Katalog
Ładowanie...
Wina słodkie są winami, które doskonale komponują się z deserami, ale też z wieloma potrawami. Ich łagodny smak sprawia, że świetnie pasują do ciast, owoców, orzechów, ryb czy gęsich wątróbek. Czerwone wina słodkie pasują do ostrzejszych serów. Aby wydobyć pełnię smaku słodkiego wina, powinno być ono schłodzone do temperatury to 6-9°C i serwowane w małych kieliszkach, zwężających się ku górze. Cechą charakterystyczną win słodkich jest to, że zawierają one dużą ilość cukru resztkowego, czyli cukru nieprzetworzonego przez alkohol.
Produkcja win słodkich jest trudniejsza niż produkcja win wytrawnych. Wymaga dużej wiedzy popartej doświadczeniem, a ewentualny błąd w sztuce może popsuć cały smak wina. W przypadku win słodkich wysoka cena zazwyczaj idzie w parze z doskonałym smakiem i wysoką jakością produkcji.
Wysokiej jakości naturalne wina słodkie powstają bez dosypywania cukru, a cała słodycz pochodzi wyłącznie z winogron. Aby uzyskać wino słodkie, fermentację przerywa się, kiedy znaczna część cukru nie została jeszcze przerobiona. Fermentacja zostaje przerwana, gdy temperatura zostanie obniżona do poziomu, w którym przestają pracować drożdże. Sposobem na przerwanie fermentacji jest również dodanie do wina dwutlenku siarki.
Oferujemy szeroki wybór win słodkich – musujących, niemusujących, win różowych, białych i czerwonych. W sprzedaży mamy m.in. Porto, Tokaj oraz musujące, truskawkowe Fragolino, polecane do wszystkich rodzajów deserów i owoców.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty win oraz zachęcamy do współpracy.
Słodkie Wino z Hiszpanii, mające w sobie różany aromat, przepleciony z werbeną i pelargonią. Skoncentrowana i lekka paleta. Może być stosowany jako aperitif do świeżych owoców i słodkich deserów.
Słodkie, białe argentyńskie wino. Jego kolor jest jasno żółty, wzbogacony zielonkawymi refleksami. Wyczuwalny dobrze fiołkowy aromat, wzbogacony o frezje, jaśmin i owoce cytrusowe. Uzupełnieniem jest morela. Świeża paleta z wyraźnie wyczuwalną kwasowością i dostrzegalnym figowo rodzynkowym smaku. Dobrze pełni rolę aperitifu do deserów, sałatek z owoców...
Wino o brylantowo- czerwonym kolorze z fiołkowym odcieniem. W bukiecie wyczuwalne dojrzałe czerwone owoce z nutą marmolady. Idealne w połączeniu z daniami mięsnymi na ostro, dań meksykańskich oraz do deserów.
Carlo Rossi tworzymy z pasją i starannością z winogron dojrzewających w słonacznych winnicach Kalifornii, którym zawdzięcza swoją pełnię smaków i aromatów. Spraw sobie przyjemność i zrelaksuj się przy tym pysznym słodkim czerwonym winie. Po schłodzeniu można się nim delektować osobno, ale idelanie nadaje się także jako dodatek do posiłków.
Slodkie, biale wino wypelnione niezwyklym aromatem miodu i brzoskwin.Delikatna slodycz zostala w nim zbalansowana rozkoszna nuta pomaranczy.Najlepiej pasuje do lekkiich deserow, swiezych owocow, lagodnych serow oraz pikantnej kuchni azjatyckiej.
Wino słodkie, czerwone, koszerne.Wyśmienite wino pochodzące z USA posiadające piękny, głęboki rubinowy kolor z granatowymi odblaskami. W smaku przyjemne, o trwałym zapachu z wyraźnie wyczuwalną nutką owocu jeżyny. Najlepiej podawać lekko schłodzone do ciast i deserów lub jako aperitif.
Wino, słodkie, koszerne. Posiada świetlisy odcień granatu oraz słodki aromat owoców maliny i lukrecji. W smaku bogate o średnio zbudowanej palecie oraz owocowym posmaku z zaznaczoną słodyczą i przyjemnym zakończeniu. Interesujący styl, który świetnie pasuje do czekolady i deserów.
