Katalog
Ładowanie...
W naszej ofercie znajdą Państwo szeroki wybór win czerwonych, o różnych odcieniach i zróżnicowanych walorach smakowych. Nazwę wino zawdzięcza czerwonym winogronom, których barwniki zawarte są w czarnych lub granatowych skórkach, a podczas procesu maceracji przenikają do moszczu gronowego, nadając finalnie czerwony kolor, występujący w zależności od gatunku w różnych odcieniach.
Charakterystyczny cierpki smak czerwonego wina jest w dużym stopniu uzależniony od długości procesu maceracji oraz dojrzewania w drewnianych beczkach.
Zapach czerwonego wina przywodzi na myśl ciemne i czerwone owoce, takie jak truskawki, wiśnie czy nawet śliwki lub jagody.
W katalogu sklepu online PaletaWin.pl znajdą Państwo zarówno wina czerwone słodkie i półsłodkie, jak i wytrawne oraz półwytrawne, wypełnione owocowymi aromatami, przeznaczone zarówno na przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi, jak i wina stanowiące dodatek do jedzenia. Warto pamiętać, że czerwone wino dobrze sprawdza się w połączeniu z serami, wędlinami i potrawami z czerwonego mięsa.
Wytrawne wino o bardzo głębokiej czerwonej barwie. W smaku delikatne, z wyczuwalnymi owocowymi nutami. Podniebienia koneserów z pewnością wyczują również delikatne dębowe nuty w tle. Wino będzie doskonałym uzupełnieniem mięsnych dań, w szczególności gulaszów wołowych, a także potraw ze ślimakami i wielu rodzajów wykwintnych serów.
Włoskie wino o doskonałym wywarzeniu i głębokim rubinowym kolorze. Wyczuwalne nuty owocowce. Jego walory najlepiej doceniać podając wino do pizz, potraw z mięsa czerwonego, past oraz serów.
Hiszpańskie wytrawne wino, w którym odkryjemy owoce leśne, oraz wiśnie wymieszane z korzennymi aromatami. Produkt zawiera dojrzałe taniny. Jego głęboki jeżynowy kolor zwiastuję wspaniałą ucztę dla podniebienia. Zalecane do dań mięsnych oraz pieczenie każdego typu.
Hiszpańskie wino owocowe, powstałe z jeżyn, śliwek, czarnych porzeczek i z domieszką kawy. Poczujemy wszystkie aromaty tych składników. Wino dojrzewało w beczkach starych i nowych, a fermentowało w wykonanych z wysokiej jakości stali kadziach. Wiśniowy kolor z refleksami mahoniu. Wino długo dojrzewające. Dobre aby podać do mięsnych dań.
Półwytrawne francuskie wino o barwie malinowo fioletowej. W smaku dobrze wyczuwalny aromat wiśni, czereśni oraz wrzosu. Łagodne, dzięki czemu wręcz wymarzone do serów i mięs czerwonych.
Czerwone wino z wyczuwalnymi aromatami przypraw i owoców. Niezwykle świeże i orzeźwiające, polecane przez koneserów do jagnięcego mięsa, drobiowego, serów i past.
Hiszpańskie wytrawne wino, o mocno intensywnym kolorze i miłym zapachu owoców czerwonych i czarnych, a także przełamującej nucie zielonej papryki. Wino zostało dobrze skomponowane. Delikatne taniny. Długi i dobrze wyważony finisz to jeden z atutów tego dobrze skoncentrowanego wina. Podawać go należy do warzyw z patelni, potraw z ryżem, jagnięciny w każdej...
Australijskie, mocno aromatyczne wino o posmaku śliwek. Wyczuwalna przyjemna pikanteria zapewniona przez czarny pieprz i drzewo dębowe. Odpowiednie do potraw z mięsem jagnięcym, pieczeni mięsnych, past i pasztetów.
Doskonała jakość tego wina została podkreślona wyjątkowym kolorem – ciemną purpurą. Wino jest dobrze zbudowane i można wyczuć w nim nutkę ciemnych, dojrzałych jagód, jeżyn i czarnych borówek. Całość została wzbogacona malinową nutą. Dodatkowo, pijąc poczujemy miłą dla podniebienia świeżość przypraw i niewielką ilość drewna dębowego.
Argentyńskie czerwono purpurowe wino. Wytrawna kompozycje świeżych aromatów owoców czerwonych, wymieszanych z kawowymi nutami. Wino dobrze zbudowane, zachwycające przyjemnymi taninami. Podawać w zestawie z wyrazistymi w smaku posiłkami i dojrzałymi serami na desce.
