Katalog
Ładowanie...
Oferujemy dobre wina półsłodkie białe, czerwone i różowe pochodzące z największych regionów winiarskich z całego świata tj. Gruzja, Mołdawia, Francja, Włochy, Chiny i wielu innych. Uniwersalne, z delikatną nutą słodyczy i nieprzesadnie kwaśne wspaniale smakują podawane solo lub jako dodatek do potraw i deserów. Doskonale pasują do wielu okazji i na prezent.
Oprócz naturalnej słodyczy, która różni się użytą do produkcji odmianą szczepów grona charakteryzują je mocne akcenty owocowe, są delikatne, orzeźwiające i długie w finiszu, często z nutami przypraw. Gwarantujemy bogaty wybór trunków wyśmienitej jakości ze szczegółowym opisem i zdjęciami. Ceny wina półsłodkiego zwykle nie przekraczają 50 zł, to idealna propozycja dla każdego miłośnika dobrego trunku. Wśród nich znajduje się popularna KADARKA, Choya Silver z japońskich śliwek, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Bordeaux i wiele innych. Polecamy także wina w oryginalnych kamionkach. Inne określenia wina półsłodkiego na etykietach z jakimi mogą się Państwo spotkać to semi sweet, medium sweet, Moelleux, Semidolce i Semidulce.
Pijąc to wino szybko dostrzeżemy w nim owocowe nuty i aromaty. Ich świeżość jest wyczuwalna z każdym kolejnym łykiem, dostarczającym nam nowych doznań smakowych. Wino najlepiej komponuje się wraz z słodkimi deserami na bazie czekolady, a także w komplecie z owocami – idealne do czekoladowego fondue.
Półsłodkie wino z RPA, pachnące brzoskwiniami i muszkatem. Pijąc go można poczuć miłe i delikatne miodowe nuty, przeplatające się z suszonymi brzoskwiniami. Wino wzbogacone delikatnością świeżej kwasowości. Sprawdza się w roli aperitifu do deserów, owoców, oraz mniej lub bardziej pikantnych dań.
Hiszpańskie półsłodkie białe wino. Kolor blado żółtym. Aromaty świeżutkich gron z dodatkiem pozostałych owoców, takich jak banan i pigwa, oraz kwiatami akacji i różanymi nutami z dodatkiem rozmarynku. W smaku delikatne i słodkie.
Wino półsłodkie .Wysokiej klasy wino koszerne produkowane z winogron odmiany Concord, uprawianych wzdłuż zachodniego brzegu jeziora Erie w stanie Nowy Jork i Pensylwania. Wino o głębokim, rubinowym kolorze oraz pięknej przejrzystej barwie. W smaku wyraziste, przyjemne, o trwałym zapachu. Idealnie nadaje się do spożywania samo oraz do potraw mięsnych,...
I. G. T. – Italy Wino Włoskie,czerwone półsłodkie. Stworzone poprzez kupażowanie różnych szczepów. Delikatne, o rubinowej barwie, wyczuwalny smak czerwonych owoców. Polecane do lekkich dań mięsnych, pizzy, makaronów.
I. G. T. – Italy Wino Włoskie, białe półsłodkie. Stworzone poprzez kupażowanie różnych szczepów. Posiada zaskakująco lekki, orzeźwiający, aromatyczny i owocowy bukiet, delikatną złocistą barwę oraz zharmonizowany smak. Podawać schłodzone do deserów, owoców; wspaniałe jako aperitif.
Wino z USA, białe półsłodkie. Bradzo owocowe, lekkie i przyjemne dla podniebienia wino musujące. Zachwyca lekkością oraz zrównoważoną słodyczą. Mogen David Moscato jest winem idealnym na różnego rodzaju uroczystości, gdzie wznosi się uroczysty toast. Godne polecenia i spróbowania wino musujące z USA.
Wino Japońskie półsłodkie, białe.CHOYA to wino wytwarzane z owoców ume, czyli zielonych śliwek. Ma ładny, śliwkowy aromat i bursztynową barwę. W smaku jest słodkie i aksamitne. Wino Choya ma wiele właściwości zdrowotnych. Oczyszcza organizm z toksyn. Usuwa zmęczenie i zwalcza bezsenność. Jest uważane za skarb kraju Kwitnącej Wiśni.
DO Catalunya, Masia Bach - Spain Wino Hiszpańskie białe wytrawne. Świeże i eleganckie, pełne w ustach. Imponująca równowaga pomiędzy świeżością i intensywnością, z przyjemnym maślanym posmakiem, długo utrzymującym się w ustach. Idealne jako aperitif do ryb i białych mięs.
