Katalog
Ładowanie...
Wina słodkie są winami, które doskonale komponują się z deserami, ale też z wieloma potrawami. Ich łagodny smak sprawia, że świetnie pasują do ciast, owoców, orzechów, ryb czy gęsich wątróbek. Czerwone wina słodkie pasują do ostrzejszych serów. Aby wydobyć pełnię smaku słodkiego wina, powinno być ono schłodzone do temperatury to 6-9°C i serwowane w małych kieliszkach, zwężających się ku górze. Cechą charakterystyczną win słodkich jest to, że zawierają one dużą ilość cukru resztkowego, czyli cukru nieprzetworzonego przez alkohol.
Produkcja win słodkich jest trudniejsza niż produkcja win wytrawnych. Wymaga dużej wiedzy popartej doświadczeniem, a ewentualny błąd w sztuce może popsuć cały smak wina. W przypadku win słodkich wysoka cena zazwyczaj idzie w parze z doskonałym smakiem i wysoką jakością produkcji.
Wysokiej jakości naturalne wina słodkie powstają bez dosypywania cukru, a cała słodycz pochodzi wyłącznie z winogron. Aby uzyskać wino słodkie, fermentację przerywa się, kiedy znaczna część cukru nie została jeszcze przerobiona. Fermentacja zostaje przerwana, gdy temperatura zostanie obniżona do poziomu, w którym przestają pracować drożdże. Sposobem na przerwanie fermentacji jest również dodanie do wina dwutlenku siarki.
Oferujemy szeroki wybór win słodkich – musujących, niemusujących, win różowych, białych i czerwonych. W sprzedaży mamy m.in. Porto, Tokaj oraz musujące, truskawkowe Fragolino, polecane do wszystkich rodzajów deserów i owoców.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty win oraz zachęcamy do współpracy.
To wino emanuje intensywnym złoto-żółtym odcieniem, niemal przypominającym koniak. Jego aromat jest niezapomniany, z delikatnymi nutami roślinnymi, które przywołują skojarzenia z różami, werbeną i pelargoniami. Paleta smaków jest zarówno skoncentrowana, jak i lekka, oferując wyjątkowe doznania z każdym łykiem.
Wino w gustownym opakowaniu - idealne na prezent! Klein Constantia 2016 – legendarne wino, które Napoleon pił na wyspie Świętej Heleny. Rocznik 2007 został nagrodzony 97 punktami Neal Martin Roberta Parkera Wine Advocate, co daje najwyższą ocenę w historii dla najlepszego słodkiego wina z RPA.
Bursztynowa barwa. Wyraźny aromat kwiatów pomarańczy, cytryn, herbaty i rodzynek. W ustach owocowe i intensywne; pełne słodko-kwaśnych smaków. Długie i trwałe wykończenie. Wspaniałe na lodzie lub podane klasycznie jak koniak.
Winnica Monteverdi znajdująca się cały czas w rękach rodziny Monteverdi - to duży liczący się na rynku producent win.
Czerwony kolor z filoetowymi refleksami. Bogaty aromat jeżyn, śliwek i wiśni. W smaku trwałe i łatwe do picia.
Aromatyzowany napój na bazie wina Fragolino charakteryzuje się słodkim smakiem z delikatną pianką, dzięki czemu idealnie nadaje się jako aperitif. Cechuje się przyjemnym zapachem i smakiem truskawiki.
To wino oczaruje i uwiedzie Cię od samego początku, od pierwszego łyku. Smak słodkiego sosu z jagód acai, dżemu winogronowego i ciemnej wiśni.Charakteryzuje się idealną harmonią słodkich nut, które zafascynują Twoje kubki smakowe.
Wino o jaskrawożółtym kolorze, emanujące kompleksowymi i intensywnymi aromatami. W nosie wyraźne nuty kandyzowanych moreli, słodkiego miodu i syropu klonowego. W smaku dominują subtelne nuty białych owoców, delikatna pikantność oraz przyprawowa nuta szafranu. Mimo swej słodyczy, nie jest uciążliwe ani ciężkie, lecz świeże z delikatnymi akcentami mineralnymi.
Musujące wino bezalkoholowe z Emilia Romagna to wyjątkowy trunek, stworzony z myślą o tych, którzy pragną cieszyć się subtelnym smakiem wina bez alkoholu. Otrzymywane z najwyższej jakości soku z białych winogron, wzbogacone naturalnymi aromatami, wino to zachwyca pięknym słomkowo żółtym kolorem, który idealnie komponuje się z jego świeżym i owocowym...