Katalog
Ładowanie...
W naszej ofercie znajdą Państwo szeroki wybór win czerwonych, o różnych odcieniach i zróżnicowanych walorach smakowych. Nazwę wino zawdzięcza czerwonym winogronom, których barwniki zawarte są w czarnych lub granatowych skórkach, a podczas procesu maceracji przenikają do moszczu gronowego, nadając finalnie czerwony kolor, występujący w zależności od gatunku w różnych odcieniach.
Charakterystyczny cierpki smak czerwonego wina jest w dużym stopniu uzależniony od długości procesu maceracji oraz dojrzewania w drewnianych beczkach.
Zapach czerwonego wina przywodzi na myśl ciemne i czerwone owoce, takie jak truskawki, wiśnie czy nawet śliwki lub jagody.
W katalogu sklepu online PaletaWin.pl znajdą Państwo zarówno wina czerwone słodkie i półsłodkie, jak i wytrawne oraz półwytrawne, wypełnione owocowymi aromatami, przeznaczone zarówno na przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi, jak i wina stanowiące dodatek do jedzenia. Warto pamiętać, że czerwone wino dobrze sprawdza się w połączeniu z serami, wędlinami i potrawami z czerwonego mięsa.
Wytrawne wino o bardzo głębokiej czerwonej barwie. W smaku delikatne, z wyczuwalnymi owocowymi nutami. Podniebienia koneserów z pewnością wyczują również delikatne dębowe nuty w tle. Wino będzie doskonałym uzupełnieniem mięsnych dań, w szczególności gulaszów wołowych, a także potraw ze ślimakami i wielu rodzajów wykwintnych serów.
To półwytrawne, czerwone wino stołowe emanuje delikatnym owocowym charakterem, doskonale zbalansowanym, co czyni je wyjątkowym wyborem na każdą okazję. Jego głęboki rubinowy kolor jest zapowiedzią intensywności smaku i aromatu. Z najważniejszych regionów Włoch pochodzą grona, które nadają temu trunkowi niepowtarzalny charakter i klasy.
Jego intensywny i korzenny bukiet zapachowy sprawia, że jest to napój dla prawdziwych smakoszy i miłośników wyjątkowych doznań winiarskich. Zapach tego wina jest bogaty, zdecydowany, pełen owoców leśnych i dojrzałych wiśni. Nuty korzenne dodają mu dodatkowej głębi i charakteru, tworząc złożony aromatyczny profil.
Zanurz się w intensywnym doświadczeniu smakowym tego wina, który emanuje głębokim, gęstym odcieniem wiśni z subtelnie ukrytymi refleksami granatu. Jego aromat wita cię owocową eksplozją, wspartą delikatnymi nutami korzennymi i subtelnymi odniesieniami do drewna w tle.
Czerwone wino z wyczuwalnymi aromatami przypraw i owoców. Niezwykle świeże i orzeźwiające, polecane przez koneserów do jagnięcego mięsa, drobiowego, serów i past.
Hiszpańskie wytrawne wino, o mocno intensywnym kolorze i miłym zapachu owoców czerwonych i czarnych, a także przełamującej nucie zielonej papryki. Wino zostało dobrze skomponowane. Delikatne taniny. Długi i dobrze wyważony finisz to jeden z atutów tego dobrze skoncentrowanego wina. Podawać go należy do warzyw z patelni, potraw z ryżem, jagnięciny w każdej...
Doskonała jakość tego wina została podkreślona wyjątkowym kolorem – ciemną purpurą. Wino jest dobrze zbudowane i można wyczuć w nim nutkę ciemnych, dojrzałych jagód, jeżyn i czarnych borówek. Całość została wzbogacona malinową nutą. Dodatkowo, pijąc poczujemy miłą dla podniebienia świeżość przypraw i niewielką ilość drewna dębowego.
Lśniące rubinowe włoskie wino. Wytrawne, czerwone, świeże i bardzo intensywne. Posiada w sobie aromat dzikich jagód, wiśni oraz porzeczek. Całość została podkreślona waniliową nutą i zapachem palonego drzewa dębowego. Wino bardzo smaczne, pełne i znakomicie wyważone.
Wino czerwone prosto z Australii. Odnajdziemy głęboki jagodowy aromat, urozmaicony pikantną nutą. Dzięki delikatnym taninom zakończenie trwa dosyć długo i jest wyjątkowo przyjemne, o owocowym posmaku.
Wino, którego ciemny czerwony kolor doskonale prezentuje się w towarzystwie smacznego jedzenia. Cudownie aromatyczne. Owoce czerwone z pikantnymi nutami. Paleta bogata w okrągłe taniny i długi finisz. Niezwykle elegancka. Pasuje do dań z czerwonych mięs, a także bardziej pikantnych dań, również tych na bazie ciasta francuskiego jak i grillowanych posiłków.
