Katalog
Ładowanie...
W tej zakładce znajdą Państwo najlepsze wina wytrawne, ze starannie wyselekcjonowanych światowych winiarni. Wina wytrawne charakteryzują się niewielką zawartością cukru i są niskokaloryczne. Wśród oferowany przez nas trunków znajdują się zarówno wina wytrawne białe i czerwone, jak i różowe. Wszystkie wina wytrawne dostępne w naszej ofercie wywodzą się z długoletniej tradycji, starannie hodowanych szczepów winogron i produkowane są w oparciu o najlepsze metody fermentacji.
Wina te charakteryzuje wyraźna kwasowość oraz cierpkość i taniny, które dają charakterystyczne wrażenie suchości w ustach. Proponujemy Państwu do wyboru dobre wina wytrawne francuskie, włoskie i hiszpańskie, a także południowoafrykańskie, chilijskie oraz wiele innych.
Wytrawne wino stanowi bogate źródło przeciwutleniaczy, które spowalniają procesy starzenia się skóry oraz powstawania wolnych rodników – między innymi dlatego według badań wykazują najwięcej właściwości prozdrowotnych.
Wytrwane wino białe powinno zawsze być podawane lekko schłodzone. Podobnie jak czerwone, może być podawane jako aperitif do lekkich ale nie krwistych czerwonych mięs, ryb oraz serów.
W ofercie Palety Win czekają na Państwa zarówno wina tanie, jak i te z najwyższych półek, spełniające nawet gusta nawet najbardziej wybrednych koneserów tych trunków.
Wytrawne wino białe. Zabarwienie blado słomkowe. Refleksy zielonkawe. Aromaty obejmują świeże owoce cytrusów oraz melonową nutę. Kompozycja wyjątkowo dobrze zrównoważona. Konsystencja kremowa. Zakończenie miłe i długie.
Wino czerwone, wytrawne. Wiśniowy, ciemny kolor i fioletowe refleksy. Przyjemny dla podniebienia jeżynowo dżemowy aromat i nuty kwiatów – fiołków i róż. W smaku gładkie, delikatne o owocowej palecie jeżyny i granatu. Delikatne taniny doprowadzają do długie i przyjemnego zakończenia.
Wino o głębokim, błyszczącym kolorze granatowo czerwonym, przeplatany subtelnie purpurowymi refleksami. Jego aromat wita z nutami delikatnych przypraw, które harmonijnie współgrają z wyraźnymi tonami czerwonych owoców. Wyczuwalne są tu soczyste czerwone porzeczki, maliny oraz słodkie truskawki, tworząc zmysłowy bukiet.
Wytrawne wino o bardzo głębokiej czerwonej barwie. W smaku delikatne, z wyczuwalnymi owocowymi nutami. Podniebienia koneserów z pewnością wyczują również delikatne dębowe nuty w tle. Wino będzie doskonałym uzupełnieniem mięsnych dań, w szczególności gulaszów wołowych, a także potraw ze ślimakami i wielu rodzajów wykwintnych serów.
Jego intensywny i korzenny bukiet zapachowy sprawia, że jest to napój dla prawdziwych smakoszy i miłośników wyjątkowych doznań winiarskich. Zapach tego wina jest bogaty, zdecydowany, pełen owoców leśnych i dojrzałych wiśni. Nuty korzenne dodają mu dodatkowej głębi i charakteru, tworząc złożony aromatyczny profil.
Zanurz się w intensywnym doświadczeniu smakowym tego wina, który emanuje głębokim, gęstym odcieniem wiśni z subtelnie ukrytymi refleksami granatu. Jego aromat wita cię owocową eksplozją, wspartą delikatnymi nutami korzennymi i subtelnymi odniesieniami do drewna w tle.
Czerwone wino z wyczuwalnymi aromatami przypraw i owoców. Niezwykle świeże i orzeźwiające, polecane przez koneserów do jagnięcego mięsa, drobiowego, serów i past.
Hiszpańskie wytrawne wino, o mocno intensywnym kolorze i miłym zapachu owoców czerwonych i czarnych, a także przełamującej nucie zielonej papryki. Wino zostało dobrze skomponowane. Delikatne taniny. Długi i dobrze wyważony finisz to jeden z atutów tego dobrze skoncentrowanego wina. Podawać go należy do warzyw z patelni, potraw z ryżem, jagnięciny w każdej...
Białe wino z Hiszpanii. Kolor blado żółty i złote refleksy. Dobrze rozpoznawalny jabłkowy aromat, z dodatkiem brzoskwiń i tropikalnych owoców. Przyjemnie skomponowana paleta smaków i zapachów, gwarantująca miły finisz. Sprawdzi się w zestawie z miękkimi serami, owocami morza oraz pastami.
S. Margherita Pinot Grigio to wino o słomkowożółtym kolorze i intensywnym zapachu. Jego kwiatowo-owocowy bukiet oraz wytrawny smak z cytrusowym posmakiem nadają mu wyrazisty charakter.
