Katalog
Ładowanie...
Wina chilijskie to przede wszystkim wina czerwone o silnie wyczuwalnym owocowym aromacie. Miejsca nie ustępują im wina białe, które choć w mniejszej ilości, równie bardzo zachwycają smakiem. Proponujemy wina z najpopularniejszych i najlepszych szczepów, takich jak Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay i Pinot Noit.
To właśnie owocową nutą wyróżniają się wina z Chile. Czerwone wina znane są z ciężkiego charakteru, które pachnie pieprzem i ziołami. Są również wina nieco lżejsze, w którym wyczuwa się wanilię, śliwkę i wiśnię. Wina te doskonale komponują się z potrawami z mięsa białego, z serami o wyraźnym smaku oraz pikantnymi przystawkami. Jeśli szukają Państwo czegoś łagodnego, polecamy Chardonnay i Moscato pachnące mango, ananasem i kwiatami.
Pierwsze winorośle w Chile zasadzono setki lat temu. Wówczas wino produkowane było wyłącznie do celów liturgicznych i własnych kraju. Aktualnie chilijskie regiony winiarskie rozciągają się na setkach tysięcy hektarów na północy i południe od stolicy kraju, a chilijskie wino zyskuje uznanie na całym świecie za głęboki smak i aromat.
Czerwone wino z wyczuwalnymi aromatami przypraw i owoców. Niezwykle świeże i orzeźwiające, polecane przez koneserów do jagnięcego mięsa, drobiowego, serów i past.
Wino wytrawne, białe. Kolor blado żółty. Aromatyczne wino o smaku owoców tropikalnych, dobrze dojrzałych. Nuta drzewa cytrusowego. Jedwabista paleta, struktura dobra, posmak długi. Będzie dobrze sprawowało się w roli aperitifu, a także podane do ryb w sosach oraz potraw z grilla i tych pieczonych.
Wino, którego ciemny czerwony kolor doskonale prezentuje się w towarzystwie smacznego jedzenia. Cudownie aromatyczne. Owoce czerwone z pikantnymi nutami. Paleta bogata w okrągłe taniny i długi finisz. Niezwykle elegancka. Pasuje do dań z czerwonych mięs, a także bardziej pikantnych dań, również tych na bazie ciasta francuskiego jak i grillowanych posiłków.
Wino białe, wytrawne. Z Chile, a jego kolor to blado złoty. W smaku wyraźnie czuć umiejętnie wymieszane aromaty z dojrzałych owoców tropikalnych. Delikatny posmak jabłka. Intensywne i jedwabiste wykończenie, przyjemne dla podniebienia. Bardzo dobra propozycja na aperitif, a także do pieczonych ryb, jak i tych gotowanych i w delikatnych sosach.
Wyprodukowane w Chile wino, które zachwyca różowym kolorem i wytrawnym smakiem. Na uwagę zasługuje mocny zapach, w którym odnajdziemy śliwkowe aromaty, połączone z truskawką i grejpfrutową nutą. Przyjemnie lekkie, delikatne, z niewielkim kwaśnym posmakiem kwiatu pomarańczy. Może być serwowane w roli aperitif, a także podawane do mięs wędzonych, pas i...
Chilijskie czerwone wytrawne wino. Ciemna, głęboka czerwień z aromatem ciemnych śliwek, czarnej porzeczki i czekolady z lekkim tłem kawy i amerykańskiego dębu. Idealne do przekąsek, świeżych ziół, sera.
Rapel Valley, by Concha y Toro - Chile Wino Chilijskie czerwone wytrawne.Ciemno czerwony kolor z fiołkowymi refleksami. Eleganckie, złożone, mocne i skoncentrowane. Dobrze zbudowane, gęste z długim finiszem i słodkimi taninami. Aromaty czarnych owoców, śliwek i jeżyn z nutami agrestu, tytoniu i gorzkiej czekolady. Idealne do lekkich dań mięsnych...
