Katalog
Ładowanie...
Dominują aromaty: malin, fiołków, czarnej czekolada, mięty i fig; w tle przebijają się nuty dębu. W smaku bardzo eleganckie, delikatne, złożone, owocowe, o odpowiedniej kwasowości. Dobrze zrównoważone, o długim zakończeniu.
Wino powstałe z ręcznie zbieranych gron, starzone przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Głęboki wiśniowy kolor, wyjątkowy charakter, intensywne aromaty marmolady i moreli pięknie łączą się z nutami czekolady, kawy i cedru. Dobrze zbudowane o delikatnych taninach i długo utrzymującym się finiszu. Wino produkowane w limitowanych ilościach. Każda butelka...
Interesująca kombinacja szczepów: Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah, daje ekscytujące wino, niespotykane dotąd wśród win argentyńskich. Intensywne słodkie aromaty czarnych jagód, wiśni, lukrecji, dymu oraz nowego dębu. Delikatnie złożone, napełnione owocami o proporcjonalnej strukturze. Jakość tego wina potwierdzają wysokie notowania w pismach...
Bladożółty kolor ze złotymi refleksami. Intensywne aromaty jabłka, brzoskwini, kopru i owoców tropikalnych. Delikatne w smaku. Świeży i słodki finisz.
Głęboki czerwony kolor. Aromaty ciemnych czerwonych owoców z nutą zielonego pieprzu. Eleganckie i dobrze zbudowane wino z łagodnymi taninami i długim zbalansowanym finiszem.
Intensywne, świeże aromaty ziół, jabłka, brzoskwini i owoców tropikalnych. Znajduje to odzwierciedlenie w smaku i tworzy eleganckie wino z pięknym długim jedwabistym finiszem.
Jasnożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Intensywne aromaty z nutą tropikalnych owoców i cytryn. Na podniebieniu świeże, intensywne i złożone. Lekko mineralne o zrównoważonej kwasowości.
Jasny rubinowy kolor. Zdominowane przez aromaty czarnych owoców, głównie jeżyn. Na podniebieniu miękkie z eleganckim wykończeniem.
Dojrzałe, nowoczesne wino, o intensywnym rubinowym kolorze. W smaku dominują czerwone owoce i gorzka czekolada. Dobrze zbudowane, eleganckie i zrównoważone wino, z długim wykończeniem.
Intensywny granatowy kolor z fioletowymi refleksami. W nosie intensywny bukiet, z nutami dojrzałych owoców, dżemu i jagód mirto. W smaku gładkie i pełne. Zrównoważona kwasowość i długi finisz.
Winogrona Negroamaro są uprawiane w Apulii, w ograniczonej strefie DOC w Salento na wschodnim wybrzeżu tzw. "włoskiego obcasa". Region jest bogaty w historię i kulturę, gdzie winorośl uprawiana jest od tysięcy lat.
Wino zostało wyprodukowane wyłącznie z autochtonicznych winogron, które stanowią kwintesencję Apulii. Winogrona są ręcznie zbierane na początku września. Maceracja skórki odbywa się w niskiej temperaturze przez 3 dni w celu uzyskania słodkich i dojrzałych tanin oraz intensywnego koloru. Głęboki rubinowy kolor.
Wytwarzane z najpopularniejszego na Sycylii szczepu winogron, Nero d’Avola to pełne wino o intensywnych aromatach czarnych i czerwonych jagód. W smaku wyraźnie wyczuwalne suszone owoce z nutami czekoladowymi. Głęboki, fioletowy kolor z rubinowymi refleksami doskonale współgra z mocnym finiszem.
Wytrawne włoskie wino Lignum Vitis Frappato Shiraz wyróżnia głęboki granatowy kolor i ciekawa kombinacja smaków i aromatów. W jego zapachu wyraźnie wyczuwalne są nuty ciemnej czekolady, aromatycznych przypraw oraz wiśniowej konfitury. To intensywnie czerwone wino jest dobrze zbudowane i wyróżnia się trwałym, czekoladowym finiszem.
Kultowa apelacja i jedno z naj-bardziej pożądanych białych win burgundzkich. Wino powstaje w limitowanych ilościach i z jednej winnicy, otoczonej murem. Głęboki złoty kolor, z zielonych refleksami. Miodowe aromaty akacji, z unikatowym dotykiem orzechów laskowych i werbeny. Niezwykle krągłe i eleganckie, subtelne i mineralne.
Intensywne, dobrze skoncentrowane o bogatym aromacie. Wyczuwalne nuty lukrecji, czarnej porzeczki, a na finiszu nuty wiśni.
Savigny les Beaune starzone jest przez 8 miesięcy w beczkach dębowych, co roku 15 % beczek jest wymienianych na nowe. Ciemno-wiśniowy kolor. Dominują aromaty czerwonych owoców i malin z delikatnymi nutami pieczonego chleba. Pełne z jedwabistymi taninami i delikatne. W ustach czerwone owoce.
Rubinowy kolor z purpurowymi refleksami. Typowy świeży charakter Pinot Noir, z delikatnymi aromatami korzeni i świeżo pieczonego chleba, aromaty wiśni i truskawki. Pełne i owocowe, z delikatnym dotykiem starzenia w beczkach. Długie w ustach, dobrze zbalansowane i delikatne taniny.
Błyszczący, granatowo-wiśniowy kolor z rdzawym odcieniem. Eleganckie i intensywne aromaty czerwonych owoców z nutami lukrecji, przypraw, tytoniu i wanilii w tle. W ustach miękkie, okrągłe i zrównoważone.
Ciemny wiśniowy kolor z rubinowym odcieniem. Intensywne i eleganckie. Wyczuwalne aromaty czerwonych owoców z nutami kwiatów, słodkiej wanilii i palonej kawy. Długi i wyważony finisz w stylu wielkich win z regionu Rioja.
Głęboki, wiśniowy kolor z fioletowymi refleksami. Bogaty, aromatyczny bukiet ciemnych owoców i lukrecji z nutą wanilii oraz palonej kawy. Miękkie, zrównowa-żone i świeże na podniebieniu z dobrą strukturą i łagodnymi taninami.
Jasnożółta barwa z szarawostalowym odcieniem. W zapachu rozciąga się aromatyczny bukiet owoców cytrusowych i koperku z lekką tostową nutą pochodzącą od starzenia w dębie. W ustach delikatne, świeże i zrównoważone.
Piękna fioletowa barwa z kwiatowym nosem wzmocnionym nutami owoco-wymi dzikiej jeżyny, malin i wiśni. Owocowy bukiet podkreślają balsamiczne nuty eukaliptusa i tymianku oraz pikantność różowego pieprzu. Typowe dla Chianti Classico taniny wygładzają podniebienie, pozostawiając je czystym i świeżym. Intensywne i trwałe wykończenie pozostawia przyjemny...
Piękny fioletowy kolor z kwiatowym nosem w którym dominują aromaty fiołków i dzikiej róży. W ustach czarna porzeczka przyprawiona czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Wino jest świeże, złożone i bogate w smaku. Taniny dają o sobie znać w typowy sposób dla odmiany Sangiovese. Trwały i harmonijny finisz pozostawia przyjemne wspomnienia szlachetnego tytoniu.