DO Catalunya, Masia Bach - Spain Wino Hiszpańskie półsłodkie białe. Kolor jasnożółty z zielonkawymi refleksami. Aromaty: brzoskwini, kwiatów i dojrzałego melona. Intensywnie owocowe, nuty owoców tropikalnych, brzoskwiń, nektaryn i cytryn. Długi i efektowny finisz z cytrusowym zakończeniem. Idealne do dań z kurczaka, świeżych sałatek, ryb, ryż i makaronów.
Wino musujące, białe półsłodkie. Baron de Bellac Demi Sec pochodzi z wysele-kcjonowanych winnic, położonych w różnych regionach Francji. Zostało wyprodukowane z winogron Ugni Blanc, przy zastoso-waniu metody wtórnej fermentacji. Charakteryzuje się delikatnymi nutami cytrusów i jabłek. Polecane jako aperitif, kompan owoców i słodkich przekąsek.
Amerykańskie wino gronowe różowe,półsłodkie, wyprodukowane z winogron Zinfandel z regionu California. Łagodne, przyjemne, świeże. W bukiecie dominują bogate aromaty bananów, truskawek i melonów. W smaku wyczuwalne maliny oraz czarna porzeczka z delikatną nutą przypraw. Dobrze komponuje się z ostrzejszymi, pikantnymi daniami, sałatkami, zimnymi...
Jasnożółty kolor. W smaku bardzo przyjemne wyraźnie słodkie z lekką kwasowością.
Aromaty czerwonych i czarnych owoców z nutą lukrecji. Na podniebieniu skoncentrowane i pełne.
Jasno złoty kolor. Dominujące aromaty suszonych owoców i cytrynowej tarty. W ustach pełne suszonych owoców cytrusowych i miodu.
Kolor dojrzałej, ciemnej wiśni. Zarówno w zapachu jak i smaku eleganckie nuty owoców leśnych.
Niezwykle delikatna twarz Rieslinga, w off-dry’owym stylu. W kolorze lekko słomkowe i zmysłowe w bukiecie. Aromaty dojrzałych owoców moreli z lekkim powiewem grapefruita i owoców południowych. Mimo dużej słodyczy pozostaje nadal kwasowe i świeże, z harmonijną maślanością w ustach. Dobrze zbalansowane i z długim wykończeniem.
Lambrusco to najbardziej popularne delikatnie musujące wino pochodzące z północnych Włoch. W przeciwieństwie do szampana jest produkowane metodą Charmata, co oznacza, że końcowa część fermentacji odbywa się w szczelnych kadziach.
Sake to pochodzacy z Japonii alkohol produkowany z ryzu,wytworzony poprzez fermentacje ryzu zaszczepionegowczesniej kultura plesni Aspergillus Oryzae.Jest to tradycyjne sake o lekko słodkawym smaku.Najlepiej smakuje podawane w temperaturze pokojowej lubpodgrzane do 38-40°C.
Półsłodkie wino o jasnosłomkowej barwie dopełnione bajecznymi nutami owocówcytrusowych, które nadają temu winu znakomity i świeży aromat. Na podniebieniuorzeźwiająca kwasowość cytryny oraz ananasa łączy się ze słodyczą, tworząc świetne, mocnoowocowe wino. To oszałamiające wino, zamknięte w niepowtarzalnej butelce, jestwytwarzane z najlepszych winogron...
Półsłodkie wino o bogatym czerwono-bordowym kolorze, wyróżnia się wyrafinowanymkwiatowym aromatem oraz lekkimi nutami owoców granatu i maliny. Swój subtelnyi charakterystyczny smak wino zawdzięcza doskonałemu zbalansowaniu oraz przyjemniesłodkawemu zakończeniu. To oszałamiające wino, zamknięte w niepowtarzalnej butelce, jestwytwarzane z najlepszych...
Półsłodkie wino o sukni ciemnorubinowej i intensywnym aromacie dojrzałych porzeczek.Wino stworzone na bazie klasycznego gruzińskiego szczepu Saperavi. Pieczołowita selekcjagron wpływa na wyjątkową szlachetność i niepowtarzalny smak wina.
Półsłodkie wino o świetlistej, złotej barwie i przyjemnym aromacie kwiatowym. Winodelikatne, stworzone na bazie rdzennych gruzińskich szczepów Rkatsiteli oraz Mtsvane.Oryginalność szczepów tworzy harmonię bukietu smaków i aromatów tego wina.
Półsłodkie, delikatne wino różowe o świeżym aromacie truskawek i ananasów. Idealne do sałatek owocowych, warzywnych, quiche, delikatnych makaronów, owoców morza i sushi. wspaniale rześkie.