Katalog
Ładowanie...
DOC Rioja, Gran Reserva, by Bodegas Faustino Martinez – Spain Wino Hiszpańskie,czerwone wytrawne.Intensywny wiśniowy kolor z ceglanymi refleksami. Mocne aromaty dojrzałych owoców z nutami tostów. Mocne, okrągłe i aksamitne w palecie o mocnych taninach. Długie, wyważone zakończenie. Sugestie kulinarne: gotowane ryby, gulasz z dziczyzny, grillowane mięsa,...
DOC Rioja, Reserva, by Bodegas Faustino Martinez – Spain Wino Hiszpańskie czerwone wytrawne.Intensywny czerwono-wiśniowy kolor ze szkarłatną obwódką. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców z delikatnymi nutami kawy i kakao. Skoncentrowane z delikatnymi taninami i zdecydowanym, wyważonym finiszu. Doskonale komponuje się z białymi pieczonymi mięsami,...
DOC Rioja, Crianza, by Bodegas Faustino Martinez – Spain Żywy wiśniowy kolor. Intensywne aromaty z nutami dojrzałych owoców. Balsamiczne i zrównoważone na finiszu. Idealne do ryb w pikantnych sosach, dań drobiowych, pieczeni oraz dziczyzna a także do kozich i owczych serów. Tempranillo
DO Penedes, Reserva, by Jean Leon – Spain Wino Hiszpańskie czerwone wytrawne.Delikatnie ciemny, wiśniowy kolor. Aromaty konfitur z owoców w tym jagód z balsamiczną nutą przypraw, takich jak pieprz, liść laurowy, wanilia. Długie zakończenie z lekkim posmakiem liścia tytoniu o przyjemnych taninach. Doskonałe do dań z sarny i dzika.
DO Penedes, Gran Reserva, by Jean Leon – Spain Wino Hiszpańskie czerwone wytrawne.Głęboki wiśniowy kolor. Intensywny aromat dojrzałych i kandyzowanych owoców z nutą leśnego runa oraz tytoniu pochodzącego z dębowych beczek. Zrównoważona kwasowość z wyraźnymi taninami. Długo utrzymujące się zakończenie.
DO Penedes, by Jean Leon – Spain Wino Hiszpańskie, czerwone wytrawne.Głęboki rubinowy kolor. Aromaty czerwonych owoców w tym śliwki, jeżyny i jagody z nutami tostów oraz przypraw eukaliptusa i goździka. Świeże o kremowych, okrągłych taninach i długim zakończeniu. Doskonałe do dań z kurczakiem, kaczki serwowanej w sosie jagodowym oraz białych ryb, takich...
DO Penedes, by Miguel Torres – Spain Wino Hiszpańskie, czerwone wytrawne.Intensywny, ciemny mahoniowy kolor z brązowymi refleksami. Bogate aromaty owocowe z wyraźnymi nutami dżemu z jeżyn i malin, aromaty dębu, palonych migdałów z nutami dymu na pikantnym tle goździka. Intensywne nuty kakao i skóry w długo utrzymującym się finiszu. Sugestie: wykwintne...
AOC Saint-Emilion Grand Cru, by Kressmann – France Wino Francuskie, czerwone wytrawne, o głęboko purpurowym kolorze. Dominują aromaty dojrzałych owoców. W palecie owocowe, przechodzące przez łagodne i dobrze zintegrowane taniny, prowadzące do długiego, harmonijnego i wyjątkowo delikatnego finiszu. Sugestie: duszony węgorz, przepiórka w delikatnym sosie.
AOC Mercurey, by Joseph Faiveley – France Wino Francuskie czerwone wytrawne.
AOC Clos De Vougeot, by Joseph Faiveley – France Wino Francuskie czerwone wytrawne.Ciemno rubinowo czerwony kolor. Aromaty dojrzałych owoców z nutami lukrecji. Pieszczotliwa paleta, delikatne. Czerwone mięsa.
Crozes Hermitage, by Michel Chapoutier – France Wino Francuskie, czerwone wytrawne.Głęboki granatowy kolor z purpurowymi refleksami. Aromaty czerwonych owoców z nutą lukrecji. Eleganckie, delikatne i skoncentrowane taniny. Przyjemny, długi malinowy posmak. Doskonałe do pieczonej wołowiny i dojrzałych serów.
DOCG Chianti, Marchesi de' Frescobaldi - Italy Wino Włoskie czerwone wytrawne. Piękny rubinowy kolor z fioletowymi akcentami. Aromaty granatu, czarnej porzeczki i wiśni. W smaku bogate taniny typowe dla szczepu Sangiovese. Fantastyczne w połączeniu z wędlinami, pieczywem czosnkowym z oliwą i grilowanym czerwonym mięsem.
