Katalog
Ładowanie...
Delikatny bukiet kwiatów, w szczególności płatków róż. Pikantne nuty ziołowe. Młodzieńczy, świeży i lekki aromat. Na podniebieniu eleganckie i soczyste.
Urzeka nutami owocowymi dojrzałych gruszek, białym pieprzem i odrobiną szałwii w nosie. Bogactwo minerałów i słony przedłużony posmak wyróżniają się na podniebieniu.
Olśniewa intensywnym granatowym kolorem. W nosie zachwyca stonowanymi pikantnymi aromatami przenikającymi się z zapachem czekolady, dzikich jagód i słodkich wiśni w tle. W strukturze taniny. Z jednej strony w ustach rustykalna elegancja a z drugiej młodzieńcza świeżość. Długie i soczyste wykończenie na podniebieniu.
Lśniący słomkowy kolor. Klasyczne nuty płatków róży, kwiatów i przypraw. Bogactwo smaku na podniebieniu, świeże, pełne i harmonijne. Elegancki i długi finisz.
Zwycięzca 12. Konkursu włoskie Pinot Noir 2013. Piękny rubinowy kolor. Bukiet dojrzałych owoców takich jak czereśnie i śliwki z pikantnymi nutami cynamonu i goździków. Otwiera się elegancko i harmonijnie.
Intensywny żółty kolor. W nosie, czarująca gra owocowych aromatów z owocami egzotycznych niuansów takich jak ananas, kwiaty, płatki róż i lekkich aromatów tostowych. Gęste i skomplikowane, pełne, kremowe, miękkie i eleganckie, świeże i soczyste. Delikatne nuty dębu z długim posmakiem.
Ciemny czerwony kolor z fiołkowymi refleksami. Przyjemne w palecie o delikatnych taninach i nutach tostów, dębu i wanilii. Dobrze wyważone; aromaty świeżych jagód oraz nuty truskawek i dżemu wiśniowego.
Wino o intensywnym czerwonym kolorze z ceglanymi refleksami. Złożone i ekspresyjne z nutami tostów połączone z aromatem fiołków, toffi, ciemnej czekolady i marmolady z fig.
Aromaty kwiatów i owoców (cytryny, moreli) z mocną mineralną nutą. Na podniebieniu gęste, owocowe, przyjemnie kwasowe, dobrze zrównoważone z długim zakończeniem.
Aromaty tytoniu, ciemnych owoców, wanilii, dębu i przypraw. Owocowe, dobrze zrównoważone z delikatnymi taninami i przyjemnym zakończeniem.
Dominują aromaty: malin, fiołków, czarnej czekolada, mięty i fig; w tle przebijają się nuty dębu. W smaku bardzo eleganckie, delikatne, złożone, owocowe, o odpowiedniej kwasowości. Dobrze zrównoważone, o długim zakończeniu.
Wino powstałe z ręcznie zbieranych gron, starzone przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Głęboki wiśniowy kolor, wyjątkowy charakter, intensywne aromaty marmolady i moreli pięknie łączą się z nutami czekolady, kawy i cedru. Dobrze zbudowane o delikatnych taninach i długo utrzymującym się finiszu. Wino produkowane w limitowanych ilościach. Każda butelka...
Interesująca kombinacja szczepów: Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah, daje ekscytujące wino, niespotykane dotąd wśród win argentyńskich. Intensywne słodkie aromaty czarnych jagód, wiśni, lukrecji, dymu oraz nowego dębu. Delikatnie złożone, napełnione owocami o proporcjonalnej strukturze. Jakość tego wina potwierdzają wysokie notowania w pismach...
Bladożółty kolor ze złotymi refleksami. Intensywne aromaty jabłka, brzoskwini, kopru i owoców tropikalnych. Delikatne w smaku. Świeży i słodki finisz.
Głęboki czerwony kolor. Aromaty ciemnych czerwonych owoców z nutą zielonego pieprzu. Eleganckie i dobrze zbudowane wino z łagodnymi taninami i długim zbalansowanym finiszem.
Intensywne, świeże aromaty ziół, jabłka, brzoskwini i owoców tropikalnych. Znajduje to odzwierciedlenie w smaku i tworzy eleganckie wino z pięknym długim jedwabistym finiszem.
Jasnożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Intensywne aromaty z nutą tropikalnych owoców i cytryn. Na podniebieniu świeże, intensywne i złożone. Lekko mineralne o zrównoważonej kwasowości.
Jasny rubinowy kolor. Zdominowane przez aromaty czarnych owoców, głównie jeżyn. Na podniebieniu miękkie z eleganckim wykończeniem.
Dojrzałe, nowoczesne wino, o intensywnym rubinowym kolorze. W smaku dominują czerwone owoce i gorzka czekolada. Dobrze zbudowane, eleganckie i zrównoważone wino, z długim wykończeniem.
Intensywny granatowy kolor z fioletowymi refleksami. W nosie intensywny bukiet, z nutami dojrzałych owoców, dżemu i jagód mirto. W smaku gładkie i pełne. Zrównoważona kwasowość i długi finisz.
Winogrona Negroamaro są uprawiane w Apulii, w ograniczonej strefie DOC w Salento na wschodnim wybrzeżu tzw. "włoskiego obcasa". Region jest bogaty w historię i kulturę, gdzie winorośl uprawiana jest od tysięcy lat.
Wino zostało wyprodukowane wyłącznie z autochtonicznych winogron, które stanowią kwintesencję Apulii. Winogrona są ręcznie zbierane na początku września. Maceracja skórki odbywa się w niskiej temperaturze przez 3 dni w celu uzyskania słodkich i dojrzałych tanin oraz intensywnego koloru. Głęboki rubinowy kolor.
Wytwarzane z najpopularniejszego na Sycylii szczepu winogron, Nero d’Avola to pełne wino o intensywnych aromatach czarnych i czerwonych jagód. W smaku wyraźnie wyczuwalne suszone owoce z nutami czekoladowymi. Głęboki, fioletowy kolor z rubinowymi refleksami doskonale współgra z mocnym finiszem.
Wytrawne włoskie wino Lignum Vitis Frappato Shiraz wyróżnia głęboki granatowy kolor i ciekawa kombinacja smaków i aromatów. W jego zapachu wyraźnie wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, aromatycznych przypraw oraz wiśniowej konfitury. To intensywnie czerwone wino jest dobrze zbudowane i wyróżnia się trwałym, czekoladowym finiszem.