Wino powstałe z ręcznie zbieranych gron, starzone przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Głęboki wiśniowy kolor, wyjątkowy charakter, intensywne aromaty marmolady i moreli pięknie łączą się z nutami czekolady, kawy i cedru. Dobrze zbudowane o delikatnych taninach i długo utrzymującym się finiszu. Wino produkowane w limitowanych ilościach. Każda butelka...
Złożone o wysokiej mineralności i cytrynowym charakterze; finezyjne, eleganckie. Okrągłe z długim finiszem oraz nutami tostów i wanilii w tle.
Wyjątkowo intensywny i głęboki jak na ten gatunek wiśniowo-czerwony kolor.
Głęboki rubinowo-czerwony kolor. Dojrzałe, intensywne owocowe aromaty z nutami jeżyn. Łagodne o charakterze palonych ziaren kakao i czekolady.
Czerwony kolor z filoetowymi refleksami. Bogaty aromat jeżyn, śliwek i wiśni. W smaku trwałe i łatwe do picia.
Aromaty świeżych owoców oraz owoców tropikalnych z delikatną kwasowością. Doskonałe do skorupiaków, ryb, sałat.
Bogate aromaty jagód, śliwki oraz kakao. Elegancki, długi finisz. Idealne do grillowanego kurczaka oraz czerwonych mięs.
Nuty jagód, śliwek oraz suszonych owoców i wanilii; głęboki czerwony kolor. Polecane do czerwonych mięs, jagnięciny, dojrzałych serów i ziołowych potraw.
Wino o jasnym, bladożółtym kolorze mieniące się zielonymi refleksami. Tworzone bez udziału beczek dębowych. Bardzo świeże, o wyważonej kwasowości, delikatne i eleganckie. Wyczuwalne aromaty gruszki, limonki oraz nuty zielonego jabłka i cytryny.
Świeże o wyważonej kwasowości; delikatnych, eleganckich i słodkich nutach beczki. Lekko maślane z wyraźnymi cytrusowymi aromatami. Idealne do delikatnych ryb (okoń, sola, łosoś).
Dzięki miękkim bąbelkom, owocowym i kwiatowym nutom Frontera Spritzer zabierze Cię w wspaniały wiosenny wieczór. Tej linii win nie można pominąć w żadnej działalności. Z delikatną nutą płatków róż, to wino zachwyca zrównoważonym i orzeźwiającym smakiem. Frontera Spritzer Rose Roses jest idealna, aby zaprosić przyjaciół i spędzić relaksujące popołudnie.
Dzięki miękkim bąbelkom, owocowym i kwiatowym nutom Frontera Spritzer zabierze Cię w wspaniały wiosenny wieczór. Te bladożółte wino z atrakcyjnymi nutami czarnego bzu przeniesie Cię do kwiecistej wiosny. Wyróżnia się na podniebieniu zrównoważoną i orzeźwiającą kwasowością. Frontera Spritzer Elderflower idealnie nadaje się na wieczór z makaronem Pad Thai...
Fenomenalne Sauvignon o pięknych cytrusowych nutach w połączeniu z aromatami owoców tropikalnych. Olśniewa zrównoważoną kwasowością i harmonią.
Spektakularny Cabernet ma bogatą i intensywną barwę oraz aromaty i smak ciemnych owoców.
To wino oczaruje i uwiedzie Cię od samego początku, od pierwszego łyku. Smak słodkiego sosu z jagód acai, dżemu winogronowego i ciemnej wiśni.Charakteryzuje się idealną harmonią słodkich nut, które zafascynują Twoje kubki smakowe.
Wino Fabulous Red ma piękny kolor bajecznej czerwieni. Charakteryzuje się atrakcyjnym aromatem śliwek oraz jeżyn. Smak podąża za aromatem uderzając w te same nuty.
Ciemnoczerwony trunek oferuje bogate aromaty jagód, z dominującymi nutami porzeczki, które nadają mu owocową głębię. Proces winifikacji tego wina obejmuje staranną selekcję winogron, które są delikatnie gniecione. Sok i owoce przenoszone są następnie do kadzi, gdzie podczas fermentacji delikatnie wydobywa się odpowiedni kolor i smak wina.