Katalog
Ładowanie...
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami z kontynentów, takich jak Ameryki północnej i południowej, Afryki południowej, Azji, Australi i Oceani oraz Europy.
Pijąc to wino szybko dostrzeżemy w nim owocowe nuty i aromaty. Ich świeżość jest wyczuwalna z każdym kolejnym łykiem, dostarczającym nam nowych doznań smakowych. Wino najlepiej komponuje się wraz z słodkimi deserami na bazie czekolady, a także w komplecie z owocami – idealne do czekoladowego fondue.
Wytrawne wino o bardzo głębokiej czerwonej barwie. W smaku delikatne, z wyczuwalnymi owocowymi nutami. Podniebienia koneserów z pewnością wyczują również delikatne dębowe nuty w tle. Wino będzie doskonałym uzupełnieniem mięsnych dań, w szczególności gulaszów wołowych, a także potraw ze ślimakami i wielu rodzajów wykwintnych serów.
Wino otwiera się intensywnymi aromatami świeżych brzoskwiń i delikatnych akcentów miodu. Smak jest równie zaskakujący, oferując połączenie soczystych owoców cytrusowych, subtelnego dębu i delikatnej mineralności.
To półwytrawne, czerwone wino stołowe emanuje delikatnym owocowym charakterem, doskonale zbalansowanym, co czyni je wyjątkowym wyborem na każdą okazję. Jego głęboki rubinowy kolor jest zapowiedzią intensywności smaku i aromatu. Z najważniejszych regionów Włoch pochodzą grona, które nadają temu trunkowi niepowtarzalny charakter i klasy.
Jego intensywny i korzenny bukiet zapachowy sprawia, że jest to napój dla prawdziwych smakoszy i miłośników wyjątkowych doznań winiarskich. Zapach tego wina jest bogaty, zdecydowany, pełen owoców leśnych i dojrzałych wiśni. Nuty korzenne dodają mu dodatkowej głębi i charakteru, tworząc złożony aromatyczny profil.
Zanurz się w intensywnym doświadczeniu smakowym tego wina, który emanuje głębokim, gęstym odcieniem wiśni z subtelnie ukrytymi refleksami granatu. Jego aromat wita cię owocową eksplozją, wspartą delikatnymi nutami korzennymi i subtelnymi odniesieniami do drewna w tle.
To wino emanuje intensywnym złoto-żółtym odcieniem, niemal przypominającym koniak. Jego aromat jest niezapomniany, z delikatnymi nutami roślinnymi, które przywołują skojarzenia z różami, werbeną i pelargoniami. Paleta smaków jest zarówno skoncentrowana, jak i lekka, oferując wyjątkowe doznania z każdym łykiem.
Czerwone wino z wyczuwalnymi aromatami przypraw i owoców. Niezwykle świeże i orzeźwiające, polecane przez koneserów do jagnięcego mięsa, drobiowego, serów i past.
Hiszpańskie wytrawne wino, o mocno intensywnym kolorze i miłym zapachu owoców czerwonych i czarnych, a także przełamującej nucie zielonej papryki. Wino zostało dobrze skomponowane. Delikatne taniny. Długi i dobrze wyważony finisz to jeden z atutów tego dobrze skoncentrowanego wina. Podawać go należy do warzyw z patelni, potraw z ryżem, jagnięciny w każdej...
Białe wino z Hiszpanii. Kolor blado żółty i złote refleksy. Dobrze rozpoznawalny jabłkowy aromat, z dodatkiem brzoskwiń i tropikalnych owoców. Przyjemnie skomponowana paleta smaków i zapachów, gwarantująca miły finisz. Sprawdzi się w zestawie z miękkimi serami, owocami morza oraz pastami.
S. Margherita Pinot Grigio to wino o słomkowożółtym kolorze i intensywnym zapachu. Jego kwiatowo-owocowy bukiet oraz wytrawny smak z cytrusowym posmakiem nadają mu wyrazisty charakter.
Półsłodkie wino z RPA, pachnące brzoskwiniami i muszkatem. Pijąc go można poczuć miłe i delikatne miodowe nuty, przeplatające się z suszonymi brzoskwiniami. Wino wzbogacone delikatnością świeżej kwasowości. Sprawdza się w roli aperitifu do deserów, owoców, oraz mniej lub bardziej pikantnych dań.