Carlo Rossi Pink Moscato to lekkie, różowe i orzeźwiające wino z delikatną kwiatową nutą i akcentami soczystych owoców – mandarynki i brzoskwini. Nowy, różowy wariant jest kontynuacją sukcesu dwóch poprzedników: Carlo Rossi Sweet White Moscato i Carlo Rossi Sweet Red. Najlepiej smakuje schłodzone, w towarzystwie przyjaciół.
Wino w gustownym opakowaniu - idealne na prezent! Klein Constantia 2016 – legendarne wino, które Napoleon pił na wyspie Świętej Heleny. Rocznik 2007 został nagrodzony 97 punktami Neal Martin Roberta Parkera Wine Advocate, co daje najwyższą ocenę w historii dla najlepszego słodkiego wina z RPA.
Bursztynowa barwa. Wyraźny aromat kwiatów pomarańczy, cytryn, herbaty i rodzynek. W ustach owocowe i intensywne; pełne słodko-kwaśnych smaków. Długie i trwałe wykończenie. Wspaniałe na lodzie lub podane klasycznie jak koniak.
Winnica Monteverdi znajdująca się cały czas w rękach rodziny Monteverdi - to duży liczący się na rynku producent win.
Winnica Monteverdi znajdująca się cały czas w rękach rodziny Monteverdi - to duży liczący się na rynku producent win.
Winnica Monteverdi znajdująca się cały czas w rękach rodziny Monteverdi - to duży liczący się na rynku producent win.
Armenian Yerev Pomengranate jest połączeniem wina z naturalnym sokiem ze staranniewyselekcjonowanych, doskonale dojrzałych owoców granatu. Armenian Yerev Pomengranatejest aksamitnie gładkie, z dobrze wyczuwalnymi garbnikami owocowymi którym zawdzięczaswą głębie smaku. Owoc granatu symbolizuje w Armenii życie, dobrobyt i obfitość. Tenunikalny produkt jest...
Słodkie, orzeźwiające wino białe o wyrazistym bukiecie owoców cytrusowych z nutą soczystych brzoskwiń i moreli. Idealne do pikantnej kuchni azjatyckiej, deserów, owoców, łagodnych serów oraz jako orzeźwiający aperitif. Moscato charakteryzuje się wyjątkowym słodkim smakiem, sprawiając, że jest to jeden z najszybciej rosnących rodzajów wina na świecie....
Czerwony kolor z filoetowymi refleksami. Bogaty aromat jeżyn, śliwek i wiśni. W smaku trwałe i łatwe do picia.
Aromatyzowany napój na bazie wina Fragolino charakteryzuje się słodkim smakiem z delikatną pianką, dzięki czemu idealnie nadaje się jako aperitif. Cechuje się przyjemnym zapachem i smakiem truskawiki.
Wino słodkie, czerwone, koszerne.Wyśmienite wino pochodzące z USA posiadające piękny, głęboki rubinowy kolor z granatowymi odblaskami. W smaku przyjemne, o trwałym zapachu z wyraźnie wyczuwalną nutką owocu jeżyny. Najlepiej podawać lekko schłodzone do ciast i deserów lub jako aperitif.
Wino słodkie, czerwone, koszerne.Wyśmienite wino pochodzące z USA posiadające piękny, głęboki rubinowy kolor z granatowymi odblaskami. W smaku przyjemne, o trwałym zapachu z wyraźnie wyczuwalną nutką owocu jeżyny. Najlepiej podawać lekko schłodzone do ciast i deserów lub jako aperitif.
Wino, słodkie, koszerne. Posiada świetlisy odcień granatu oraz słodki aromat owoców maliny i lukrecji. W smaku bogate o średnio zbudowanej palecie oraz owocowym posmaku z zaznaczoną słodyczą i przyjemnym zakończeniu. Interesujący styl, który świetnie pasuje do czekolady i deserów.
Wino, słodkie, koszerne. Posiada świetlisy odcień granatu oraz słodki aromat owoców maliny i lukrecji. W smaku bogate o średnio zbudowanej palecie oraz owocowym posmaku z zaznaczoną słodyczą i przyjemnym zakończeniu. Interesujący styl, który świetnie pasuje do czekolady i deserów.