Katalog
Ładowanie...
Wina chilijskie to przede wszystkim wina czerwone o silnie wyczuwalnym owocowym aromacie. Miejsca nie ustępują im wina białe, które choć w mniejszej ilości, równie bardzo zachwycają smakiem. Proponujemy wina z najpopularniejszych i najlepszych szczepów, takich jak Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay i Pinot Noit.
To właśnie owocową nutą wyróżniają się wina z Chile. Czerwone wina znane są z ciężkiego charakteru, które pachnie pieprzem i ziołami. Są również wina nieco lżejsze, w którym wyczuwa się wanilię, śliwkę i wiśnię. Wina te doskonale komponują się z potrawami z mięsa białego, z serami o wyraźnym smaku oraz pikantnymi przystawkami. Jeśli szukają Państwo czegoś łagodnego, polecamy Chardonnay i Moscato pachnące mango, ananasem i kwiatami.
Pierwsze winorośle w Chile zasadzono setki lat temu. Wówczas wino produkowane było wyłącznie do celów liturgicznych i własnych kraju. Aktualnie chilijskie regiony winiarskie rozciągają się na setkach tysięcy hektarów na północy i południe od stolicy kraju, a chilijskie wino zyskuje uznanie na całym świecie za głęboki smak i aromat.
Czerwone wino z wyczuwalnymi aromatami przypraw i owoców. Niezwykle świeże i orzeźwiające, polecane przez koneserów do jagnięcego mięsa, drobiowego, serów i past.
Chilijskie wino. Czerwone o rubinowej barwie. Wytrawne wino, w którym dobrze rozpoznawalne są aromaty dojrzałych malin, gruszek suszonych, a także elektryzujące nuty tytoniu. W zapachu dominuje kawa oraz czarna porzeczka. Cała kompozycja wyróżnia się przyjemnym i długim finiszem. Pasuje do serów, dań z mięs czerwonych, a także dobrze przygotowanej kaczki.
Wino wytrawne, białe. Kolor blado żółty. Aromatyczne wino o smaku owoców tropikalnych, dobrze dojrzałych. Nuta drzewa cytrusowego. Jedwabista paleta, struktura dobra, posmak długi. Będzie dobrze sprawowało się w roli aperitifu, a także podane do ryb w sosach oraz potraw z grilla i tych pieczonych.
Wino, którego ciemny czerwony kolor doskonale prezentuje się w towarzystwie smacznego jedzenia. Cudownie aromatyczne. Owoce czerwone z pikantnymi nutami. Paleta bogata w okrągłe taniny i długi finisz. Niezwykle elegancka. Pasuje do dań z czerwonych mięs, a także bardziej pikantnych dań, również tych na bazie ciasta francuskiego jak i grillowanych posiłków.
Wino białe, wytrawne. Z Chile, a jego kolor to blado złoty. W smaku wyraźnie czuć umiejętnie wymieszane aromaty z dojrzałych owoców tropikalnych. Delikatny posmak jabłka. Intensywne i jedwabiste wykończenie, przyjemne dla podniebienia. Bardzo dobra propozycja na aperitif, a także do pieczonych ryb, jak i tych gotowanych i w delikatnych sosach.
Wyprodukowane w Chile wino, które zachwyca różowym kolorem i wytrawnym smakiem. Na uwagę zasługuje mocny zapach, w którym odnajdziemy śliwkowe aromaty, połączone z truskawką i grejpfrutową nutą. Przyjemnie lekkie, delikatne, z niewielkim kwaśnym posmakiem kwiatu pomarańczy. Może być serwowane w roli aperitif, a także podawane do mięs wędzonych, pas i...
Białe wino z Chile. Wytrawne. Kolor żółty, lśniący. Złote i zielone refleksy. Bardzo świeże i owocowo aromatyczne. Nuty tostowe. Struktura dobrze zbudowana, wyczuwalna intensywność i właściwe wyważenie. Kwasowość subtelna, nuty brzoskwiniowe. Finisz bardzo elegancki i atrakcyjny dla podniebienia.
