Katalog
Ładowanie...
Wśród win australijskich najbardziej znane są Shiraz i Chardonnay. Z tych dwóch szczepów powstaje niemal połowa całej produkcji win w Australii. Najwięcej winiarni cieszących się dobrą sławą znajduje się w Południowe Australii, Tasmanii, Dolinie Barossa oraz Nowej Południowej Walii. Oferujemy czerwone i białe wina w szerokim przedziale cenowym, zarówno o wyjątkowo głębokim smaku i aromacie, jak i o lekkiej, orzeźwiającej nucie.
Specyficzny, australijski klimat sprawia, że wina z Australii różnią się od siebie smakiem i aromatem, nawet jeśli uprawiane są z jednej odmiany. Przyczyną tego jest ogromna rozpiętość stref klimatycznych. Do tego wina wzbogaca się dodatkami w postaci owoców i przypraw, dzięki czemu zapewniają wiele doznań. W naszej ofercie znajdują się wina z aromatem śliwkowym i rabarbarowym, które doskonale sprawdzą się podawane z potrawami z grilla i wołowiną. Proponujemy też delikatne wina z waniliową nutą, które warto zestawić z serem i rybami. Nie można pominąć wyrazistych w smaku win z czeremchą i pieprzem, które dojrzewało w dębowych beczkach.
Australijskie, mocno aromatyczne wino o posmaku śliwek. Wyczuwalna przyjemna pikanteria zapewniona przez czarny pieprz i drzewo dębowe. Odpowiednie do potraw z mięsem jagnięcym, pieczeni mięsnych, past i pasztetów.
Doskonała jakość tego wina została podkreślona wyjątkowym kolorem – ciemną purpurą. Wino jest dobrze zbudowane i można wyczuć w nim nutkę ciemnych, dojrzałych jagód, jeżyn i czarnych borówek. Całość została wzbogacona malinową nutą. Dodatkowo, pijąc poczujemy miłą dla podniebienia świeżość przypraw i niewielką ilość drewna dębowego.
Wytrawne wino białe. Zabarwienie blado słomkowe. Refleksy zielonkawe. Aromaty obejmują świeże owoce cytrusów oraz melonową nutę. Kompozycja wyjątkowo dobrze zrównoważona. Konsystencja kremowa. Zakończenie miłe i długie.
Wino czerwone prosto z Australii. Odnajdziemy głęboki jagodowy aromat, urozmaicony pikantną nutą. Dzięki delikatnym taninom zakończenie trwa dosyć długo i jest wyjątkowo przyjemne, o owocowym posmaku.
Australijskie wino wytrawne. Białe, zapewniające świeżość i aromatyczne owocowe nuty – cytrusów, grapefruitów oraz lekkie tony miodowe i gruszkowe, Pasuje do drobiu, owoców morza, sałatek i dań wegetariańskich.
Czerwone wino. Rodowód australijski. Wytrawne. Wyważone po mistrzowsku. W smaku bardzo dobrze wyczuwalne są aromaty śliwkowe, rabarbarowe, wzbogacone owocami ciemnymi. Wspaniale się sprawdzi podawane do pizz, łososia z grilla oraz potraw przygotowanych z wołowiny.
Wino z Australii. Wytrawne i czerwone. Bardzo świeże, zachwyca delikatnością i okrągłym smakiem. Wanilia i dojrzałe owoce tworzą niesamowicie przyjazny bukiet. Charakter kremowy. Dąb sprawia że wino ma właściwą dla swego gatunku budowę i pożądaną głębię. Pasuje do serów, pas, szparagów przyrządzonych w majonezie, a także makreli wędzonej.
Wino australijskie, bardzo dobrej jakości. Kolor czerwony, zachodzący na odcień karmazynowy, o purpurowych odcieniach. Smak wytrawny, o zabarwieniu lekko maślanym, przepełniony delikatnością tanin. Owocowo egzotyczne aromaty sprawiają, że dobrze smakuje z jagnięciną, kaczkami i dziczyzną.
Australijskie czerwone wytrawne wino.Intensywne, mocne, złożone o bogatym charakterze dojrzałych owoców. Aromaty śliwek, jeżyn, słodkiego dębu i tanin. Dojrzałe uwydatnia aromaty ziemi, suszonych śliwek, czekolady i przypraw. Wyśmienite do dań mięsnych, jagnięciny oraz twardych serów.
Wino australijskie, czerwone ,wytrawne o przejrzystym śliwkowym kolorze. Szczep Mourvedre nadaje temu winu charakterystyczne aromaty korzenne i kwiatowe (fiołki). Bogate i pełne. Przejrzysta i gładka struktura. W ustach wyczuwalne dojrzałe owoce leśne. Idealne do makaronów, cielęciny oraz pizzy. Szczep: Shiraz, Mourvedre.
Wino Australijskie białe wytrawne.Delikatne kwiatowe aromaty z nutami płatków róży. Intensywne aromaty owoce oraz nuty przypraw. Dobrze wyważone z przyjemną kwasowością. Podawać jako aperitif oraz do pikantnych dań i dań azjatyckich. Gewurztraminer, Riesling
Wino o słomkowym kolorze z zielonymi refleksami. Delikatne, rześkie z przyjemną kwasowością. Intrygujące połączenie aromatów ziołowo-kwiatowych z owocami cytrusowymi. Idealne jako aperitif, do owoców morza, potraw z kurczaka, sałat, serów oraz białych ryb.
Wino o ciemnym rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami. W jego zapachu wyczuwalne są bogate aromaty śliwek i owoców leśnych uzupełnione delikatnymi nutami dębu
To śmieszne, beztroskie wino powstaje z winogron uprawianych w naszych spektakularnie pięknych winnicach w centralnej Wiktorii. Rustykalne wino o smakach dojrzałych czereśni i ziemistych nut ziół. Można podawać lekko schłodzone, aby uwolnić owocowość wina.
Wino o klasycznym aromacie owoców tropikalnych i skórki cytrusowej. W ustach intensywny smak marakui i soczystego agrestu. Idealny towarzysz dań rybnych, owoców morza oraz koziego sera.