DO Catalunya, Masia Bach - Spain Wino Hiszpańskie czerwone wytrawne. Głęboki, czerwony kolor z rubinowym odcieniem. Owocowe aromaty przypominające śliwkę i czerwone owoce z dębowymi nutami. Wino to bardzo dobrze komponuje się z wieloma daniami mięsnymi; doskonałe z przekąskami, gulaszami, grillowanymi mięsami, rybami w sosie i serami.
DO Costers del Segre, Raimat - Spain Wino Hiszpańskie wytrawne czerwone.Jasno-czerwony z fioletowymi refleksami. Aromaty czerwonych owoców, dojrzałych wiśni, czarnych oliwek i czekolady. Smaki dzikich jagód, czarnej porzeczki i jeżyny w tle delikatne nuty czekolady i tytoniu. Miękkie w ustach z długim finiszem i dojrzałymi taninami połączonymi z delikatną...
Wino czerwone, wytawne z Nowej Zelandii. Do fermentacji trafiają wyłącznie wyselekcjonowane i ręcznie zebrane owoce. Fermentacja w stalowej kadzi pozwoliła na uwolnienie owocowych aromatów oraz przyjemnych tanin. Starzenie przez 8 miesięcy w małych dębowych beczkach, nadała odpowiedniego zrównoważenia oraz balansu
Głęboko rubinowy kolor z brunatnymi refleksami. W palecie aromatów wyróżnić można nuty pieprzu, goździków, lukrecji i owoców leśnych. Wino pełne o solidnej strukturze i bogate w garbniki.
Wino o głębokim, wiśniowo-czerwonym kolorze, emanujące bogatym aromatem. Zmysły przenoszą się w krainę dżemu malinowego, zielonego pieprzu i delikatnych nut tostowego chleba. To niepowtarzalne doświadczenie jest efektem starannego procesu butelkowania, po którym wino odpoczywa w piwnicach winnicy przez co najmniej rok, dodając mu dodatkowej wyjątkowości.
Wino Kalifornijskie czerwone, wytrawne. Panamera Cuvee to mieszanka szczepów Bordeaux, dzięki dobremu nasłonecznieniu, dotyku francuskiego dębu wino stało się wspaniałym kompanem do posiłku i wzbogacenia życia towarzyskiego. Wspaniała ciemno wiśniowa barwa z refleksami granatu. Aromat świeży z nuta czarnej porzeczki, mięty oraz fiołków. Przyjemne na...
Wino Kalifornijskie czerwone,wytrawne.Ten Zinfandel o głęboko czerwonym kolorze ma bogaty, owocowy smak z nutami ciemnych owoców, mokki i czekolady. Wino jest starzone w amerykańskim dębie przez trzy miesiące, dzięki czemu zyskuje dodatkowy wymiar. Sugestie kulinarne: Wino wydobywa walory typowego amerykańskiego jedzenia jagnięciny, czerwonego mięsa czy...
Legendarne, kalifornijskie wino. Dzieło Roberta Mondaviego i Mounton Rotschild, pochodzące z Pauillac. Do produkcji wina używane są następujące szczepy: Cabernet Franc, Merlot i Cabernet Sauvignon. Okres leżakowania to 18 miesięcy. Używane są wyłącznie nowe beczki z dębu francuskiego. W smaku wyczuwalny aromat czarnej porzeczki, w tle delikatne minerały.
Czerwone wino z rubinowymi niuansami jest jak klejnot w kieliszku, emanujący intensywnym blaskiem. Jego bukiet okrągły, niczym harmonijna symfonia, ukazuje nutę fiołków, wprowadzając romantyczną atmosferę, jednocześnie podkreślając subtelną lukrecję, która nadaje mu głębię. W ustach to wino jest niczym jedwab, delikatne i aksamitne, co sprawia, że każdy...
Do produkcji wina trafiają tylko ręcznie zebrane, wyselekcjonowane owoce ze starych krzewów. Fermentacja odbywa się w nierdzewnych, stalowych zbiornikach a następnie wino dojrzewa około 6-8 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Do fermentacji trafiają wyłącznie ręcznie zebrane, wyselekcjonowane winogrona. Fermentacja zachodzi w stalowych, nierdzewnych kadziach. Starzenie w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu nadało odpowiedniego charakteru oraz intensywnych aromatów. Starzenie trwa 9 miesięcy.
Objawia się w kieliszku mocną, ciemną czerwienią i uwodzi aromatami ciemnej czekolady, kawy, a także jagód i jeżyn. Kraj: Stany Zjednoczone Region: Kalifornia