Katalog
Ładowanie...
Winogrona Negroamaro są uprawiane w Apulii, w ograniczonej strefie DOC w Salento na wschodnim wybrzeżu tzw. "włoskiego obcasa". Region jest bogaty w historię i kulturę, gdzie winorośl uprawiana jest od tysięcy lat.
Wino zostało wyprodukowane wyłącznie z autochtonicznych winogron, które stanowią kwintesencję Apulii. Winogrona są ręcznie zbierane na początku września. Maceracja skórki odbywa się w niskiej temperaturze przez 3 dni w celu uzyskania słodkich i dojrzałych tanin oraz intensywnego koloru. Głęboki rubinowy kolor.
Wytwarzane z najpopularniejszego na Sycylii szczepu winogron, Nero d’Avola to pełne wino o intensywnych aromatach czarnych i czerwonych jagód. W smaku wyraźnie wyczuwalne suszone owoce z nutami czekoladowymi. Głęboki, fioletowy kolor z rubinowymi refleksami doskonale współgra z mocnym finiszem.
Wytrawne włoskie wino Lignum Vitis Frappato Shiraz wyróżnia głęboki granatowy kolor i ciekawa kombinacja smaków i aromatów. W jego zapachu wyraźnie wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, aromatycznych przypraw oraz wiśniowej konfitury. To intensywnie czerwone wino jest dobrze zbudowane i wyróżnia się trwałym, czekoladowym finiszem.
Kultowa apelacja i jedno z naj-bardziej pożądanych białych win burgundzkich. Wino powstaje w limitowanych ilościach i z jednej winnicy, otoczonej murem. Głęboki złoty kolor, z zielonych refleksami. Miodowe aromaty akacji, z unikatowym dotykiem orzechów laskowych i werbeny. Niezwykle krągłe i eleganckie, subtelne i mineralne.
Intensywne, dobrze skoncentrowane o bogatym aromacie. Wyczuwalne nuty lukrecji, czarnej porzeczki, a na finiszu nuty wiśni.
Savigny les Beaune starzone jest przez 8 miesięcy w beczkach dębowych, co roku 15 % beczek jest wymienianych na nowe. Ciemno-wiśniowy kolor. Dominują aromaty czerwonych owoców i malin z delikatnymi nutami pieczonego chleba. Pełne z jedwabistymi taninami i delikatne. W ustach czerwone owoce.
Rubinowy kolor z purpurowymi refleksami. Typowy świeży charakter Pinot Noir, z delikatnymi aromatami korzeni i świeżo pieczonego chleba, aromaty wiśni i truskawki. Pełne i owocowe, z delikatnym dotykiem starzenia w beczkach. Długie w ustach, dobrze zbalansowane i delikatne taniny.
Błyszczący, granatowo-wiśniowy kolor z rdzawym odcieniem. Eleganckie i intensywne aromaty czerwonych owoców z nutami lukrecji, przypraw, tytoniu i wanilii w tle. W ustach miękkie, okrągłe i zrównoważone.
Ciemny wiśniowy kolor z rubinowym odcieniem. Intensywne i eleganckie. Wyczuwalne aromaty czerwonych owoców z nutami kwiatów, słodkiej wanilii i palonej kawy. Długi i wyważony finisz w stylu wielkich win z regionu Rioja.
Głęboki, wiśniowy kolor z fioletowymi refleksami. Bogaty, aromatyczny bukiet ciemnych owoców i lukrecji z nutą wanilii oraz palonej kawy. Miękkie, zrównowa-żone i świeże na podniebieniu z dobrą strukturą i łagodnymi taninami.
Jasnożółta barwa z szarawostalowym odcieniem. W zapachu rozciąga się aromatyczny bukiet owoców cytrusowych i koperku z lekką tostową nutą pochodzącą od starzenia w dębie. W ustach delikatne, świeże i zrównoważone.
Piękna fioletowa barwa z kwiatowym nosem wzmocnionym nutami owoco-wymi dzikiej jeżyny, malin i wiśni. Owocowy bukiet podkreślają balsamiczne nuty eukaliptusa i tymianku oraz pikantność różowego pieprzu. Typowe dla Chianti Classico taniny wygładzają podniebienie, pozostawiając je czystym i świeżym. Intensywne i trwałe wykończenie pozostawia przyjemny...
Piękny fioletowy kolor z kwiatowym nosem w którym dominują aromaty fiołków i dzikiej róży. W ustach czarna porzeczka przyprawiona czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Wino jest świeże, złożone i bogate w smaku. Taniny dają o sobie znać w typowy sposób dla odmiany Sangiovese. Trwały i harmonijny finisz pozostawia przyjemne wspomnienia szlachetnego tytoniu.
Wyśmienite wino o rubinowej barwie i aromacie dzikich jagód z bukietem kompozycji kwiatowych. Pomimo swej lekkości pełne i bogate w smaku.
Lśniący żółty kolor ze złotymi refleksami. Intensywne aromaty z delikatnymi nutami wanilii na tle owoców tropikalnych ożywione odrobiną cytrusów. Dobrze zbudowane, pełne o przyjemnej kwasowości i eleganckim finiszu.
Winnica Ripe al Convento leży w samym sercu posiadłości Castelgiocondo, na południowy zachód od Montalcino, w idealnym miejscu do uprawy Sangiovese.
Żywy, świetlisto-rubinowy kolor. Aromaty jagód, jeżyn oraz nuty fiołków. Struktura jest gęsta z eleganckimi pełnymi taninami. Zakończenie bardzo długie i przyjemne; pikantne i owocowe nuty.
Intensywny rubinowy kolor. Aromaty: fiołki i owoce, w szczególności jeżyny, następnie nuty palonej kawy, gałki muszkatołowej, goździków, pieprzu i lukrecji. Na podniebieniu jest świeże, subtelne i gęste. Dobrze zbudowane z bardzo długim finiszem zdominowanym przez świeże owocowe nuty.
Czarno-czerwony kolor. Aromaty słodkich owoców: wiśni i dojrzałych jagód, a następnie czekolady, kawy, mięty i lukrecji. Zdecydowane, gęste i intensywne taniny. Mocno zbudowane ale zakończenie świeże z nutą mięty.
Bogaty aromat ciemnych jagód z nutami dębu, mięty i wanilii. Smak pełen czerwonych owoców, takich jak czarna porzeczka, wiśnia. Wyczuwalne nuty czekolady, mięty, wanilii, kawy i lukrecji.
Ciemne i pikantne, bogate o owocowym aromacie z nutami ciemnych jagód, śliwek, świeżych ziół i czekolady.
Aromatyczne, świeże, chrupiące z nutami cytrusów i owoców tropikalnych takich jak: ananas, liczi i brzoskwinia.
Półwytrawne, eleganckie, z przyjemnym aromatem owoców tropikalnych i wanilii.