Katalog
Ładowanie...
Zapraszamy wszystkich smakoszy win i alkoholi do przejrzenia naszych produktów, które zostały podzielone według smaku na musujące, szampany, wytrawne, półwytrawne, słodkie oraz półsłodkie.
Pijąc to wino szybko dostrzeżemy w nim owocowe nuty i aromaty. Ich świeżość jest wyczuwalna z każdym kolejnym łykiem, dostarczającym nam nowych doznań smakowych. Wino najlepiej komponuje się wraz z słodkimi deserami na bazie czekolady, a także w komplecie z owocami – idealne do czekoladowego fondue.
Wino, w którym poczujemy wyraźną naturalną słodycz. Przyciąga klientów wyrafinowanym smakiem świeżych owoców o delikatnych aromatach i wyczuwalnej kruchości. Najlepiej smakuje podane w towarzystwie sosów, ryb, a także wybornych wędlin w formie przekąsek.
Włoskie wino o doskonałym wywarzeniu i głębokim rubinowym kolorze. Wyczuwalne nuty owocowce. Jego walory najlepiej doceniać podając wino do pizz, potraw z mięsa czerwonego, past oraz serów.
Półsłodkie wino z RPA, pachnące brzoskwiniami i muszkatem. Pijąc go można poczuć miłe i delikatne miodowe nuty, przeplatające się z suszonymi brzoskwiniami. Wino wzbogacone delikatnością świeżej kwasowości. Sprawdza się w roli aperitifu do deserów, owoców, oraz mniej lub bardziej pikantnych dań.
Wytrawne wino białe. Zabarwienie blado słomkowe. Refleksy zielonkawe. Aromaty obejmują świeże owoce cytrusów oraz melonową nutę. Kompozycja wyjątkowo dobrze zrównoważona. Konsystencja kremowa. Zakończenie miłe i długie.
Wino czerwone, wytrawne. Wiśniowy, ciemny kolor i fioletowe refleksy. Przyjemny dla podniebienia jeżynowo dżemowy aromat i nuty kwiatów – fiołków i róż. W smaku gładkie, delikatne o owocowej palecie jeżyny i granatu. Delikatne taniny doprowadzają do długie i przyjemnego zakończenia.
Niemieckie wino wytrawne, o owocowych aromatach. Jest lekkie i orzeźwiające. Łatwe do picia. Może pełnić funkcję aperitifu i być podawane do wędlin i delikatniejszych mięs.
Wino białe, wytrawne Mouton Cadet AOC Bordeaux, by Baron Philippe De Rothschild – France
Hiszpańskie wino owocowe, powstałe z jeżyn, śliwek, czarnych porzeczek i z domieszką kawy. Poczujemy wszystkie aromaty tych składników. Wino dojrzewało w beczkach starych i nowych, a fermentowało w wykonanych z wysokiej jakości stali kadziach. Wiśniowy kolor z refleksami mahoniu. Wino długo dojrzewające. Dobre aby podać do mięsnych dań.
Słodkie Wino z Hiszpanii, mające w sobie różany aromat, przepleciony z werbeną i pelargonią. Skoncentrowana i lekka paleta. Może być stosowany jako aperitif do świeżych owoców i słodkich deserów.
Czerwone wino z wyczuwalnymi aromatami przypraw i owoców. Niezwykle świeże i orzeźwiające, polecane przez koneserów do jagnięcego mięsa, drobiowego, serów i past.
Hiszpańskie wytrawne wino, o mocno intensywnym kolorze i miłym zapachu owoców czerwonych i czarnych, a także przełamującej nucie zielonej papryki. Wino zostało dobrze skomponowane. Delikatne taniny. Długi i dobrze wyważony finisz to jeden z atutów tego dobrze skoncentrowanego wina. Podawać go należy do warzyw z patelni, potraw z ryżem, jagnięciny w każdej...
Białe wino z Hiszpanii. Kolor blado żółty i złote refleksy. Dobrze rozpoznawalny jabłkowy aromat, z dodatkiem brzoskwiń i tropikalnych owoców. Przyjemnie skomponowana paleta smaków i zapachów, gwarantująca miły finisz. Sprawdzi się w zestawie z miękkimi serami, owocami morza oraz pastami.