Wino białe, wytrawne, hiszpańskie, o bukiecie przepełnionym świeżymi owocami z domieszką jaśminu. W tle dobrze wyczuwalny kwiat pomarańczy. Kolor jasno żółty o złocistych odcieniach. W smaku jedwabiste i dobrze wyważone. Pasuje do owoców morza – skorupiaków i ostryg, a także past wzbogaconych sosami – jasnymi.
Szampan z Francji o żółto złotym kolorze. W smaku delikatne i bardzo bogate w bąbelki. Pianka trwała, długo się utrzymuje. W smaku dają się czuć aromaty soczystych i świeżych brzoskwiń, kwiatów oraz wanilii. Szampan bardzo świeży i umiejętnie zbilansowany smakiem owoców oraz miodu. Podawać można jako aperitif, a także dodatek do ciast, owoców i deserów...
Francuski szampan o jasno złoto żółtym kolorze. Pianka długo się utrzymuje. Bogate w aromaty cytrusowe, brzoskwiniowe, fig suszonych. Dodana miodowa nuta uzupełnia wyjątkowość smaku, nadając całości wrażliwej świeżości. Może być podawany w towarzystwie deserów.
Doskonała jakość tego wina została podkreślona wyjątkowym kolorem – ciemną purpurą. Wino jest dobrze zbudowane i można wyczuć w nim nutkę ciemnych, dojrzałych jagód, jeżyn i czarnych borówek. Całość została wzbogacona malinową nutą. Dodatkowo, pijąc poczujemy miłą dla podniebienia świeżość przypraw i niewielką ilość drewna dębowego.
Włoskie świeże wino wytrawne. Bogate w aromaty owoców cytrusowych, o aksamitnej strukturze i właściwej kwasowości. Pasuje do owoców morza takich jak skorupiaki, pasty i dania z lżejszych mięs.
Wytrawne wino białe. Zabarwienie blado słomkowe. Refleksy zielonkawe. Aromaty obejmują świeże owoce cytrusów oraz melonową nutę. Kompozycja wyjątkowo dobrze zrównoważona. Konsystencja kremowa. Zakończenie miłe i długie.
Wino czerwone prosto z Australii. Odnajdziemy głęboki jagodowy aromat, urozmaicony pikantną nutą. Dzięki delikatnym taninom zakończenie trwa dosyć długo i jest wyjątkowo przyjemne, o owocowym posmaku.
Wino wytrawne, białe. Kolor blado żółty. Aromatyczne wino o smaku owoców tropikalnych, dobrze dojrzałych. Nuta drzewa cytrusowego. Jedwabista paleta, struktura dobra, posmak długi. Będzie dobrze sprawowało się w roli aperitifu, a także podane do ryb w sosach oraz potraw z grilla i tych pieczonych.
Wino, którego ciemny czerwony kolor doskonale prezentuje się w towarzystwie smacznego jedzenia. Cudownie aromatyczne. Owoce czerwone z pikantnymi nutami. Paleta bogata w okrągłe taniny i długi finisz. Niezwykle elegancka. Pasuje do dań z czerwonych mięs, a także bardziej pikantnych dań, również tych na bazie ciasta francuskiego jak i grillowanych posiłków.
To wino to wytrawne, włoskie cudo. Owoce jabłek są tu głównymi bohaterami, soczyste i dojrzałe. Podniebienie zostaje oczarowane owocowym bukietem, w którym delikatne nuty maślano-waniliowe dodają głębi i wyrafinowania. Jest lekkie i orzeźwiające, jak wiosenny powiew. Podawaj je schłodzone do temperatury 10-12°C, aby maksymalnie cieszyć się jego smakiem.
Zanurz się w rubinowej poezji tego wina, gdzie aromaty śliwek i jeżyn tańczą w harmonii z nutami dębu i wanilii. Bogactwo owocowego bukietu spotyka się z delikatnym pikantnym akcentem, otulając podniebienie miękkimi taninami. To wino, które opowiada historię tradycji i staranności, odciśniętej w każdej kropli.
Jego intensywne aromaty cytrusów i egzotycznych owoców wnoszą do degustacji ekscytującą eksplozję zapachów, podkreśloną subtelnie przez mineralne akcenty, które dodają mu charakteru. Ten eliksir zmysłów zaskakuje bukietem, który urzeka i wciąga, podążając za nutami cytrusowymi aż po owocowe rejony egzotyki.