. Wyczuwalne nuty owocowce. Jego walory najlepiej doceniać podając wino do pizz, potraw z mięsa czerwonego, past oraz serów.
Hiszpańskie wytrawne wino, w którym odkryjemy owoce leśne, oraz wiśnie wymieszane z korzennymi aromatami. Produkt zawiera dojrzałe taniny. Jego głęboki jeżynowy kolor zwiastuję wspaniałą ucztę dla podniebienia. Zalecane do dań mięsnych oraz pieczenie każdego typu.
Białe wino rodem z Hiszpanii. Jego żółty kolor i zielone refleksy na dzień dobry wprawiają w dobry nastrój. Wino, którego bukiet jest bogaty. Zapach owoców tropikalnych jest dobrze wyczuwalny. Oprócz niego doszukamy się zapachu odymionej brzoskiwni, mięty oraz szparagów. Wino powinno być podawane do dań z owoców morza, a także ryb oraz białego mięsa.
Hiszpańskie wino owocowe, powstałe z jeżyn, śliwek, czarnych porzeczek i z domieszką kawy. Poczujemy wszystkie aromaty tych składników. Wino dojrzewało w beczkach starych i nowych, a fermentowało w wykonanych z wysokiej jakości stali kadziach. Wiśniowy kolor z refleksami mahoniu. Wino długo dojrzewające. Dobre aby podać do mięsnych dań.
Słodkie Wino z Hiszpanii, mające w sobie różany aromat, przepleciony z werbeną i pelargonią. Skoncentrowana i lekka paleta. Może być stosowany jako aperitif do świeżych owoców i słodkich deserów.
Aromatyczne wino z Francji o miłym dla podniebienia smaku soczystych owoców. Poczujemy w nim m.in. jabłka oraz kwiaty. Ma doskonale krystaliczny złoty kolor i jest w sam raz do przekąsek z wędlinami, ryb i słodko kwaśnych potraw.
Półwytrawne francuskie wino o barwie malinowo fioletowej. W smaku dobrze wyczuwalny aromat wiśni, czereśni oraz wrzosu. Łagodne, dzięki czemu wręcz wymarzone do serów i mięs czerwonych.
Hiszpańskie wytrawne wino, o mocno intensywnym kolorze i miłym zapachu owoców czerwonych i czarnych, a także przełamującej nucie zielonej papryki. Wino zostało dobrze skomponowane. Delikatne taniny. Długi i dobrze wyważony finisz to jeden z atutów tego dobrze skoncentrowanego wina. Podawać go należy do warzyw z patelni, potraw z ryżem, jagnięciny w każdej...
Białe wino z Hiszpanii. Kolor blado żółty i złote refleksy. Dobrze rozpoznawalny jabłkowy aromat, z dodatkiem brzoskwiń i tropikalnych owoców. Przyjemnie skomponowana paleta smaków i zapachów, gwarantująca miły finisz. Sprawdzi się w zestawie z miękkimi serami, owocami morza oraz pastami.
Australijskie, mocno aromatyczne wino o posmaku śliwek. Wyczuwalna przyjemna pikanteria zapewniona przez czarny pieprz i drzewo dębowe. Odpowiednie do potraw z mięsem jagnięcym, pieczeni mięsnych, past i pasztetów.
Włoskie wino wytrawne o kolorze blado żółtym. Przyjemne lecz intensywne aromaty oraz posmak jabłek. Jest ciekawą propozycją jako aperitif do słodkich deserów, a także owoców morza, mięs drobiowych, makaronowych dań oraz tych na bazie ryżu.
Półsłodkie wino z RPA, pachnące brzoskwiniami i muszkatem. Pijąc go można poczuć miłe i delikatne miodowe nuty, przeplatające się z suszonymi brzoskwiniami. Wino wzbogacone delikatnością świeżej kwasowości. Sprawdza się w roli aperitifu do deserów, owoców, oraz mniej lub bardziej pikantnych dań.
Wino białe, wytrawne, hiszpańskie, o bukiecie przepełnionym świeżymi owocami z domieszką jaśminu. W tle dobrze wyczuwalny kwiat pomarańczy. Kolor jasno żółty o złocistych odcieniach. W smaku jedwabiste i dobrze wyważone. Pasuje do owoców morza – skorupiaków i ostryg, a także past wzbogaconych sosami – jasnymi.
Szampan z Francji o żółto złotym kolorze. W smaku delikatne i bardzo bogate w bąbelki. Pianka trwała, długo się utrzymuje. W smaku dają się czuć aromaty soczystych i świeżych brzoskwiń, kwiatów oraz wanilii. Szampan bardzo świeży i umiejętnie zbilansowany smakiem owoców oraz miodu. Podawać można jako aperitif, a także dodatek do ciast, owoców i deserów...
Francuski szampan o jasno złoto żółtym kolorze. Pianka długo się utrzymuje. Bogate w aromaty cytrusowe, brzoskwiniowe, fig suszonych. Dodana miodowa nuta uzupełnia wyjątkowość smaku, nadając całości wrażliwej świeżości. Może być podawany w towarzystwie deserów.
Doskonała jakość tego wina została podkreślona wyjątkowym kolorem – ciemną purpurą. Wino jest dobrze zbudowane i można wyczuć w nim nutkę ciemnych, dojrzałych jagód, jeżyn i czarnych borówek. Całość została wzbogacona malinową nutą. Dodatkowo, pijąc poczujemy miłą dla podniebienia świeżość przypraw i niewielką ilość drewna dębowego.
Australijskie wino wytrawne. Białe, zapewniające świeżość i aromatyczne owocowe nuty – cytrusów, grapefruitów oraz lekkie tony miodowe i gruszkowe, Pasuje do drobiu, owoców morza, sałatek i dań wegetariańskich.
Argentyńskie czerwono purpurowe wino. Wytrawna kompozycje świeżych aromatów owoców czerwonych, wymieszanych z kawowymi nutami. Wino dobrze zbudowane, zachwycające przyjemnymi taninami. Podawać w zestawie z wyrazistymi w smaku posiłkami i dojrzałymi serami na desce.
Słodkie, białe argentyńskie wino. Jego kolor jest jasno żółty, wzbogacony zielonkawymi refleksami. Wyczuwalny dobrze fiołkowy aromat, wzbogacony o frezje, jaśmin i owoce cytrusowe. Uzupełnieniem jest morela. Świeża paleta z wyraźnie wyczuwalną kwasowością i dostrzegalnym figowo rodzynkowym smaku. Dobrze pełni rolę aperitifu do deserów, sałatek z owoców...
Wino o brylantowo- czerwonym kolorze z fiołkowym odcieniem. W bukiecie wyczuwalne dojrzałe czerwone owoce z nutą marmolady. Idealne w połączeniu z daniami mięsnymi na ostro, dań meksykańskich oraz do deserów.
Włoskie świeże wino wytrawne. Bogate w aromaty owoców cytrusowych, o aksamitnej strukturze i właściwej kwasowości. Pasuje do owoców morza takich jak skorupiaki, pasty i dania z lżejszych mięs.