Ciekaw chilijskie wino. Kolor czerwony, głęboki, wzbogacony fiołkowymi refleksami. W smaku wytrawne, eleganckie i mocno złożone. Dobrze zarysowane aromaty dojrzałych czerwonych owoców. Tło zaskakuje tytoniowymi i pieprzowymi nutami. Wybornie smakuje z każdym mięsnym daniem.
Chilijskie czerwone wytrawne wino. Ciemna, głęboka czerwień z aromatem ciemnych śliwek, czarnej porzeczki i czekolady z lekkim tłem kawy i amerykańskiego dębu. Idealne do przekąsek, świeżych ziół, sera.
Rapel Valley, by Concha y Toro - Chile Wino Chilijskie czerwone wytrawne.Ciemno czerwony kolor z fiołkowymi refleksami. Eleganckie, złożone, mocne i skoncentrowane. Dobrze zbudowane, gęste z długim finiszem i słodkimi taninami. Aromaty czarnych owoców, śliwek i jeżyn z nutami agrestu, tytoniu i gorzkiej czekolady. Idealne do lekkich dań mięsnych...
Casablanca Valley, by Concha Y Toro – Chile Wino Chilijskie, białe wytrawne.Eleganckie, dobrze zrównoważone o dobrej strukturze i długim wykończeniu. Blado zielony kolor, agrestowy aromat. Świeże, skoncentrowane. Polecane jako aperitif oraz do skorupiaków, delikatnych ryb i sałatek.
Piękny cytrynowy kolor ze świeżymi, orzeźwiającymi aromatami. Na podniebieniu aromaty owoców cytrusowych i melona; bogate i intensywne typowe dla odmiany Chardonnay.
Intensywny ciemnoczerwony kolor z aromatami ciemnych owoców. W palecie owocowe, z bogatymi smakami czarnej porzeczki. Długie, aksamitne zakończenia z delikatną nutą przypraw.
Wino powstałe z ręcznie zbieranych gron, starzone przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Głęboki wiśniowy kolor, wyjątkowy charakter, intensywne aromaty marmolady i moreli pięknie łączą się z nutami czekolady, kawy i cedru. Dobrze zbudowane o delikatnych taninach i długo utrzymującym się finiszu. Wino produkowane w limitowanych ilościach. Każda butelka...
Złożone o wysokiej mineralności i cytrynowym charakterze; finezyjne, eleganckie. Okrągłe z długim finiszem oraz nutami tostów i wanilii w tle.
Wyjątkowo intensywny i głęboki jak na ten gatunek wiśniowo-czerwony kolor.
Głęboki rubinowo-czerwony kolor. Dojrzałe, intensywne owocowe aromaty z nutami jeżyn. Łagodne o charakterze palonych ziaren kakao i czekolady.
Czerwony kolor z filoetowymi refleksami. Bogaty aromat jeżyn, śliwek i wiśni. W smaku trwałe i łatwe do picia.
Aromaty świeżych owoców oraz owoców tropikalnych z delikatną kwasowością. Doskonałe do skorupiaków, ryb, sałat.
Bogate aromaty jagód, śliwki oraz kakao. Elegancki, długi finisz. Idealne do grillowanego kurczaka oraz czerwonych mięs.
Nuty jagód, śliwek oraz suszonych owoców i wanilii; głęboki czerwony kolor. Polecane do czerwonych mięs, jagnięciny, dojrzałych serów i ziołowych potraw.
Wino o jasnym, bladożółtym kolorze mieniące się zielonymi refleksami. Tworzone bez udziału beczek dębowych. Bardzo świeże, o wyważonej kwasowości, delikatne i eleganckie. Wyczuwalne aromaty gruszki, limonki oraz nuty zielonego jabłka i cytryny.
Wino o intensywnej barwie rubinu. Posiada kwiatowo-owocowy aromat, w tle zauważalne akcenty tostowe. Smak jest złożony, wyrazisty i długo się rozwija. Pojawiają się nuty zapachowe mięty.
Piękny cytrynowy kolor ze świeżymi, orzeźwiającymi aromatami. Na podniebieniu aromaty owoców cytrusowych i melona; bogate i intensywne typowe dla odmiany Chardonnay.