Wino białe, wytrawne, hiszpańskie, o bukiecie przepełnionym świeżymi owocami z domieszką jaśminu. W tle dobrze wyczuwalny kwiat pomarańczy. Kolor jasno żółty o złocistych odcieniach. W smaku jedwabiste i dobrze wyważone. Pasuje do owoców morza – skorupiaków i ostryg, a także past wzbogaconych sosami – jasnymi.
Doskonała jakość tego wina została podkreślona wyjątkowym kolorem – ciemną purpurą. Wino jest dobrze zbudowane i można wyczuć w nim nutkę ciemnych, dojrzałych jagód, jeżyn i czarnych borówek. Całość została wzbogacona malinową nutą. Dodatkowo, pijąc poczujemy miłą dla podniebienia świeżość przypraw i niewielką ilość drewna dębowego.
Australijskie wino wytrawne. Białe, zapewniające świeżość i aromatyczne owocowe nuty – cytrusów, grapefruitów oraz lekkie tony miodowe i gruszkowe, Pasuje do drobiu, owoców morza, sałatek i dań wegetariańskich.
Włoskie świeże wino wytrawne. Bogate w aromaty owoców cytrusowych, o aksamitnej strukturze i właściwej kwasowości. Pasuje do owoców morza takich jak skorupiaki, pasty i dania z lżejszych mięs.
Lśniące rubinowe włoskie wino. Wytrawne, czerwone, świeże i bardzo intensywne. Posiada w sobie aromat dzikich jagód, wiśni oraz porzeczek. Całość została podkreślona waniliową nutą i zapachem palonego drzewa dębowego. Wino bardzo smaczne, pełne i znakomicie wyważone.
Wino wytrawne, białe. Kolor blado żółty. Aromatyczne wino o smaku owoców tropikalnych, dobrze dojrzałych. Nuta drzewa cytrusowego. Jedwabista paleta, struktura dobra, posmak długi. Będzie dobrze sprawowało się w roli aperitifu, a także podane do ryb w sosach oraz potraw z grilla i tych pieczonych.
Wino, którego ciemny czerwony kolor doskonale prezentuje się w towarzystwie smacznego jedzenia. Cudownie aromatyczne. Owoce czerwone z pikantnymi nutami. Paleta bogata w okrągłe taniny i długi finisz. Niezwykle elegancka. Pasuje do dań z czerwonych mięs, a także bardziej pikantnych dań, również tych na bazie ciasta francuskiego jak i grillowanych posiłków.
To wino to wytrawne, włoskie cudo. Owoce jabłek są tu głównymi bohaterami, soczyste i dojrzałe. Podniebienie zostaje oczarowane owocowym bukietem, w którym delikatne nuty maślano-waniliowe dodają głębi i wyrafinowania. Jest lekkie i orzeźwiające, jak wiosenny powiew. Podawaj je schłodzone do temperatury 10-12°C, aby maksymalnie cieszyć się jego smakiem.
Zanurz się w rubinowej poezji tego wina, gdzie aromaty śliwek i jeżyn tańczą w harmonii z nutami dębu i wanilii. Bogactwo owocowego bukietu spotyka się z delikatnym pikantnym akcentem, otulając podniebienie miękkimi taninami. To wino, które opowiada historię tradycji i staranności, odciśniętej w każdej kropli.
Jego intensywne aromaty cytrusów i egzotycznych owoców wnoszą do degustacji ekscytującą eksplozję zapachów, podkreśloną subtelnie przez mineralne akcenty, które dodają mu charakteru. Ten eliksir zmysłów zaskakuje bukietem, który urzeka i wciąga, podążając za nutami cytrusowymi aż po owocowe rejony egzotyki.
Intensywny ciemnopurpurowy odcień, jak kropla rubinu w lampce. Elegancja tego wina jest jak taniec czerwonych owoców w nosie, aromatyczny spektakl. Delikatne taniny otulają podniebienie, tworząc jedwabistą teksturę, podczas gdy idealna kwasowość nadaje mu świeżości i lekkości.
To wino oczarowuje swoją delikatnie żółtą barwą z subtelnym bursztynowym blaskiem, przywołując na myśl promienie zachodzącego słońca. W aromacie urzeka świeżością, odsłaniając soczyste nuty dojrzałej brzoskwini i zadziornej limonki. Na podniebieniu zaskakuje swoją delikatnością i harmonią, idealnie wyważone, pozostawiające przyjemny, owocowy posmak.
Wino białe o bladym, słomkowym kolorze. Świetliste i duża liczbą bąbelków. Miły dla podniebienia owocowy aromat wzbogacony jabłkowymi nutami z dodatkiem gruszek, ananasów i cytryn. Świeże i łatwe do picia, bardzo dobrze zbalansowane. Kwasowość na umiarkowanie niskim poziomie. Pasuje jako aperitif, a także dodatek do przekąsek i niezbyt ciężkich mięsnych...
Włoskie wino, w którym dominuje aromaty cynamonu, orzechów i dzikich jagód. Taniny są wyważone, dając przyjemny dla języka długotrwały finisz. Wino wytrawne, dlatego powinno być stosowane w parze z pieczeniami wieprzowymi, dziczyzną i serami oraz przekąskami.