Katalog
Ładowanie...
Jagody i fiołki spotykają wędzony smak ciemnej czekolady, natomiast podniebienie jest trwale świeże i owocowe, o dobrze wyważonej i korzennej konsystencji.
To ciemnopurpurowe wino ukazuje się jako prawdziwa klejnotem w kieliszku, zachwycając imponującymi ciemnoczerwonymi refleksami, które migoczą niczym gwiazdy na nocnym niebie. Jego nos jest jak podróż przez zapachowe ogrody, otwierając się śliwkowym uderzeniem, dżemem owocowym i przyprawami, aby ostatecznie rozwijać się w nuty pigwy i kakaowe, jak strony z...
Bardzo aromatyczne i wyraziste z nutami pieprzu o lekkim słonawym posmaku, charakterystycznym dla winiarstwa południowej Francji. Idealnie pasuje do owoców morza przede wszystkim do ostryg, homarów oraz dań rybnych.
Riesling Beyer to francuskie, wytrawne wino z Alzacji. Wino o niezwykle delikatnym charakterze i wyjątkowym smaku. W aromacie mocno owocowe, dominują nuty jabłka i gruszki. Bardzo przyjemne w smaku, idealny partner do ryb, serów i skorupiaków.
Gdy wino dotyka podniebienia, odkrywa swoje prawdziwe oblicze - pełne, zbalansowane, z miękkimi taninami i wyrazistym smakiem owoców, które rozkwita na podniebieniu niczym bukiet kwiatów w majowej łące. W jego bukiecie wyczuwa się nuty owoców leśnych, subtelnie splecione z nutami przypraw i delikatnymi akcentami drewna, które nadają mu elegancji i głębi.
Beccaccia White, oparte na szczepach Chardonnay, Trebbiano i Grecanico, prezentuje się w bladosłomkowym kolorze z subtelnymi zielonymi refleksami. Wino emanuje świeżością i delikatnością już na pierwszym pociągnięciu nosem. W smaku jest obfite, lekko owocowe, z miękkimi taninami, co sprawia, że jest niezwykle przyjemne dla podniebienia.
Wino o blado żółtym, bardzo czystym kolorze. Bogate i świeże, kwiatowe aromaty zielonego jabłka, brzoskwini i cytrusów. Świeże i pełne życia na podniebieniu.
Błyszczący jasnożółty kolor. Delikatne bąbelki. Owocowe aromaty jabłek, owoców tropikalnych i delikatnych białych kwiatów. W ustach trwałe i świeże, z przyjemnym finiszem.
Wino o lśniącym wiśniowym kolorze. Subtelne aromaty granatu i czerwonej porzeczki z nutą wanilii. Czyste, wyważone w palecie z łagodnymi taninami i delikatną kwasowością.
W zapachu nuty kwiatów i owoców cytrusowych. W ustach delikatne, półsłodkie i orzeźwiające.
Jasno żółty kolor z zielonymi refleksami. W zapachu białe kwiaty, ananas, owoce tropikalne i nuty mineralne. W ustach okrągłe i przyjemne z nutami cytryny oraz grejpfruta.
Głęboki granatowy kolor. W zapachu bukiet odsłaniający nuty czerwonych owoców, czarnej porzeczki i wiśni. Dzięki bardzo długiemu wykończeniu wino ujawnia gładkie i jedwabiste taniny.
Delikatny, dobrze zbalansowany smak, połączony z orzeźwiającymi bąbelkami. Wino cechują wspaniałe walory smakowe, które zawdzięcza najlepszym winogronom, z których powstaje. Wino o rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami. Głęboki owocowy bukiet
Kolor złotobrązowy. W smaku wyczuwalne nuty kandyzowanych owoców i jagód z dobrze zrównoważoną kwasowością
Wino różowe musujące półsłodkie. Doskonałe jako aperitif. Jest także optymalnym towarzyszem lekkich włoskich pierwszych dań.
Aromatyzowany napój na bazie wina Fragolino charakteryzuje się słodkim smakiem z delikatną pianką, dzięki czemu idealnie nadaje się jako aperitif. Cechuje się przyjemnym zapachem i smakiem truskawiki.
Błyszczący jasnożółty kolor. Delikatne bąbelki. Owocowe aromaty jabłek, owoców tropikalnych i delikatnych białych kwiatów. W ustach trwałe i świeże, z przyjemnym finiszem.
Jasno żółty kolor z zielonymi refleksami. W zapachu białe kwiaty, ananas, owoce tropikalne i nuty mineralne. W ustach okrągłe i przyjemne z nutami cytryny oraz grejpfruta.
Wino o lśniącym wiśniowym kolorze. Subtelne aromaty granatu i czerwonej porzeczki z nutą wanilii. Czyste, wyważone w palecie z łagodnymi taninami i delikatną kwasowością.
Wino o blado żółtym, bardzo czystym kolorze. Bogate i świeże, kwiatowe aromaty zielonego jabłka, brzoskwini i cytrusów. Świeże i pełne życia na podniebieniu.
Wytwarzane z japońskich owoców śliwki ume, cukru i japońskiej wódki „shochu”. Często nazywany potocznie winem śliwkowym, o charakterystycznym słodko-kwaśnym smaku. Produkt idealnie nadający się do ryb, owoców morza, deserów, koktajli oraz jako aperitif.
Wino Japońskie któremu zielona śliwka ume nadaje wyjątkowy smak i delikatny aromat. Bardzo charakterystyczne, z ekspresją owoców, z gładką i subtelną strukturą. Zadziała świetnie jako aperitif, będzie także dobrym kompanem deserów.
Sake to pochodzacy z Japonii alkohol produkowany z ryzu,wytworzony poprzez fermentacje ryzu zaszczepionegowczesniej kultura plesni Aspergillus Oryzae.Jest to tradycyjne sake o lekko słodkawym smaku.Najlepiej smakuje podawane w temperaturze pokojowej lubpodgrzane do 38-40°C.
Piękny cytrynowy kolor ze świeżymi, orzeźwiającymi aromatami. Na podniebieniu aromaty owoców cytrusowych i melona; bogate i intensywne typowe dla odmiany Chardonnay.