Katalog
Ładowanie...
Posiadamy klasyczne wina japońskie w głównej mierze produkowane z owoców i ryżu. Największa popularnością cieszy się niewątpliwie oryginalna japońska Choya wytwarzana ze śliwek, cukru i regionalnej wódki shochu – doskonała do delikatnych owoców morza i deserów.
Drugim najsławniejszym trunkiem z Japonii jest oryginalne Sake produkowane z ryżu poddanego działaniu charakterystycznej pleśni Aspergillus Oryzae. Zależy nam na jakości oferowanych produktów, dlatego sprowadzamy tylko wysokogatunkowe produktu bezpośrednio od najlepszych enologów.
Doceniamy naszych Klientów – zarówno tych indywidualnych, jak i biznesowych – dlatego oferujemy szeroki wybór alkoholi: od białych win półwytrawnych, przez słodkie czerwone trunki, aż po wina nietypowe, takie jak: koszerne, bezalkoholowe, czy różowe.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszym asortymentem, a następnie do kontaktu – chętnie przedstawimy aktualną o ofertę, dostępne promocje i specjalne zestawy dla restauracji.
Wino Japońskie półsłodkie, białe.CHOYA to wino wytwarzane z owoców ume, czyli zielonych śliwek. Ma ładny, śliwkowy aromat i bursztynową barwę. W smaku jest słodkie i aksamitne. Wino Choya ma wiele właściwości zdrowotnych. Oczyszcza organizm z toksyn. Usuwa zmęczenie i zwalcza bezsenność. Jest uważane za skarb kraju Kwitnącej Wiśni.
Choya Dry jest wytrawna wersja japonskiego wina sliwkowegoumeshu. Wyprodukowane z japonskich sliwek ume, bezdodatku sztucznych barwników, aromatów i konserwantów.Doskonałe do sushi, ryb, owoców morza, deserów, koktajlioraz jako aperitif.Zawartosc alkoholu wynosi 10 %.Najlepiej smakuje schłodzone lub z kruszonym lodem.
Sake to pochodzacy z Japonii alkohol produkowany z ryzu,wytworzony poprzez fermentacje ryzu zaszczepionegowczesniej kultura plesni Aspergillus Oryzae.Jest to tradycyjne sake o lekko słodkawym smaku.Najlepiej smakuje podawane w temperaturze pokojowej lubpodgrzane do 38-40°C.
Japońskie białe, musujące wino, o przyjemnym brzoskwiniowym aromacie i jasnożółtej barwie. W smaku delikatnie słodkie i aksamitne ze świeżą cytrusową nutą. Perfekcyjny balans pomiędzy musującym winem a owocowością pochodzącą ze śliwek ume „Nanko”.
Wytwarzane z japońskich owoców śliwki ume, cukru i japońskiej wódki „shochu”. Często nazywany potocznie winem śliwkowym, o charakterystycznym słodko-kwaśnym smaku. Produkt idealnie nadający się do ryb, owoców morza, deserów, koktajli oraz jako aperitif.
Wino Japońskie któremu zielona śliwka ume nadaje wyjątkowy smak i delikatny aromat. Bardzo charakterystyczne, z ekspresją owoców, z gładką i subtelną strukturą. Zadziała świetnie jako aperitif, będzie także dobrym kompanem deserów.
Sake to pochodzacy z Japonii alkohol produkowany z ryzu,wytworzony poprzez fermentacje ryzu zaszczepionegowczesniej kultura plesni Aspergillus Oryzae.Jest to tradycyjne sake o lekko słodkawym smaku.Najlepiej smakuje podawane w temperaturze pokojowej lubpodgrzane do 38-40°C.
Wytwarzane z japońskich owoców śliwki ume, cukru i japońskiej wódki „shochu”. Często nazywany potocznie winem śliwkowym, o charakterystycznym słodko-kwaśnym smaku. Produkt idealnie nadający się do ryb, owoców morza, deserów, koktajli oraz jako aperitif.