Wino o brylantowo- czerwonym kolorze z fiołkowym odcieniem. W bukiecie wyczuwalne dojrzałe czerwone owoce z nutą marmolady. Idealne w połączeniu z daniami mięsnymi na ostro, dań meksykańskich oraz do deserów.
Lśniące rubinowe włoskie wino. Wytrawne, czerwone, świeże i bardzo intensywne. Posiada w sobie aromat dzikich jagód, wiśni oraz porzeczek. Całość została podkreślona waniliową nutą i zapachem palonego drzewa dębowego. Wino bardzo smaczne, pełne i znakomicie wyważone. Dobrze sprawdza się w towarzystwie gotowanego mięsa, zup, oraz past i ryżowych potraw.
Chilijskie wino. Czerwone o rubinowej barwie. Wytrawne wino, w którym dobrze rozpoznawalne są aromaty dojrzałych malin, gruszek suszonych, a także elektryzujące nuty tytoniu. W zapachu dominuje kawa oraz czarna porzeczka. Cała kompozycja wyróżnia się przyjemnym i długim finiszem. Pasuje do serów, dań z mięs czerwonych, a także dobrze przygotowanej kaczki.
Wino czerwone prosto z Australii. Odnajdziemy głęboki jagodowy aromat, urozmaicony pikantną nutą. Dzięki delikatnym taninom zakończenie trwa dosyć długo i jest wyjątkowo przyjemne, o owocowym posmaku.
Wino, którego ciemny czerwony kolor doskonale prezentuje się w towarzystwie smacznego jedzenia. Cudownie aromatyczne. Owoce czerwone z pikantnymi nutami. Paleta bogata w okrągłe taniny i długi finisz. Niezwykle elegancka. Pasuje do dań z czerwonych mięs, a także bardziej pikantnych dań, również tych na bazie ciasta francuskiego jak i grillowanych posiłków.
Wytrawne czerwone wino z Włoch. W smaku bogate, obfitujące aromatycznymi słodkimi jagodami i lukrecjowymi nutami, wymieszane z dębem francuskim. Kwasowość zrównoważona. Taniny jedwabiste.
Francuskie wino wytrawne, czerwone o ciemnym, purpurowym zabarwieniu. Paleta bardzo obfita o wyjątkowo dobrze zbudowana, zawierająca delikatne taniny i właściwą dla tego gatunku kwasowość. Wytworne aromaty czerwonych owoców nadają winu elegancji. Będzie wyśmienicie smakowało podane do ostro przyrządzonych mięs i serów.
Wino czerwone, włoskie. Aromatyczne za sprawą dojrzałych w gorącym słońcu ciemnych owoców. Waniliowe wykończenie. W smaku aksamitne i bardzo aromatyczne. Kwasowość idealnie wyważone. Pasuje do każdego typu posiłków, również jako aperitif. Szczególnie polecamy do mięsa wieprzowego, z królika, mięs duszonych i past.
Wino czerwone, wytrawne. Wiśniowy, ciemny kolor i fioletowe refleksy. Przyjemny dla podniebienia jeżynowo dżemowy aromat i nuty kwiatów – fiołków i róż. W smaku gładkie, delikatne o owocowej palecie jeżyny i granatu. Delikatne taniny doprowadzają do długie i przyjemnego zakończenia.
Francuskie wytrawne wino o czerwono wiśniowym kolorze. Mocne aromaty owoców czerwonych. Zalecamy podawania do mięs czerwonych jak i serów.
Włoskie wino, w którym dominuje aromaty cynamonu, orzechów i dzikich jagód. Taniny są wyważone, dając przyjemny dla języka długotrwały finisz. Wino wytrawne, dlatego powinno być stosowane w parze z pieczeniami wieprzowymi, dziczyzną i serami oraz przekąskami.
Wino włoskie, wytrawne, będące młodszym bratem wina Luce. Bardzo bogate w aromatyczne jeżyny, śliwki, czekoladę, czarne porzeczki oraz okrągłe taniny. Jest właściwym wyborem do mięs z grilla, szczególnie jagnięcych żeberek oraz gulaszów wołowych i dojrzewających serów.
Wino o jasnym, rubinowym kolorze, wpadającym w odcień granatowy. Wytrawne, o harmonijnym zapachu i smaku. Jego wyjątkowy aromat może przypominać zapach cyprysów oraz fiołków z Toskanii.
Wino czerwone wytrawne Mouton Cadet AOC Bordeaux, by Baron Philippe De Rothschild – France