Zanurz się w rubinowej poezji tego wina, gdzie aromaty śliwek i jeżyn tańczą w harmonii z nutami dębu i wanilii. Bogactwo owocowego bukietu spotyka się z delikatnym pikantnym akcentem, otulając podniebienie miękkimi taninami. To wino, które opowiada historię tradycji i staranności, odciśniętej w każdej kropli.
Intensywny ciemnopurpurowy odcień, jak kropla rubinu w lampce. Elegancja tego wina jest jak taniec czerwonych owoców w nosie, aromatyczny spektakl. Delikatne taniny otulają podniebienie, tworząc jedwabistą teksturę, podczas gdy idealna kwasowość nadaje mu świeżości i lekkości.
Wino czerwone, wytrawne. Wiśniowy, ciemny kolor i fioletowe refleksy. Przyjemny dla podniebienia jeżynowo dżemowy aromat i nuty kwiatów – fiołków i róż. W smaku gładkie, delikatne o owocowej palecie jeżyny i granatu. Delikatne taniny doprowadzają do długie i przyjemnego zakończenia.
Francuskie wytrawne wino o czerwono wiśniowym kolorze. Mocne aromaty owoców czerwonych. Zalecamy podawania do mięs czerwonych jak i serów.
Włoskie wino, w którym dominuje aromaty cynamonu, orzechów i dzikich jagód. Taniny są wyważone, dając przyjemny dla języka długotrwały finisz. Wino wytrawne, dlatego powinno być stosowane w parze z pieczeniami wieprzowymi, dziczyzną i serami oraz przekąskami.
Wino włoskie, wytrawne, będące młodszym bratem wina Luce. Bardzo bogate w aromatyczne jeżyny, śliwki, czekoladę, czarne porzeczki oraz okrągłe taniny. Jest właściwym wyborem do mięs z grilla, szczególnie jagnięcych żeberek oraz gulaszów wołowych i dojrzewających serów.
Wino o głębokim, błyszczącym kolorze granatowo czerwonym, przeplatany subtelnie purpurowymi refleksami. Jego aromat wita z nutami delikatnych przypraw, które harmonijnie współgrają z wyraźnymi tonami czerwonych owoców. Wyczuwalne są tu soczyste czerwone porzeczki, maliny oraz słodkie truskawki, tworząc zmysłowy bukiet.
Jego produkcja opiera się na tradycyjnych metodach, a dojrzewanie odbywa się przez dwa lata w beczkach z dębu słoweńskiego. Ten proces nadaje winu mocny charakter i długotrwały potencjał starzenia. Dodatkowe sześć miesięcy starzenia w butelce sprawia, że Chianti Reserva osiąga pełnię swojego smaku, oferując unikalne doznania każdemu miłośnikowi...
Wytrawne i smaczne włoskie wino. Czerwone, aromatyczne, obfitujące w ciemne owoce – śliwki oraz czarne porzeczki. Delikatność tanin zapewnia długie zakończenie. Pasuje do mięs z grilla, wołowych gulaszów i serów dojrzałych.
Wino z Włoch o głębokim czerwonym kolorze. Wytrawne. Smak bogaty i bardzo złożony, wyróżniający się intensywnością aromatów. Wino zostało dobrze zbudowane, dzięki czemu może być podawane do dań z dziczyzny i wszystkich mięs czerwonych.
Wino z Włoch. Czerwony kolor, wytrawny smak. Wino dobrze dojrzałe, w smaku zwięzłe i gładkie. Miłe do picia. Wyczuwalny aromat ziem, porzeczek i śliwek suszonych. Budowa dobra, gładkość tanin. Będzie najlepiej smakowało podane do mięsa czerwonego, pasztetów oraz dziczyzny.
Wino wytrawne, intensywnie czerwone, włoskie. Fioletowe refleksy. Budowa dobra, posmak aksamitny, w tle odnajdziemy m.in. migdały. Będzie smacznym dodatkiem do mięs dziczyzny, jagnięciny i serów dojrzewających i dojrzałych.
Wytrawne wino prosto z Francji. Czerwone, rubinowe zabarwienie. W smaku wyjątkowo aromatyczne, owocowe. Paleta złożona i miękka, przypominająca smak brandy wiśniowego. Najlepiej podawać go do mięsa białego i czerwonego, a także serów.
Wino z rodowodem włoskim. Wytrawne, czerwone, doskonale przejrzyste, o głębokim i dobrze nasyconym purpurowym zabarwieniu. Łączy w sobie pikantność goździków, wanilii oraz cynamonu. Struktura dobrze zbudowana i bezbłędnie wyważona. Tworzy niesamowicie kuszące połączenie z wołowiną, dziczyzną, oraz serami na ostro.