Katalog
Ładowanie...
Wina nowozelandzkie znane są ze świeżego aromatu i orzeźwiającego smaku. Różnorodność odmian związana jest z warunkami naturalnymi, których specyfika jest mocno powiązana z odległością między wyspami oraz morskim klimatem.
Flagową odmianą winorośli Nowej Zelandii jest Sauvignon Blanc. Wina z tego szczepu wyróżniają się intensywnym smakiem i doskonale sprawdzają się w połączeniu z równie wyrazistymi smakami. Jeśli szukają Państwo nieco lżejszego i owocowego wina, polecamy wina z Wyspy Północnej, które zachwycają tropikalną nutą. Winem białym o cytrusowej nucie i aromatach korzennych jest popularne Chardonnay. W naszej ofercie znajdują się również inne, nowozelandzkie wina białe, a także wina czerwone Pinot Noir, drugie zaraz po Sauvignon Blanc, najpopularniejsze wina czrwone.
Wino czerwone, wytawne z Nowej Zelandii. Do fermentacji trafiają wyłącznie wyselekcjonowane i ręcznie zebrane owoce. Fermentacja w stalowej kadzi pozwoliła na uwolnienie owocowych aromatów oraz przyjemnych tanin. Starzenie przez 8 miesięcy w małych dębowych beczkach, nadała odpowiedniego zrównoważenia oraz balansu
Wino wytrawne, białe z Nowej Zelandii. Do fermentacji tego wina trafiają wyłącznie ręcznie zebrane i wyselekcjonowane owoce. Matua chce jak najlepiej pokazać charakter Sauvingnon Blanc z regionu Marlborough dlatego też zbierane są winogrona z ponad 100 różnych winnic z tego regionu. Fermentacja zachodzi w stalowej kadzi, dzięki czemu wino jest aromatyczne...
Jasno słomkowe z zielonym odcieniem. Nos jest pełen ananasa i soku cytrynowego, za nimi wyłaniają się świeże zielone nuty bazylii i ciętej trawy. Na podniebieniu wino jest ciężkie, ale orzeźwiające, cytryna i limonka przeplata się ze smakiem grejpfruta.
Kruche, świeże i intensywnie pachnące Sauvignon Blanc z przyjemnymi nutami marakui, brzoskwini i ziół. W ustach intensywny smak dojrzałych i gorzkich grejpfrutów oraz owoców cytrusowych zmierzające w kierunku długiego finiszu.