Pochodzące z Hiszpanii białe półwytrawne wino o bogatych aromatach. Dojrzałe banany, egzotyczne owoce, róża i jaśmin – wszystko to w nim odnajdziemy. Wino przyjemne, słodkie i zaskakujące delikatnością, zapewniając posmak zielonych jabłek. Pasuje do większości owoców morza, ryb, melonów, szynek i pasztecików z ciasta francuskiego.
Australijskie, mocno aromatyczne wino o posmaku śliwek. Wyczuwalna przyjemna pikanteria zapewniona przez czarny pieprz i drzewo dębowe. Odpowiednie do potraw z mięsem jagnięcym, pieczeni mięsnych, past i pasztetów.
Włoskie wino wytrawne o kolorze blado żółtym. Przyjemne lecz intensywne aromaty oraz posmak jabłek. Jest ciekawą propozycją jako aperitif do słodkich deserów, a także owoców morza, mięs drobiowych, makaronowych dań oraz tych na bazie ryżu.
Wino białe, wytrawne, hiszpańskie, o bukiecie przepełnionym świeżymi owocami z domieszką jaśminu. W tle dobrze wyczuwalny kwiat pomarańczy. Kolor jasno żółty o złocistych odcieniach. W smaku jedwabiste i dobrze wyważone. Pasuje do owoców morza – skorupiaków i ostryg, a także past wzbogaconych sosami – jasnymi.
Szampan z Francji o żółto złotym kolorze. W smaku delikatne i bardzo bogate w bąbelki. Pianka trwała, długo się utrzymuje. W smaku dają się czuć aromaty soczystych i świeżych brzoskwiń, kwiatów oraz wanilii. Szampan bardzo świeży i umiejętnie zbilansowany smakiem owoców oraz miodu. Podawać można jako aperitif, a także dodatek do ciast, owoców i deserów...
Doskonała jakość tego wina została podkreślona wyjątkowym kolorem – ciemną purpurą. Wino jest dobrze zbudowane i można wyczuć w nim nutkę ciemnych, dojrzałych jagód, jeżyn i czarnych borówek. Całość została wzbogacona malinową nutą. Dodatkowo, pijąc poczujemy miłą dla podniebienia świeżość przypraw i niewielką ilość drewna dębowego.
Australijskie wino wytrawne. Białe, zapewniające świeżość i aromatyczne owocowe nuty – cytrusów, grapefruitów oraz lekkie tony miodowe i gruszkowe, Pasuje do drobiu, owoców morza, sałatek i dań wegetariańskich.
Argentyńskie czerwono purpurowe wino. Wytrawna kompozycje świeżych aromatów owoców czerwonych, wymieszanych z kawowymi nutami. Wino dobrze zbudowane, zachwycające przyjemnymi taninami. Podawać w zestawie z wyrazistymi w smaku posiłkami i dojrzałymi serami na desce.
Słodkie, białe argentyńskie wino. Jego kolor jest jasno żółty, wzbogacony zielonkawymi refleksami. Wyczuwalny dobrze fiołkowy aromat, wzbogacony o frezje, jaśmin i owoce cytrusowe. Uzupełnieniem jest morela. Świeża paleta z wyraźnie wyczuwalną kwasowością i dostrzegalnym figowo rodzynkowym smaku. Dobrze pełni rolę aperitifu do deserów, sałatek z owoców...
Wino o brylantowo- czerwonym kolorze z fiołkowym odcieniem. W bukiecie wyczuwalne dojrzałe czerwone owoce z nutą marmolady. Idealne w połączeniu z daniami mięsnymi na ostro, dań meksykańskich oraz do deserów.
Włoskie świeże wino wytrawne. Bogate w aromaty owoców cytrusowych, o aksamitnej strukturze i właściwej kwasowości. Pasuje do owoców morza takich jak skorupiaki, pasty i dania z lżejszych mięs.