Katalog
Ładowanie...
Wytrawne wino starzone w beczce Wino robione z gruzińskich starych odmian winorośli zbieranych w dolinie Saguramo.
Białe wino wytrawne z regionu Tsageria. Zrobione z wyselekcjonowanych winogron z Tsolikauri.
Wytawne wino czerwone starzone w beczce.
Najbardziej niezwykłe i archaiczne spośród tradycyjnych gruzińskich win są oczywiście białe wina kachetyjskie (znane również jako pomarańczowe lub bursztynowe).
Nasze wino SaperaviQvevri wytwarzane jest tradycyjną metodąz odmiany winorośli Saperavi, zbieranej w Kwareli w regionie Kacheti.
Klasyczna Rioja dojrzewająca przez 12-14 miesięcy w nowych dębowych beczkach. Głęboka rubinowa barwa z wiekiem nabywająca ceglastych refleksów. Pierwszy nos to intensywny atak ciemnych leśnych owoców, po którym ujawniają się cięższe nuty balsamiczne i korzenne.
To Chardonnay fermentuje w niskiej temperaturze w kadziach ze stali nierdzewnej, a następnie przez kilka miesięcy dojrzewa na osadzie w dużych beczkach dębowych. Dzięki temu łączy w sobie świeżość z krągłością i miękkością. Całości dopełnia egzotyczny bukiet z aromatami mango, papai i kwiatów akacji oraz szczyptą wanilii.
Eleganckie spumante, które w wyniku długotrwałej (60 dni) wtórnej fermentacji na osadzie nabywa kremowej konsystencji i pięknych aromatów głogu, owoców cytrusowych i zielonego jabłka z nutką mentolu. Delikatne musowanie i gęsta piana świadczą o wysokiej jakości tego wina.
Wytrawne wino białe. Barwa jasno-słomkowa z zielonkawymi refleksami, bukiet aromatyczny z nutami tropikalnych owoców takich jak ananasy i banany, z dodatkiem prażonych orzechów laskowych.
Wino o wybitnie młodym charakterze, skomponowane z kilku szczepów, przeważnie aromatycznych, pochodzące winnic położonych na południowy wschód od Lago di Garda. Bardzo świeże i orzeźwiające, na podniebieniu pozostawia wręcz wrażenie leciutkiego musowania.
Doskonałe biało wino wytrawne o jasnej, przejrzystej barwie i aromatach kwiatów czarnego bzu i kwiatów polnych. Szczep Garganega wnosi do niego krągłość, głębię smaku i charakterystyczny posmak migdałów a niewielki dodatek Trebbiano i Pinot Bianco dodaje lekkości i soczystości.
Ekspresyjny bukiet, na który składają się owoce tropikalne i cytrusy, wszystko doprawione nutką wanilii pochodzącą z dojrzewania w beczkach. W ustach pełne, bardzo bogate, wręcz barokowe, jednak nie męczące dzięki wyraźnie zaznaczonej cytrusowej kwasowości.
Jasnożółta barwa z jasnymi drobinkami. Z cienkim kordonem bąbelków. Świeży i owocowy zapach miąższu białych owoców z odrobiną kwiatów. Naprawdę lekkie nuty fermentacji. Świeże wino z dobrym wsparciem kwasowości. Eteryczny zrównoważony bukiet z nutami jabłek i owoców cytrusowych z mrowiącą w ustach kwasowość, która zwiększa długotrwałe wykończenie.
Klasyczne Sauvignon Blanc z Nowej Zelandii. Bukiet cytrusowo-ziołowy, z nutami tropikalnych owoców. Bardzo rześkie, z dobrze zintegrowaną kwasowością. Producentem jest prestiżowa winiarnia Mount Riley.
Wino o głębokiej, złocistej barwie. Bukiet złożony, z nutami kwiatów akacji, ziół i owoców marakuji. W ustach średnio zbudowane, miękkie, z długim mineralnym finiszem, w którym czuć lekki posmak migdałów.
Wino powstaje z gron odmiany Sangiovese, które po zbiorach poddane są 7-tygodniowemu podsuszaniu. Moszcz wyciśnięty z takich gron, naturalnie skoncentrowany, jest następnie poddawany fermentacji. Otrzymane wino jest również gęste i skoncentrowane, pachnie konfiturą śliwkową, płatkami róży i kakao a w smaku jest łagodne i aksamitne, z wyraźnie zaznaczoną...
Ciemny, intensywny kolor jagód. Otwiera się aromatami mokki i toffi, jaśminu i czarnych owoców z pikantną nutą dymu. Na podniebienie pełne czarnych owoców i fig. Smak doprawiony białym pieprzem, goździkami i cynamonem. Taniny są odważne, dojrzałe i zintegrowane, tworząc trwały i długo utrzymujący się w ustach smak.
Głęboki czerwony kolor. Obfite owocowe aromaty z nutami dojrzałych owoców, wiśni i czekolady. Solidne, dobrze zbudowane wino. W smaku dojrzałe owoce i nuty czekolady.
Wytrawne wino czerwone o ekspresyjnym bukiecie, z aromatami czarnej porzeczki i fiołków uzupełnionymi o nuty goździków i tabaki, z lekko dymnym tłem. Na podniebieniu soczyste, miękkie, z dobrze wtopionymi taninami.
Półwytrawne wino o ciemnowiśniowej barwie z fioletowymi refleksami. W jego bukiecie dominują aromaty konfitur z wiśni i owoców leśnych z nutkami lukrecji i fiołków. W ustach dobra struktura i harmonia smaków prowadząca do długiego, owocowego finiszu. Dobrze komponuje się z szeroką gamą dań kuchni śródziemnomorskiej, świetnie smakuje także samo.
Lekkie wino czerwone o jasno-rubinowej, niezbyt wysyconej barwie i urzekających aromatach dzikiej róży, malin i świeżych wiśni. Delikatne i chrupkie, prawie bez tanin, lecz niepozbawione mineralnej struktury i żywej osobowości.
Owocowo-pieprzowy smak bogaty w nuty truskawek. Wyjątkowo gładki i długi finisz.
Francuskie ripasso a ściślej mówiąc: double ripasse.Blend GSM. Potężnie zbudowane czerwone wino z nutami jeżyn, przypraw korzennych i rodzynek
Shaka Zulu Pinotage to eleganckie wino o ciemnoczerwonej barwie oraz nutach śliwki i morwy. To dobrze zbalansowane wino zawiera aromaty czerwonych jagód i dojrzałego banana w połączeniu z nutą pikantnej wanilii, co prowadzi do przyjemnego wykończenia.